Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CROAZIERA IN INIMA RUSIEI & RINGUL DE AUR


Descriere

Destinatie: Russia

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF

Ziua 1. BUCURESTI – SANKT PETERSBURG
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda pentru imbarcare si zbor spre Sankt Petersburg, via Chisinau. Orasul Sankt Petersburg, fondat de tarul Petru cel Mare in anul 1703 pe malurile Nevei, a fost capitala imperiala a Rusiei intre anii 1713 – 1728 si 1732 – 1918, numele fiindu-i schimbat in anul 1914 in Petrograd, iar in 1924 in Leningrad si revenind la numele initial in anul 1991. Orasul, considerat una dintre cele mai frumoase metropole din lume, cu amestecul de biserici ortodoxe tipice si palate neoclasice, a fost inscris pe lista patrimoniului
mondial UNESCO in anul 1990. Sosire la Sankt Petersburg si transfer la hotel. Vizita pietonala in Sankt Petersburg pentru a vizita Marea Lavra Alexandr Nevski, fondata in 1710 de Petru cel Mare, pentru a aduce un omagiu inaintasului sau, printul Novgorod Alexandr Nevski. Veti putea admira Catedrala Sfintei Treimi, datand de la sfarsitul sec. al XVIII – lea, unde se afla moastele lui Alexandr Nevski, sanctificat de biserica rusa, si apoi Biserica Bunei Vestiri, necropola membrilor familiei imperiale care nu au domnit, dar si a unor personalitati din diverse domenii. Cazare hotel Sankt Petersburg.
Ziua 2. TARSKOE SELO & PETERHOF
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, excursie la Tarskoe Selo si Peterhof – cele mai frumoase palate imperiale din imprejurimile Sankt Petersburgului, aflate in patrimoniul UNESCO. Tarskoe Selo, palatul de suflet al imparatesei Ecaterina cea Mare, este o adevarata bijuterie a barocului, zugravit in alb si albastru si dominat de turle aurite, inconjurat de doua parcuri, cu o serie de structuri romantice realizate in sec. al XVIII-lea. Veti putea admira interioarele somptuoase, incarcate de stucaturi si aurarii, marea sala de bal, dar ceea ce confera, cu adevarat, caracterul de unicitate palatului Ecaterina este camera de chihlimbar, alcatuita din mai bine de sase tone chihlimbar.
In continuare, vizitarea Palatului Peterhof, construit din dorinta lui Petru cel Mare, pe tarmul Golfului Finic, fiind resedinta oficiala imperiala de vara, pana in anul 1917. Impresionanta sa fatada are 268 m si este zugravita in ocru si alb, fiind dominata de cupole aurite. Tot aici, veti putea admira impresionantele gradini, inspirate de cele de la Versailles. Seara, intoarcere in Sankt Petersburg si cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Dimineata, veti putea savura un tur de oras inedit, pe parcursul unei croaziere pe Neva si pe canalele orasului, pentru a cunoaste mai in amanunt fosta capitala imperiala. Pe parcursul croazierei, veti putea admira de pe apa Fortareata Petru si Pavel, Castelul Mihailov, Palatul Anicikov, Gradinile de vara, Palatul de iarna, Strada Milionarilor, crucisatorul Aurora – care a tras prima salva in Marea Revolutie socialista din octombrie, teatrul Marinski, insula Noua Olanda, Catedrala Sf. Nicolae, Catedrala Sf. Isaac, etc. Dupa debarcarea de pe vas, turul continua cu vizitarea Palatului Yusupov, situat pe canalul Moika, care a apartinut lui Felix Yusupov, unul dintre cei mai bogati aristocrati din Rusia tarista.

