Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Peru

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – LIMA
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si zbor spre Amsterdam. Dupa o scurta escala ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Lima, capitala Peru. Transfer la hotel si cazare
Ziua 2. LIMA - CUZCO – VALEA SACRA A INCASILOR
Mic dejun matinal si transfer la aeroport pentru zborul spre Cuzco, stravechea capitala a Imperiului Incasilor, situata la altitudinea de 3350 m. De la aeroport plecam spre Valea Sacra a Incasilor, vizitand pe traseu Pisaq, orasel faimos pentru piata indiana, dominat de ruinele fortaretei incase, salinele de la Maras (aprox. 3000 mici bazine in care sarea este obtinuta prin evaporarea apei provenite din izvoarele sarate din zona), situl arheologic Moray, un complex sistem de terase irigate situat la 3450 m altitudine si situl Ollantaytambo, situat la baza inaltimii pe care se afla ruinele templelor si fortificatiei construite de incasi, insa neterminate. Cazare in Valea Sacra.
Ziua 3. MACHU PICCHU - CUZCO
Mic dejun matinal. Transfer la gara Ollantaytambo si plecare cu trenul Vistadome spre Aguas Calientes. Calatoria, de aprox. 1 ora si jumatate, este un adevarat spectacol in sine. Lasam in urma Valea Cuzco-ului si traversam peisajele salbatice ale inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Sosire in mica gara din Aguas Calientes si continuarea drumului cu autobuzul public (aprox. 10 km) catre “Orasul Sfant al Incasilor “, Citadela Machu Picchu (2430 m altitudine), sit UNESCO din 1983. Supranumit si “Orasul Pierdut”, Machu Picchu reprezinta una din marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una din cele ‘7 minuni ale lumii moderne’. Vizitarea complexului arheologic: Ceasul Solar (Intihuatana), turnul de observatie, Palatul Inca, templul celor Trei Ferestre etc. Dupa-amiaza intoarcere cu trenul la Ollantaytambo si transfer la Cuzco, fost centru administrativ al Imperiului Incas, considerat "Buricul Pamantului", actualmente capitala turistica a Perului. Cazare Cuzco.
Ziua 4. CUZCO
Mic dejun. In cursul dimitetii  vizitam principalele obiective turistice din oras (sit UNESCO din 1983) si imprejurimi: Plaza de Armas cu Catedrala; Templul lui Coricancha (Tempul Soarelui, important loc de cult inchinat principalei zeitati incase), peste care in perioada coloniala a fost construita manastirea Santo Domingo; fortareata Sacsayhuaman, cu zidurile sale ciclopice, situata pe o inaltime de unde putem admira orasul; Qenqo, o imensa constructie de piatra, asemanatoare unui labirint care, de altfel, este traducerea numelui sau; Puca Pucara (fortareata Rosie), un turn de aparare a portilor orasului; Tambomachay sau “Baia Inca“, un sanctuar al apei. Cazare Cuzco.
Ziua 5. CUZCO - PUNO
Mic dejun. Transfer matinal la punctul de imbarcare in autocarul turistic cu care ne vom deplasa pe Drumul Soarelui, pana la Puno, oras situat la 3800 m altitudine, pe malul lacului Titicaca. Pe traseu ne vom opri la Andahuaylilas, incantator sat colonial, a carui biserica, decorata cu picturi realizate de Scoala de Arta din Cuzco este considerata Capela Sixtina a zonei, Raqchi (San Pedro), localitate situata la poalele vulcanului Quimsachata, unde se afla ruinele Templului lui Wirococha, un minunat exemplu de arhitectura incasa, Sicuani (pranz bufet), pasul La Raya (4335 m), aflat la frontiera dintre regiunile Cuzco si Puno, Pukara, oras in care ceramisti talentati realizeaza figurinele "Toritos (taurasii) de Pucara". Sosire Puno, transfer la hotel si cazare.
Ziua 6. PUNO - LACUL TITICACA – TIWANAKU (BOLIVIA) - LA PAZ
Mic dejun. Dimineata vom face o excursie minunata pentru a vizita insulele plutitoare Uros de pe lacul Titicaca, locuite de un grup etnic ce provine din amestecul populatiilor Quechua si Aymara. Insulele sunt realizate integral din tulpini de totora, planta cu utilizari multiple precum hrana pentru oameni si animale, material de constructie pentru insule, case si barci, combustibil, materie prima pentru produsele artizanale oferite spre vanzare. Revenim la Puno si plecam spre La Paz, capitala Boliviei, strabatand nemarginitele intinderi ale colinelor boliviene strajuite de varfurile maiestoase ale Cordilierilor. Oprire la Tiwanaku, unul din cele mai importante centre spirituale si culturale din America de Sud (UNESCO 2000), capitala unui puternic imperiu pre-hispanic, care a ajuns la apogeu in sec.6-10. Impresionantele ruine ale zidurilor realizate din blocuri de piatra perfect patrate, rezultatul unei tehnici uimitoare si impozantele statui descoperite aici sunt marturii ale importantei acestei civilizatii, diferita de toate celelalte din epoca pre-hispanica. Pranz la un restaurant local. Cazare La Paz.
