Israel - Istorie si spiritualitate (5 zile)
 

Bethlehem Of Galilee, Israel
Pentru cei care iubesc calatoriile si nu numai, Israel este un prilej de a face cunostinta cu istoria; este o destinatie unde descoperim un amalgam de arhitectura veche si noua, descoperim cum se imbina cele trei mari religii monoteiste si traditiile lor. 
Israelul este locul unde doresti o viata sa ajungi si de unde te intorci cu un sentiment de liniste interioara de care se bucura numai cei care au calcat pe urmele lui Iisus pe Via Dolorosa.
Haifa cu Gradinile Bahai si Man. Stella Maris, nordul Israelului cu Nazaretul, Capernaum, Bethleem cu Biserica Nasterii si Ierusalim cu Muntele Maslinilor si Via Dolorosa, Ierihon si Massada sunt numai cateva din locurile pe care va propunem sa le vizitati in cele 5 zile pe care le petreceti alaturi de noi.


SERVICII INCLUSE IN TARIF
-avion Bucuresti - Tel-Aviv - Bucuresti
-taxe de aeroport,
-autocar cu aer conditionat si sistem audio la destinatie
-4 nopti de cazare la hoteluri de 3-4*
- demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
-toate intrarile la obiectivele din program
-ghid vorbitor de limba romana
-insotitor din partea agentiei SERVICII NEINCLUSE IN TARIF
-tips & porter in valoare de 15 Euro de persoana pe zi (se plateste obligatoriu catre ghid)
-biletul de telecabina si intrare la Massada (25 euro/pers, se achita in Israel)
-mesele  de pranz
-cheltuieli personale
Ziua 1
Bucuresti - Tel-Aviv - Haifa - Nazareth Intalnire cu insotitorul de grup in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 08.00 pentru zbor Bucuresti-Tel-Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 11.00 din Bucuresticu zborul LY 574, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13.30. Bruhim habaim! (Bine ati venit!). Ajunsi in Tel-Aviv, dupa formalitatile vamale ne incepem calatoria in Tara Sfanta. Mergem in \\\\\\\'Orasul Primaverii\\\\\\\' asa cum este numit Tel-Aviv si vom vizita frumosul cartier Jaffo. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 2
Bethleem, Biserica Nasterii - Ierusalim, Muntele Maslinilor, Via Dolorosa Boker tov (Buna dimineata!) Mic dejun. Bethleem pentru a vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita \'Betleemita\' sau \'Aparatoarea Bethleemului\'). La mica distanta se afla Grota Laptelui, unde, potrivit traditiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa fuga in Egipt. Ne indreptam spre Ierusalim, numit si Orasul Pacii, unde pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde ne inchinam la locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca \'Tatal nostru\'; Manastirea \'Dominus Flevit\' (\'Domnul a plans\') zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa credinta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fie prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului ce adaposteste Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Zidul Plangerii. Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 3
Massada - Ierihon - Marea Moarta Mic dejun. Deplasare spre Cetatea Massada. In anul 2001, fortareata de la Massada a fost trecuta pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO. In anul 2007, pe locul fortaretei a fost amenajat un amplu muzeu arheologic. Aici a fost ultimul loc de aparare al evreilor impotriva romanilor, inainte sa fie cuceriti in anul 70. Tot aici este unul din cele mai celebre locuri de concerte din lume, cu o acustica impresionanta. Aici vom afla si impresionanta istorie cu privire la acest loc. Coboram pe valea Iordanului si oprim la locul considerat a fi cel adevarat al botezului lui Iisus. Ne indreptam spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe baza de saruri de la Marea Moarta, dupa care vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moarta - lipsita de viata si situata la -420 m. sub oceanul planetar. Cine doreste poate experimenta si baie in marea cu cea mai ridicata salinitate din lume. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne indreptam catre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4
Nazareth - Capernaum - Muntele Fericirilor Mic dejun. Ne indreptam spre orasul care este descris ca fiind locul unde a copilarit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictata de fratii Morosanu in 1977. Apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla casa in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Este impresionant ca in curtea manastirii, pe partea interioara a zidului imprejmuitor, se afla icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate in mozaic, grafica fiind conform traditiilor tarilor care au donat respectivele icoane. Continuam cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei in vin la nunta din Cana Galileii. Ne indreptam spre Marea Galileii si urcam pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonala ce fost ridicata pe locul unde Mantuitorul a tinut predica despre Legea cea Noua, rostind cele 9 fericiri. Optional, se poate face o relaxanta croaziera pe Marea Galilei, cu o barca ce aminteste de corabiile din timpul Mantuitorului. Vom merge catre orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul - Capernaum, unde a savarsit cele mai multe minuni. Vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha - loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 5
Haifa - Cezareea - Tel-Aviv Mic dejun. Ajungem in orasul Haifa unde vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). In continuare vizitam Cezareea. La inceputurile erei crestine, Cezareea a fost centrul politic al administratiei romane in provincia Iudeea. In Noul Testament, orasul este amintit in cartea Faptele Apostolilor, in relatarea activitatii Sfintilor Apostoli Petru, Filip si Pavel. In Cezareea, Sf. Ap. Petru l-a botezat pe sutasul Corneliu. Pavel a fost intemnitat la Cezareea inainte de a fi trimis la Roma pentru a fi judecat. La capatul a 5 zile pline de trairi launtrice si avand in minte si in suflet minunatele locuri vizitate in Israel vom merge Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv. Urmam formalitatile vamale si ne imbarcam pentru zborul spre Bucuresti. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!) Decolare din Tel-Aviv la ora 17,40 cu zborul LY 571, aterizare in Bucuresti la ora 20.25.

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Israel - Istorie si spiritualitate (5 zile), Bethlehem of Galilee, Israel

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
verifica
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
verifica
29
30
31