In continuare, vizitarea catedralei Sf. Isaac, transformata in muzeu, inalta de 101,5 m si  cu o suprafata de 4000 mp, fiind una dintre cele mai mari catedrale din lume. Dupa-amiaza, plimbare in Piata decembristilor si apoi pe faimosul bulevard Nevski Prospekt, urmata de o vizita la catedrala Fecioarei din Kazan – cu o arhitectura inspirata de basilica Sf. Petru din Roma, ziua incheindu-se cu vizita Bisericii Mantuitorului de pe Sangele varsat, o capodopera a mozaicarilor rusi, cei 7000 mp de mozaicuri care acopera fatadele si zidurile fac ca aceasta biserica sa fie unica in Rusia. Seara, transfer la bordul vasului de croaziera, cazare si cina la bord. Cazare pe vas / demipensiune. 
Ziua 4. SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Tur de oras panoramic in Sankt Petersburg cu vizitarea catedralei Sf. Petru si Pavel si a muzeului Ermitaj.
Din multitudinea de obiective turistice care atrag un numar impresionant de vizitatori, mai ales in sezonul noptilor albe, cand soarele straluceste aproape 19 ore pe zi, veti putea admira astazi manastirea Smolnai, Palatul Tavriceski, Gradina de vara, Piata Palatului, Palatul de Iarna, Insula Vassilievski, Bursa, Kunstkamera, Cladirea Amiralitatii, statuia „Calaretului de Arama”, cladirile Senatului si Sinodului, Catedrala Sf. Isaac si veti vizita pietonal Fortareata si biserica Petru si Pavel, unde sunt inmormantati aproape toti tarii Rusiei, de la Petru cel Mare pana la Nicolae al II-lea. Pranzul va fi servit pe parcursul turului, la un restaurant local. Dupa-amiaza, vizita de aproximativ trei ore la muzeul Ermitaj, pentru a admira impresionantele colectii de arta. Seara, intoarcere pe vas. Optional, spectacol de balet. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 5. SANKT PETERSBURG
Dupa micul dejun veti continua explorarea pietonala a orasului Sankt Petersburg, pe parcursul caruia veti putea admira hotelul Europa, Filarmonica, Piata Artelor, statuia lui Puskin, Muzeul Rus (in exterior), fradinile Mihailovski, Campul lui Marte, podul Panteleimon, ezotericul castel Mihailov, Circul, Palatul Cheremetev, si alte monumente care dau farmecul acestui oras. Timp liber in oras pentru cumparaturi sau vizite individuale si intoarcere la vas in jurul orei 16:00. La ora 17:00, vasul paraseste portul, indreptandu-se spre Mandrogui. In aceasta seara, va veti bucura de un cocktail de bun venit al Capitanului, cu muzica si dans. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 6. MANDROGUI
Mic dejun. Dimineata, veti putea asista pe vas la doua prelegeri despre Mandrogui si Kizhi, respectiv despre arta artizanala traditionala ruseasca. Vasul acosteaza in portul Mandrogui, una dintre cele mai mari localitati din
arhipelagul Valaam, aflat in nordul lacului Ladoga, cel mai mare lac din Europa. Timp liber in satul renumit pentru produsele de artizanat traditionale, amplasat intr-un cadru mirific, cu peisaje pitoresti. Veti avea posibilitatea sa vizitati case de lemn traditionale, expozitii ale mestesugarilor locali, puteti degusta placintele rusesti, sau puteti vizita optional „Muzeul Vodcii”. La pranz, va veti bucura de un Shashlik (kebab) rusesc traditional, servit in cadrul unui picnic pe mal. La ora 15:00, vasul paraseste portul si se indreapta spre Kizhi. La bord se vor organiza cursuri de dans rusesc, cursuri de limba rusa, muzica live si concert de muzica folclorica. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 7. KIZHI
Mic dejun. Trezire matinala pentru a vizita muzeul in aer liber al constructiilor din lemn (82 de constructii, cea mai veche datand din sec. al XIV-lea), de pe Insula Kizhi, facand parte din Patrimoniul UNESCO. Insula este situata in partea de nord-est a lacului Onega, al doilea ca marime din Europa, in regiunea Karelia. Dupa vizita, intoarcere la bordul vasului. La ora 12:00, plecare spre Goritsy. La bord se organizeaza diverse activitati, cursuri de limba rusa, vizita pe puntea capitanului. La ora 16:00 se va organiza o ceremonie a ceaiului, urmata de multe alte programe de divertisment. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 8. GORITSY
Mic dejun. Dimineata, veti putea asista la o prelegere despre Goritsy si Yaroslavl, puteti participa la Bingo sau invata cantece rusesti. Dupa pranzul servit la bordul vasului, excursie la Goritsy, o mica localitate medievala fermecatoare inclusa intre cele sapte noi minuni ale Rusiei, asezata pe un deal, pe Lacul Alb. Aici se gasesc doua faimoase manastiri,
care amintesc de domnia primului tar al Rusiei, Ivan al IV-lea cel Groaznic: manastirea Kirillo-Belozersky (vizita interioara) si manastirea de calugarite Goritsy. De asemenea, veti vizita si Muzeul icoanelor, inainte de intoarcerea la bordul vasului. La ora 16:00, plecare spre urmatoarea destinatie – Yaroslavl. Optional, puteti participa la doua activitati interesante: degustare de vodca ruseasca si clatite traditionale, sau sa invatati sa decorati papusile rusesti Matriosca. La bordul vasului va veti putea bucura in continuare de diverse activitati de divertisment si muzica live. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 9. YAROSLAVL
Mic dejun. Dimineata, puteti asista la o conferinta despre Yaroslavl si Uglich si viziona filme documentare, puteti participa la diverse activitati la bordul vasului, iar pranzul va fi servit la bord. Dupa-amiaza, tur de oras Yaroslavl, oras aflat in Patrimoniul UNESCO, port la Volga, care se intinde pe zeci de kilometri pe ambele maluri si care face parte din Inelul de Aur. Pe parcursul unui tur de oras veti putea admira piata centrala, biserica Sf. Profet Ilie – ale carei fresce constituie un adevarat breviar al vechii picturi bisericesti rusesti, biserica Sf. Nicolae Facatorul de Minuni (vizita  interioara) si fosta resedinta a guvernatorului, acum transformata in galerie de arta. La ora 20:00, vasul pleaca inspre Uglich, urmatoarea destinatie, iar la bord puteti participa la diverse activitati de divertisment. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 10. UGLICH
Dimineata, vasul ajunge in portul Uglich, iar inainte de a a acosta, aveti ocazia sa admirati privelistea unica a orasului, cu o mare densitate de cladiri istorice. Dupa micul dejun, tur pietonal in Uglich, cel mai iubit oras din Inelul de Aur, pentru a vizita teritoriul Kremlinului – cetate cu o mare incarcatura istorica, biserica Sf. Dimitrie si biserica Schimbarii la Fata. Dupa tur, intoarcere la vas. La ora 12:00, plecare spre uluitoarea capitala a Federatiei Ruse – Moscova. Activitati de divertisment la bordul vasului. In aceasta seara, sunteti invitati la cina de gala a Capitanului (tinuta obligatorie). Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 11. MOSCOVA
Mic dejun la bordul navei. In cursul dimineatii veti putea viziona un film despre croaziera, iar apoi, puteti participa la o masa rotunda, la care ghizii de la bord vor raspunde intrebarilor turistilor privind realitatile Rusiei de astazi. Pranz la bord. La ora 13:00 vasul soseste la Moscova. Dupa-amiaza, tur de oras panoramic, pe parcursul caruia veti putea vizita strada Leningradskaya, strada Tverskaya, manastirea Novodevichy (din exterior), sediul KGB (din exterior) si Piata Rosie, unde veti avea timp liber la dispozitie. Va sugeram o vizita in galeria comerciala a magazinului GUM.
Optional, vizitarea faimoasei galerii de pictura rusa Tretiakov (2 ore). Dupa cina servita la bord, va propunem un alt program optional – tur de noapte al Moscovei, care va permite descoperirea orasului, in toata splendoarea oferita de iluminatul feeric, un adevarat „oras al luminilor”, precum si a catorva dintre faimoasele statii de metrou moscovite. Cazare pe vas/pensiune completa.
Ziua 12. MOSCOVA
Dimineata, turul Kremlinului – prestigiosul centru istoric al puterii tarilor rusi si resedinta oficiala actuala a presedintelui Federatiei Ruse, o cetate de forma triunghiulara cu 20 de turnuri, fondata in anul 1156 de printul Iuri Dolgoruki. In incinta Kremlinului puteti admira Palatul Congreselor, Piata Senatului, Arsenalul, cladirile Senatului, resedinta Presedintelui Federatiei Ruse, clopotul si tunul Tarilor Rusi, Piata Catedralei cu catedrala Inaltarii, catedrala Arhanghelului si catedrala Bunei Vestiri (vizita interioara a uneia dintre cele trei). La pranz, intoarcere in port, pranz la bordul vasului si activitati de divertisment. Dupa-amiaza, aveti posibilitatea de a participa la diverse vizite optionale. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 13. MOSCOVA - SERGHIEV POSAD
Mic dejun. Dupa micul dejun, debarcare de pe vas si transfer la hotel sau, excursie optionala la Serghiev Posad, aflat in patrimoniul UNESCO, lacasul sacru al bisericii ortodoxe ruse, incluzand Manastirea Sfintei Treimi, Academia de Teologie si muzeul. Seara, optional, puteti participa la un spectacol folcloric traditional. Cazare la hotel in Moscova.
Ziua 14. MOSCOVA SI RINGUL DE AUR (VLADIMIR & SUZDAL)
Dupa micul dejun, timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau cumparaturi, sau, excursie optionala de o zi pentru a descoperi cele mai frumoase orase de pe Ringul de Aur, aflate in Patrimoniul UNESCO. Aceste orase medievale care formeaza Ringul, au jucat un rol esential in formarea Bisericii Ortodoxe Ruse si pastreaza vie amintirea evenimentelor importante din istoria Rusiei. Veti avea ocazia sa admirati adevarate muzee in aer liber, cu monumente extrem de bine conservate, datand din sec. XII – XVIII, care au supravietuit uimitor probei timpului. Printre acestea veti gasi kremlinuri (cetati), manastiri, catedrale si biserici. Orasul Vladimir, fosta capitala a unui puternic principat al Rusiei Medievale, este un oras extrem de important din punct de vedere istoric. O serie de monumente precum Poarta de Aur, catedrala Sf. Demetrius si catedrala Adormirii Fecioarei sunt incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Spre deosebire de Vladimir, Suzdal este un oras putin industrializat, dar cu monumente istorice exceptionale, incluse de asemenea pe lista UNESCO. Intoarcere in Moscova si cazare la hotel.