Ziua 7. LA PAZ - UYUNI
Mic dejun. Tur de oras, pe parcursul caruia vom vedea principalele monumente istorice si arhitecturale din centrul orasului, precum si renumita Piata a Vrajitoarelor si Valea Lunii, fenomen natural spectaculos, rezultat in urma eroziunii care a inlaturat straturile de argila, scotand in evidenta grandioase turnuri din roci multicolore. Dupa amiaza transfer la aeroport pentru zborul spre Uyuni. Cina si cazare Uyuni.
Ziua 8. SALAR  DE  UYUNI
Mic dejun. Astazi vizitam Salar de Uyuni,  cel mai mare deșert de sare din lume (10582 kmp). Dupa vizita la Cimitirul Trenurilor, o renumita colectie de vechi locomotive cu aburi, ne indreptam spre Colchani, unde vom urmari diverse aspecte ale activitatii traditionale de exploatare a sarii. Vom vedea movilele de sare, prima etapa a procesului de exploatare a sarii, ochiurile de apa formate de apa freatica ce iese la suprafata si vom vizita Muzeul Sarii. Dupa pranzul la un restaurant local ne vom deplasa cu masini 4x4 la Coquesa, unde vom vedea mumii datand din anii 700 i.Hr, extrem de bine conservate, vom putea admira vulcanul Tunupa (5321 m) si urmari pasarile flamingo ce traiesc in zonele umede. Cina si cazare Uyuni.
Ziua 9. UYUNI - POTOSI
Mic dejun. Continuam explorarea zonei cu o vizita pe insula Incahuasi, unde se gasesc cactusi gigantici, unii in varsta de peste un secol. Din varful insulei putem admira intreaga intindere a desertului de sare. Dupa pranzul la un restaurant local revenim la Uyuni si plecam spre Potosi, oras renumit pentru zacamintele de argint din zona inconjuratoare, care in sec.16 reprezenta cel mai mare complex industrial din lume. In 1987 orasul a fost inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Cazare Potosi.
Ziua 10. POTOSI - SUCRE
Mic dejun. Dimineata vom vizita Casa de la Moneda (important muzeu, in care se pastreaza monede de aur si argint si picturi coloniale),  ne vom plimba pe stradutele cu cladiri coloniale si frumoase biserici. Dupa amiaza vizitam piata miniera (unde se vand dinamita, coca, alcool) si mine ale Cooperativelor Miniere, aflate in exploatare, in care extragerea minereului este similara cu cea din vremurile coloniale. De asemenea vom avea ocazia sa observam riturile si obiceiurile minerilor, cum ar fi inchinarea la zeul minerilor, TATA CKAJCHA. Dupa aceasta vizita plecam spre Sucre, al carui centru istoric a fost inclus in 1991 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cazare Sucre.
Ziua 11. SUCRE - LA PAZ
Dupa micul dejun vom face un tur in centrul istoric, care pastreaza arhitectura coloniala din trecut. Vom vizita cele mai importante locuri si monumente din Sucre: Piata 25 Mai, Catedrala, faimoasa Casa a Libertatii, unde a fost semnata in 1825 Declaratia de  Independenta a Boliviei, muzeul si punctul de belvedere La Recoleta, care a fost pe rand manastire, cazarma, inchisoare si muzeu. Transfer la aeroport si zbor spre La Paz. Transfer la hotel si cazare La Paz.
Ziua 12. LA PAZ - LIMA
Mic dejun matinal. Transfer la aeroport si zbor spre Lima. Tur panoramic al orasului, incluzand cartierele Miraflores si San Isidro, Centrul Istoric - sit UNESCO din 1988, unde vom admira Plaza de Armas, Catedrala, Palatul Arhiepiscopal, Ansamblul manastirii San Francisco, cu catacombele sale, in care se estimeaza ca se odihnesc ramasitele pamantesti a 25000 de oameni. Dupa-amiaza, vizita la Muzeul Larco, amenajat intr-un conac din sec. XVIII, inconjurat de gradini impresionante. Aici vom avea prilejul de a ne familiariza cu fascinanta istorie a anticului Peru. Cazare Lima.
Ziua 13. LIMA - NAZCA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala pentru survolul Liniilor Nazca (sit UNESCO 1994). Geoglifele de la Nazca si din pampasul Jumana ocupa o suprafata de aprox.450 kmp in campia arida de pe coasta Pacificului. Liniile, realizate intre 500 i.H si 500 d.H, se numara printre cele mai mari enigme ale arheologiei, din cauza numarului, naturii, dimensiunii si continuitatii lor. Geoglifele reprezinta vietati, plante stilizate si creaturi imaginare precum si figuri geometrice. Se presupune ca acestea aveau functii rituale si astronomice. Cazare Lima.
Ziua 14. LIMA - PACHACAMAC
Mic dejun. In aceasta ultima zi petrecuta in Peru vizitam situl arheologic Pachacamac, fondat in jurul anului 200. Numele sau este derivat din cel al zeului creator Pacha Kamaq, venerat de populatia care traia aici inainte de cucerirea incasa. Dupa vizita sitului si pranzul cu spectacol de dansuri traditionale transfer la aeroport, formalitati de imbarcare si zbor spre Europa. Noapte la bord.
Ziua 15. BUCURESTI
Sosire Europa, escala si zbor in conexiune spre tara.