Ziua 15. MOSCOVA
Dupa micul dejun transfer in centrul orasului pentru un tur pietonal, pe parcursul caruia veti putea descoperi un fermecator cartier central al orasului - Kitai Gorod. Pe strazile Ilinka si Nikolskaia veti remarca o uimitoare imbinare de nou si vechi, fiind considerate unele dintre cele mai elega nte strazi ale orasului. Se viziteaza apoi impunatoarea biserica a Sf. Treimi Nikintniki si Piata Rosie, cu emblematica Catedrala a Preafericitului Vasile, mausoleul lui Lenin si necropola Kremlinului, unde se afla mormintele celor mai marcante personalitati ale societatii rusesti: Stalin, Brejnev, Andropov, Gagarin – primul cosmonaut al lumii, etc. Scurta oprire in eleganta Piata a Teatrelor si apoi transfer la hotel pentru cazare. Dupa-amiaza, veti continua descoperirea acestei uluitoare capitale cu vizita impunatoarei Catedrale a Mantuitorului Iisus, inaltata in sec. al XIX-lea de arhitectul rus Thon in memoria soldatilor rusi morti in razboiul antinapoleonian din 1812, distrusa de Stalin si reconstruita intre anii 1995 si 2000. Astazi este bisericacatedrala a Moscovei, sediul Patriarhului. Seara, cazare la acelasi hotel in Moscova.

Ziua 16. MOSCOVA – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata, timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi sau vizite. Dupa amiaza, transfer la
aeroport pentru imbarcare pe zborul cu decolare la ora 20:35, cu destinatia Bucuresti.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza
cu 160 €. Suplimentul single include si cazarea pe vapor. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

 • Tarskoe Selo & Peterhof (include transport, insotitor roman, ghid local si biletele de intrare): 125 €;
 • Serghiev Posad (include transport, insotitor roman, ghid local si biletele de intrare): 70 €;
 • Ringul de Aur – Vladimir & Suzdal (include transport, insotitor roman, ghid local, masa de pranz si biletele de intrare): 100 €;
 • Spectacol folcloric traditional (include transfer dus-intors, bilet intrare, insotitor roman): 65 €.

NOTE:
Excursiile organizate in porturile de debarcare de pe durata croazierei sunt optionale si se achita pe vas

 

ArrayArrayArray

Destinatie: Russia

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF

Ziua 1. BUCURESTI – SANKT PETERSBURG
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda pentru imbarcare si zbor spre Sankt Petersburg, via Chisinau. Orasul Sankt Petersburg, fondat de tarul Petru cel Mare in anul 1703 pe malurile Nevei, a fost capitala imperiala a Rusiei intre anii 1713 – 1728 si 1732 – 1918, numele fiindu-i schimbat in anul 1914 in Petrograd, iar in 1924 in Leningrad si revenind la numele initial in anul 1991. Orasul, considerat una dintre cele mai frumoase metropole din lume, cu amestecul de biserici ortodoxe tipice si palate neoclasice, a fost inscris pe lista patrimoniului
mondial UNESCO in anul 1990. Sosire la Sankt Petersburg si transfer la hotel. Vizita pietonala in Sankt Petersburg pentru a vizita Marea Lavra Alexandr Nevski, fondata in 1710 de Petru cel Mare, pentru a aduce un omagiu inaintasului sau, printul Novgorod Alexandr Nevski. Veti putea admira Catedrala Sfintei Treimi, datand de la sfarsitul sec. al XVIII – lea, unde se afla moastele lui Alexandr Nevski, sanctificat de biserica rusa, si apoi Biserica Bunei Vestiri, necropola membrilor familiei imperiale care nu au domnit, dar si a unor personalitati din diverse domenii. Cazare hotel Sankt Petersburg.
Ziua 2. TARSKOE SELO & PETERHOF
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, excursie la Tarskoe Selo si Peterhof – cele mai frumoase palate imperiale din imprejurimile Sankt Petersburgului, aflate in patrimoniul UNESCO. Tarskoe Selo, palatul de suflet al imparatesei Ecaterina cea Mare, este o adevarata bijuterie a barocului, zugravit in alb si albastru si dominat de turle aurite, inconjurat de doua parcuri, cu o serie de structuri romantice realizate in sec. al XVIII-lea. Veti putea admira interioarele somptuoase, incarcate de stucaturi si aurarii, marea sala de bal, dar ceea ce confera, cu adevarat, caracterul de unicitate palatului Ecaterina este camera de chihlimbar, alcatuita din mai bine de sase tone chihlimbar.
In continuare, vizitarea Palatului Peterhof, construit din dorinta lui Petru cel Mare, pe tarmul Golfului Finic, fiind resedinta oficiala imperiala de vara, pana in anul 1917. Impresionanta sa fatada are 268 m si este zugravita in ocru si alb, fiind dominata de cupole aurite. Tot aici, veti putea admira impresionantele gradini, inspirate de cele de la Versailles. Seara, intoarcere in Sankt Petersburg si cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Dimineata, veti putea savura un tur de oras inedit, pe parcursul unei croaziere pe Neva si pe canalele orasului, pentru a cunoaste mai in amanunt fosta capitala imperiala. Pe parcursul croazierei, veti putea admira de pe apa Fortareata Petru si Pavel, Castelul Mihailov, Palatul Anicikov, Gradinile de vara, Palatul de iarna, Strada Milionarilor, crucisatorul Aurora – care a tras prima salva in Marea Revolutie socialista din octombrie, teatrul Marinski, insula Noua Olanda, Catedrala Sf. Nicolae, Catedrala Sf. Isaac, etc. Dupa debarcarea de pe vas, turul continua cu vizitarea Palatului Yusupov, situat pe canalul Moika, care a apartinut lui Felix Yusupov, unul dintre cei mai bogati aristocrati din Rusia tarista.