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 persoane. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 135 € /pers.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

 • Survolul Liniilor de la Nazca (include insotitor roman, transferuri autocar, survol de 1h30 deasupra liniilor Nazca pilot-ghid local – ATENTIE optiunea se face doar la inscriere si sunt necesare min. 15 persoane):  275 €. 
ArrayArrayArray

Destinatie: Peru

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – LIMA
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si zbor spre Amsterdam. Dupa o scurta escala ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Lima, capitala Peru. Transfer la hotel si cazare
Ziua 2. LIMA - CUZCO – VALEA SACRA A INCASILOR
Mic dejun matinal si transfer la aeroport pentru zborul spre Cuzco, stravechea capitala a Imperiului Incasilor, situata la altitudinea de 3350 m. De la aeroport plecam spre Valea Sacra a Incasilor, vizitand pe traseu Pisaq, orasel faimos pentru piata indiana, dominat de ruinele fortaretei incase, salinele de la Maras (aprox. 3000 mici bazine in care sarea este obtinuta prin evaporarea apei provenite din izvoarele sarate din zona), situl arheologic Moray, un complex sistem de terase irigate situat la 3450 m altitudine si situl Ollantaytambo, situat la baza inaltimii pe care se afla ruinele templelor si fortificatiei construite de incasi, insa neterminate. Cazare in Valea Sacra.
Ziua 3. MACHU PICCHU - CUZCO
Mic dejun matinal. Transfer la gara Ollantaytambo si plecare cu trenul Vistadome spre Aguas Calientes. Calatoria, de aprox. 1 ora si jumatate, este un adevarat spectacol in sine. Lasam in urma Valea Cuzco-ului si traversam peisajele salbatice ale inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Sosire in mica gara din Aguas Calientes si continuarea drumului cu autobuzul public (aprox. 10 km) catre “Orasul Sfant al Incasilor “, Citadela Machu Picchu (2430 m altitudine), sit UNESCO din 1983. Supranumit si “Orasul Pierdut”, Machu Picchu reprezinta una din marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una din cele ‘7 minuni ale lumii moderne’. Vizitarea complexului arheologic: Ceasul Solar (Intihuatana), turnul de observatie, Palatul Inca, templul celor Trei Ferestre etc. Dupa-amiaza intoarcere cu trenul la Ollantaytambo si transfer la Cuzco, fost centru administrativ al Imperiului Incas, considerat "Buricul Pamantului", actualmente capitala turistica a Perului. Cazare Cuzco.
Ziua 4. CUZCO
Mic dejun. In cursul dimitetii  vizitam principalele obiective turistice din oras (sit UNESCO din 1983) si imprejurimi: Plaza de Armas cu Catedrala; Templul lui Coricancha (Tempul Soarelui, important loc de cult inchinat principalei zeitati incase), peste care in perioada coloniala a fost construita manastirea Santo Domingo; fortareata Sacsayhuaman, cu zidurile sale ciclopice, situata pe o inaltime de unde putem admira orasul; Qenqo, o imensa constructie de piatra, asemanatoare unui labirint care, de altfel, este traducerea numelui sau; Puca Pucara (fortareata Rosie), un turn de aparare a portilor orasului; Tambomachay sau “Baia Inca“, un sanctuar al apei. Cazare Cuzco.
Ziua 5. CUZCO - PUNO