In continuare, vizitarea catedralei Sf. Isaac, transformata in muzeu, inalta de 101,5 m si  cu o suprafata de 4000 mp, fiind una dintre cele mai mari catedrale din lume. Dupa-amiaza, plimbare in Piata decembristilor si apoi pe faimosul bulevard Nevski Prospekt, urmata de o vizita la catedrala Fecioarei din Kazan – cu o arhitectura inspirata de basilica Sf. Petru din Roma, ziua incheindu-se cu vizita Bisericii Mantuitorului de pe Sangele varsat, o capodopera a mozaicarilor rusi, cei 7000 mp de mozaicuri care acopera fatadele si zidurile fac ca aceasta biserica sa fie unica in Rusia. Seara, transfer la bordul vasului de croaziera, cazare si cina la bord. Cazare pe vas / demipensiune. 
Ziua 4. SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Tur de oras panoramic in Sankt Petersburg cu vizitarea catedralei Sf. Petru si Pavel si a muzeului Ermitaj.
Din multitudinea de obiective turistice care atrag un numar impresionant de vizitatori, mai ales in sezonul noptilor albe, cand soarele straluceste aproape 19 ore pe zi, veti putea admira astazi manastirea Smolnai, Palatul Tavriceski, Gradina de vara, Piata Palatului, Palatul de Iarna, Insula Vassilievski, Bursa, Kunstkamera, Cladirea Amiralitatii, statuia „Calaretului de Arama”, cladirile Senatului si Sinodului, Catedrala Sf. Isaac si veti vizita pietonal Fortareata si biserica Petru si Pavel, unde sunt inmormantati aproape toti tarii Rusiei, de la Petru cel Mare pana la Nicolae al II-lea. Pranzul va fi servit pe parcursul turului, la un restaurant local. Dupa-amiaza, vizita de aproximativ trei ore la muzeul Ermitaj, pentru a admira impresionantele colectii de arta. Seara, intoarcere pe vas. Optional, spectacol de balet. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 5. SANKT PETERSBURG
Dupa micul dejun veti continua explorarea pietonala a orasului Sankt Petersburg, pe parcursul caruia veti putea admira hotelul Europa, Filarmonica, Piata Artelor, statuia lui Puskin, Muzeul Rus (in exterior), fradinile Mihailovski, Campul lui Marte, podul Panteleimon, ezotericul castel Mihailov, Circul, Palatul Cheremetev, si alte monumente care dau farmecul acestui oras. Timp liber in oras pentru cumparaturi sau vizite individuale si intoarcere la vas in jurul orei 16:00. La ora 17:00, vasul paraseste portul, indreptandu-se spre Mandrogui. In aceasta seara, va veti bucura de un cocktail de bun venit al Capitanului, cu muzica si dans. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 6. MANDROGUI
Mic dejun. Dimineata, veti putea asista pe vas la doua prelegeri despre Mandrogui si Kizhi, respectiv despre arta artizanala traditionala ruseasca. Vasul acosteaza in portul Mandrogui, una dintre cele mai mari localitati din
arhipelagul Valaam, aflat in nordul lacului Ladoga, cel mai mare lac din Europa. Timp liber in satul renumit pentru produsele de artizanat traditionale, amplasat intr-un cadru mirific, cu peisaje pitoresti. Veti avea posibilitatea sa vizitati case de lemn traditionale, expozitii ale mestesugarilor locali, puteti degusta placintele rusesti, sau puteti vizita optional „Muzeul Vodcii”. La pranz, va veti bucura de un Shashlik (kebab) rusesc traditional, servit in cadrul unui picnic pe mal. La ora 15:00, vasul paraseste portul si se indreapta spre Kizhi. La bord se vor organiza cursuri de dans rusesc, cursuri de limba rusa, muzica live si concert de muzica folclorica. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 7. KIZHI
Mic dejun. Trezire matinala pentru a vizita muzeul in aer liber al constructiilor din lemn (82 de constructii, cea mai veche datand din sec. al XIV-lea), de pe Insula Kizhi, facand parte din Patrimoniul UNESCO. Insula este situata in partea de nord-est a lacului Onega, al doilea ca marime din Europa, in regiunea Karelia. Dupa vizita, intoarcere la bordul vasului. La ora 12:00, plecare spre Goritsy. La bord se organizeaza diverse activitati, cursuri de limba rusa, vizita pe puntea capitanului. La ora 16:00 se va organiza o ceremonie a ceaiului, urmata de multe alte programe de divertisment. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 8. GORITSY
Mic dejun. Dimineata, veti putea asista la o prelegere despre Goritsy si Yaroslavl, puteti participa la Bingo sau invata cantece rusesti. Dupa pranzul servit la bordul vasului, excursie la Goritsy, o mica localitate medievala fermecatoare inclusa intre cele sapte noi minuni ale Rusiei, asezata pe un deal, pe Lacul Alb. Aici se gasesc doua faimoase manastiri,
care amintesc de domnia primului tar al Rusiei, Ivan al IV-lea cel Groaznic: manastirea Kirillo-Belozersky (vizita interioara) si manastirea de calugarite Goritsy. De asemenea, veti vizita si Muzeul icoanelor, inainte de intoarcerea la bordul vasului. La ora 16:00, plecare spre urmatoarea destinatie – Yaroslavl. Optional, puteti participa la doua activitati interesante: degustare de vodca ruseasca si clatite traditionale, sau sa invatati sa decorati papusile rusesti Matriosca. La bordul vasului va veti putea bucura in continuare de diverse activitati de divertisment si muzica live. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 9. YAROSLAVL
Mic dejun. Dimineata, puteti asista la o conferinta despre Yaroslavl si Uglich si viziona filme documentare, puteti participa la diverse activitati la bordul vasului, iar pranzul va fi servit la bord. Dupa-amiaza, tur de oras Yaroslavl, oras aflat in Patrimoniul UNESCO, port la Volga, care se intinde pe zeci de kilometri pe ambele maluri si care face parte din Inelul de Aur. Pe parcursul unui tur de oras veti putea admira piata centrala, biserica Sf. Profet Ilie – ale carei fresce constituie un adevarat breviar al vechii picturi bisericesti rusesti, biserica Sf. Nicolae Facatorul de Minuni (vizita  interioara) si fosta resedinta a guvernatorului, acum transformata in galerie de arta. La ora 20:00, vasul pleaca inspre Uglich, urmatoarea destinatie, iar la bord puteti participa la diverse activitati de divertisment. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 10. UGLICH
Dimineata, vasul ajunge in portul Uglich, iar inainte de a a acosta, aveti ocazia sa admirati privelistea unica a orasului, cu o mare densitate de cladiri istorice. Dupa micul dejun, tur pietonal in Uglich, cel mai iubit oras din Inelul de Aur, pentru a vizita teritoriul Kremlinului – cetate cu o mare incarcatura istorica, biserica Sf. Dimitrie si biserica Schimbarii la Fata. Dupa tur, intoarcere la vas. La ora 12:00, plecare spre uluitoarea capitala a Federatiei Ruse – Moscova. Activitati de divertisment la bordul vasului. In aceasta seara, sunteti invitati la cina de gala a Capitanului (tinuta obligatorie). Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 11. MOSCOVA
Mic dejun la bordul navei. In cursul dimineatii veti putea viziona un film despre croaziera, iar apoi, puteti participa la o masa rotunda, la care ghizii de la bord vor raspunde intrebarilor turistilor privind realitatile Rusiei de astazi. Pranz la bord. La ora 13:00 vasul soseste la Moscova. Dupa-amiaza, tur de oras panoramic, pe parcursul caruia veti putea vizita strada Leningradskaya, strada Tverskaya, manastirea Novodevichy (din exterior), sediul KGB (din exterior) si Piata Rosie, unde veti avea timp liber la dispozitie. Va sugeram o vizita in galeria comerciala a magazinului GUM.
Optional, vizitarea faimoasei galerii de pictura rusa Tretiakov (2 ore). Dupa cina servita la bord, va propunem un alt program optional – tur de noapte al Moscovei, care va permite descoperirea orasului, in toata splendoarea oferita de iluminatul feeric, un adevarat „oras al luminilor”, precum si a catorva dintre faimoasele statii de metrou moscovite. Cazare pe vas/pensiune completa.
Ziua 12. MOSCOVA
Dimineata, turul Kremlinului – prestigiosul centru istoric al puterii tarilor rusi si resedinta oficiala actuala a presedintelui Federatiei Ruse, o cetate de forma triunghiulara cu 20 de turnuri, fondata in anul 1156 de printul Iuri Dolgoruki. In incinta Kremlinului puteti admira Palatul Congreselor, Piata Senatului, Arsenalul, cladirile Senatului, resedinta Presedintelui Federatiei Ruse, clopotul si tunul Tarilor Rusi, Piata Catedralei cu catedrala Inaltarii, catedrala Arhanghelului si catedrala Bunei Vestiri (vizita interioara a uneia dintre cele trei). La pranz, intoarcere in port, pranz la bordul vasului si activitati de divertisment. Dupa-amiaza, aveti posibilitatea de a participa la diverse vizite optionale. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 13. MOSCOVA - SERGHIEV POSAD
Mic dejun. Dupa micul dejun, debarcare de pe vas si transfer la hotel sau, excursie optionala la Serghiev Posad, aflat in patrimoniul UNESCO, lacasul sacru al bisericii ortodoxe ruse, incluzand Manastirea Sfintei Treimi, Academia de Teologie si muzeul. Seara, optional, puteti participa la un spectacol folcloric traditional. Cazare la hotel in Moscova.
Ziua 14. MOSCOVA SI RINGUL DE AUR (VLADIMIR & SUZDAL)
Dupa micul dejun, timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau cumparaturi, sau, excursie optionala de o zi pentru a descoperi cele mai frumoase orase de pe Ringul de Aur, aflate in Patrimoniul UNESCO. Aceste orase medievale care formeaza Ringul, au jucat un rol esential in formarea Bisericii Ortodoxe Ruse si pastreaza vie amintirea evenimentelor importante din istoria Rusiei. Veti avea ocazia sa admirati adevarate muzee in aer liber, cu monumente extrem de bine conservate, datand din sec. XII – XVIII, care au supravietuit uimitor probei timpului. Printre acestea veti gasi kremlinuri (cetati), manastiri, catedrale si biserici. Orasul Vladimir, fosta capitala a unui puternic principat al Rusiei Medievale, este un oras extrem de important din punct de vedere istoric. O serie de monumente precum Poarta de Aur, catedrala Sf. Demetrius si catedrala Adormirii Fecioarei sunt incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Spre deosebire de Vladimir, Suzdal este un oras putin industrializat, dar cu monumente istorice exceptionale, incluse de asemenea pe lista UNESCO. Intoarcere in Moscova si cazare la hotel.

Ziua 15. MOSCOVA
Dupa micul dejun transfer in centrul orasului pentru un tur pietonal, pe parcursul caruia veti putea descoperi un fermecator cartier central al orasului - Kitai Gorod. Pe strazile Ilinka si Nikolskaia veti remarca o uimitoare imbinare de nou si vechi, fiind considerate unele dintre cele mai elega nte strazi ale orasului. Se viziteaza apoi impunatoarea biserica a Sf. Treimi Nikintniki si Piata Rosie, cu emblematica Catedrala a Preafericitului Vasile, mausoleul lui Lenin si necropola Kremlinului, unde se afla mormintele celor mai marcante personalitati ale societatii rusesti: Stalin, Brejnev, Andropov, Gagarin – primul cosmonaut al lumii, etc. Scurta oprire in eleganta Piata a Teatrelor si apoi transfer la hotel pentru cazare. Dupa-amiaza, veti continua descoperirea acestei uluitoare capitale cu vizita impunatoarei Catedrale a Mantuitorului Iisus, inaltata in sec. al XIX-lea de arhitectul rus Thon in memoria soldatilor rusi morti in razboiul antinapoleonian din 1812, distrusa de Stalin si reconstruita intre anii 1995 si 2000. Astazi este bisericacatedrala a Moscovei, sediul Patriarhului. Seara, cazare la acelasi hotel in Moscova.