Mic dejun. Transfer matinal la punctul de imbarcare in autocarul turistic cu care ne vom deplasa pe Drumul Soarelui, pana la Puno, oras situat la 3800 m altitudine, pe malul lacului Titicaca. Pe traseu ne vom opri la Andahuaylilas, incantator sat colonial, a carui biserica, decorata cu picturi realizate de Scoala de Arta din Cuzco este considerata Capela Sixtina a zonei, Raqchi (San Pedro), localitate situata la poalele vulcanului Quimsachata, unde se afla ruinele Templului lui Wirococha, un minunat exemplu de arhitectura incasa, Sicuani (pranz bufet), pasul La Raya (4335 m), aflat la frontiera dintre regiunile Cuzco si Puno, Pukara, oras in care ceramisti talentati realizeaza figurinele "Toritos (taurasii) de Pucara". Sosire Puno, transfer la hotel si cazare.
Ziua 6. PUNO - LACUL TITICACA – TIWANAKU (BOLIVIA) - LA PAZ
Mic dejun. Dimineata vom face o excursie minunata pentru a vizita insulele plutitoare Uros de pe lacul Titicaca, locuite de un grup etnic ce provine din amestecul populatiilor Quechua si Aymara. Insulele sunt realizate integral din tulpini de totora, planta cu utilizari multiple precum hrana pentru oameni si animale, material de constructie pentru insule, case si barci, combustibil, materie prima pentru produsele artizanale oferite spre vanzare. Revenim la Puno si plecam spre La Paz, capitala Boliviei, strabatand nemarginitele intinderi ale colinelor boliviene strajuite de varfurile maiestoase ale Cordilierilor. Oprire la Tiwanaku, unul din cele mai importante centre spirituale si culturale din America de Sud (UNESCO 2000), capitala unui puternic imperiu pre-hispanic, care a ajuns la apogeu in sec.6-10. Impresionantele ruine ale zidurilor realizate din blocuri de piatra perfect patrate, rezultatul unei tehnici uimitoare si impozantele statui descoperite aici sunt marturii ale importantei acestei civilizatii, diferita de toate celelalte din epoca pre-hispanica. Pranz la un restaurant local. Cazare La Paz.
Ziua 7. LA PAZ - UYUNI
Mic dejun. Tur de oras, pe parcursul caruia vom vedea principalele monumente istorice si arhitecturale din centrul orasului, precum si renumita Piata a Vrajitoarelor si Valea Lunii, fenomen natural spectaculos, rezultat in urma eroziunii care a inlaturat straturile de argila, scotand in evidenta grandioase turnuri din roci multicolore. Dupa amiaza transfer la aeroport pentru zborul spre Uyuni. Cina si cazare Uyuni.
Ziua 8. SALAR  DE  UYUNI
Mic dejun. Astazi vizitam Salar de Uyuni,  cel mai mare deșert de sare din lume (10582 kmp). Dupa vizita la Cimitirul Trenurilor, o renumita colectie de vechi locomotive cu aburi, ne indreptam spre Colchani, unde vom urmari diverse aspecte ale activitatii traditionale de exploatare a sarii. Vom vedea movilele de sare, prima etapa a procesului de exploatare a sarii, ochiurile de apa formate de apa freatica ce iese la suprafata si vom vizita Muzeul Sarii. Dupa pranzul la un restaurant local ne vom deplasa cu masini 4x4 la Coquesa, unde vom vedea mumii datand din anii 700 i.Hr, extrem de bine conservate, vom putea admira vulcanul Tunupa (5321 m) si urmari pasarile flamingo ce traiesc in zonele umede. Cina si cazare Uyuni.
Ziua 9. UYUNI - POTOSI
Mic dejun. Continuam explorarea zonei cu o vizita pe insula Incahuasi, unde se gasesc cactusi gigantici, unii in varsta de peste un secol. Din varful insulei putem admira intreaga intindere a desertului de sare. Dupa pranzul la un restaurant local revenim la Uyuni si plecam spre Potosi, oras renumit pentru zacamintele de argint din zona inconjuratoare, care in sec.16 reprezenta cel mai mare complex industrial din lume. In 1987 orasul a fost inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Cazare Potosi.
Ziua 10. POTOSI - SUCRE
Mic dejun. Dimineata vom vizita Casa de la Moneda (important muzeu, in care se pastreaza monede de aur si argint si picturi coloniale),  ne vom plimba pe stradutele cu cladiri coloniale si frumoase biserici. Dupa amiaza vizitam piata miniera (unde se vand dinamita, coca, alcool) si mine ale Cooperativelor Miniere, aflate in exploatare, in care extragerea minereului este similara cu cea din vremurile coloniale. De asemenea vom avea ocazia sa observam riturile si obiceiurile minerilor, cum ar fi inchinarea la zeul minerilor, TATA CKAJCHA. Dupa aceasta vizita plecam spre Sucre, al carui centru istoric a fost inclus in 1991 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cazare Sucre.
Ziua 11. SUCRE - LA PAZ
Dupa micul dejun vom face un tur in centrul istoric, care pastreaza arhitectura coloniala din trecut. Vom vizita cele mai importante locuri si monumente din Sucre: Piata 25 Mai, Catedrala, faimoasa Casa a Libertatii, unde a fost semnata in 1825 Declaratia de  Independenta a Boliviei, muzeul si punctul de belvedere La Recoleta, care a fost pe rand manastire, cazarma, inchisoare si muzeu. Transfer la aeroport si zbor spre La Paz. Transfer la hotel si cazare La Paz.
Ziua 12. LA PAZ - LIMA
Mic dejun matinal. Transfer la aeroport si zbor spre Lima. Tur panoramic al orasului, incluzand cartierele Miraflores si San Isidro, Centrul Istoric - sit UNESCO din 1988, unde vom admira Plaza de Armas, Catedrala, Palatul Arhiepiscopal, Ansamblul manastirii San Francisco, cu catacombele sale, in care se estimeaza ca se odihnesc ramasitele pamantesti a 25000 de oameni. Dupa-amiaza, vizita la Muzeul Larco, amenajat intr-un conac din sec. XVIII, inconjurat de gradini impresionante. Aici vom avea prilejul de a ne familiariza cu fascinanta istorie a anticului Peru. Cazare Lima.
Ziua 13. LIMA - NAZCA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala pentru survolul Liniilor Nazca (sit UNESCO 1994). Geoglifele de la Nazca si din pampasul Jumana ocupa o suprafata de aprox.450 kmp in campia arida de pe coasta Pacificului. Liniile, realizate intre 500 i.H si 500 d.H, se numara printre cele mai mari enigme ale arheologiei, din cauza numarului, naturii, dimensiunii si continuitatii lor. Geoglifele reprezinta vietati, plante stilizate si creaturi imaginare precum si figuri geometrice. Se presupune ca acestea aveau functii rituale si astronomice. Cazare Lima.
Ziua 14. LIMA - PACHACAMAC
Mic dejun. In aceasta ultima zi petrecuta in Peru vizitam situl arheologic Pachacamac, fondat in jurul anului 200. Numele sau este derivat din cel al zeului creator Pacha Kamaq, venerat de populatia care traia aici inainte de cucerirea incasa. Dupa vizita sitului si pranzul cu spectacol de dansuri traditionale transfer la aeroport, formalitati de imbarcare si zbor spre Europa. Noapte la bord.
Ziua 15. BUCURESTI
Sosire Europa, escala si zbor in conexiune spre tara.