Ziua 16. MOSCOVA – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata, timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi sau vizite. Dupa amiaza, transfer la
aeroport pentru imbarcare pe zborul cu decolare la ora 20:35, cu destinatia Bucuresti.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza
cu 160 €. Suplimentul single include si cazarea pe vapor. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

 • Tarskoe Selo & Peterhof (include transport, insotitor roman, ghid local si biletele de intrare): 125 €;
 • Serghiev Posad (include transport, insotitor roman, ghid local si biletele de intrare): 70 €;
 • Ringul de Aur – Vladimir & Suzdal (include transport, insotitor roman, ghid local, masa de pranz si biletele de intrare): 100 €;
 • Spectacol folcloric traditional (include transfer dus-intors, bilet intrare, insotitor roman): 65 €.

NOTE:
Excursiile organizate in porturile de debarcare de pe durata croazierei sunt optionale si se achita pe vas

 

ArrayArrayArray

SERVICII INCLUSE

 • zboruri Bucuresti – Sankt Petersburg si Moscova - Bucuresti;
 • taxele de aeroport si securitate: 195 €;
 • taxele portuare:150 €;
 • autocar/minibus local, licentiat, pe durata traseului si a transferurilor;
 • 5 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3*: 2 nopti in Sankt Petersburg si 3 nopti in Moscova;
 • 10 nopti cu pensiune completa, in cabine exterioare pe puntea a doua (middle deck), pe vasul Zosima Shashkov 3*;
 • participarea la toate activitatile de divertisment, ateliere, cursuri de dans si limba rusa, pe durata croazierei;
 • vizitele conform programului cu insotitor roman si ghizi locali in orasele unde acosteaza vasul;
 • tururi de oras in Sankt Petersburg conform programului, cu metroul;
 • tururi de oras in Moscova conform programului, cu metroul;
 • manipularea bagajelor in porturile de imbarcare si debarcare, precum si la bordul vasului;
 • cocktail de bun-venit organizat de Capitan;
 • cina festiva a Capitanului;
 • transferuri curse de linie la / de la aeroportul Henri Coanda;
 • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 8.500 lei / calatorie).

 

SERVICII NEINCLUSE

 • excursiile optionale de la bordul vasului;
 • bacsisurile pentru soferi si ghizi locali pe durata excursiilor incluse in program: (se achita obligatoriu la insotitorul de grup) 5 €/pers/zi;
 • bacsisurile pe durata croazierei: (se achita obligatoriu la bordul vasului) 6 €/pers/zi;
 • taxa consulara si de servicii pentru viza Rusia: ~280 lei (taxa se achita obligatoriu in lei);
 • asigurarea medicala obligatorie pentru viza Rusia;
 • bauturile pe vapor, alte servicii nementionate;
 • biletele de transport local in Sankt Petersburg si Moscova;
 • biletele de intrare la obiectivele turistice vizitate (daca nu este prevazut altfel);
 • supliment optional cabina pe puntea superioara (boat deck): 95 € pers - pretul este mentionat cu titlu informativ iar aceste cabine se confirma in limita disponibilitatilor;
 • alte servicii decat cele mentionate in program

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

 • Tarskoe Selo & Peterhof (include transport, insotitor roman, ghid local si biletele de intrare): 125 €;
 • Serghiev Posad (include transport, insotitor roman, ghid local si biletele de intrare): 70 €;
 • Ringul de Aur – Vladimir & Suzdal (include transport, insotitor roman, ghid local, masa de pranz si biletele de intrare): 100 €;
 • Spectacol folcloric traditional (include transfer dus-intors, bilet intrare, insotitor roman): 65 €.

NOTE:
Excursiile organizate in porturile de debarcare de pe durata croazierei sunt optionale si se achita pe vas

 

 

ORAR DE ZBOR (compania Aeroflot) - ore locale:

18-Iul

Bucuresti

02:05

Moscova

05:05

Moscova

07:10

Skt. Petersburg

08:30

02-Aug

Moscova

20:35

Bucuresti

23:45

 

 

VASUL DE CROAZIERA – ZOSIMA SHASHKOV 3*.

Cu o lungime de 129 m si o capacitate maxima de 280 de pasageri, vasul Zosima Shashkov a fost complet renovat in anul 2013 si ofera facilitati moderne si confort deosebit. Cabinele sunt echipate cu grup sanitar, garderoba, radio, frigider si aer conditionat si au fereastra panoramica. Printre facilitatile vasului se numara un restaurant principal, un bar-restaurant, 2 baruri, sauna, cabinet medical, magazin de suveniruri, etc.

 

 

OBSERVATII:
Transferuri GRATUITE la/de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone:
MOLDOVA: (Firma: AutoVip, Zuzu, Transfero)
- Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau
SUD-EST: (firma Direct Aeroport)
- Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda
Centru–Vest (Direct Aeroport)
- Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe


CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup minim persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul
minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei
inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim
de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub
acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.
In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea
totala a excursiei:
a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare
in ziua si la ora stabilita.
Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de
achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).
Rezervarile pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:
a. 50 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare
in ziua si la ora stabilita.
In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:
a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;
c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;
d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de
plecare in ziua si la ora stabilita.
Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.
● VASUL DE CROAZIERA – ZOSIMA SHASHKOV 3*.
Cu o lungime de 129 m si o capacitate maxima de 280 de pasageri, vasul Zosima Shashkov a fost complet renovat in anul 2013 si
ofera facilitati moderne si confort deosebit. Cabinele sunt echipate cu grup sanitar, garderoba, radio, frigider si aer conditionat si au
fereastra panoramica. Printre facilitatile vasului se numara un restaurant principal, un bar-restaurant, 2 baruri, sauna, cabinet
medical, magazin de suveniruri, etc.
In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului,
fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.
Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila
in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii
curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.
Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.
Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc.
Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru
nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor
sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau
ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate
agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare.
In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta
la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi
imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna
intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea
excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor
nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se
prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza
necesara calatoriei.
Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare
turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a
la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele,
atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ
cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ). Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele
fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind
de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara
posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se
face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade
la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in
mod aleatoriu iar agentia nu poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere
excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.
Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui
care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu
certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori
obligatoriu cu pasaportul.
Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate
(in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt
recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state
pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la
data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel
putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport
temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in
aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate
anulata de autoritati (perforata/ taiata). 

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate,accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.