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 persoane. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 135 € /pers.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

 • Survolul Liniilor de la Nazca (include insotitor roman, transferuri autocar, survol de 1h30 deasupra liniilor Nazca pilot-ghid local – ATENTIE optiunea se face doar la inscriere si sunt necesare min. 15 persoane):  275 €. 
ArrayArrayArray

SERVICII INCLUSE:

 • zboruri intercontinentale: Bucuresti - Lima si retur
 • 4 zboruri continentale: Lima – Cuzco / La Paz – Uyuni / Sucre – La Paz / La Paz - Lima;
 • transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor;
 • cazare 13 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*: 3 nopti Lima,  1 noapte Valea Sacra, 2 nopti Cuzco, 1 noapte Puno, 2 nopti La Paz, 2 nopti Uyuni, 1 noapte Potosi, 1 noapte Sucre;
 • 5 pranzuri si 2 cine servite in restaurante locale;
 • vizitele conform programului cu ghizi locali si insotitor roman pe toata durata circuitului;
 • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale  (se achita obligatoriu la inscriere): 495 €; 
 • taxele de aeroport pentru zborurile continentale (se achita obligatoriu la inscriere): 185 €;
 • intrarile la obiectivele turistice (se achita obligatoriu la inscriere): 115 €;
 • bacsisurile obligatorii pentru soferi, ajutori de soferi, ghizi locali (se achita insotitorului de grup): 5 $/pers/zi;
 • excursiile si vizitele optionale;
 • alte servicii decat cele mentionate in program.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

 • Survolul Liniilor de la Nazca (include insotitor roman, transferuri autocar, survol de 1h30 deasupra liniilor Nazca pilot-ghid local – ATENTIE optiunea se face doar la inscriere si sunt necesare min. 15 persoane):  275 €.

 

ORAR DE ZBOR (compania KLM/Air France) - ore locale:

28-Oct

Bucuresti

07:05

Amsterdam

09:00

Amsterdam

12:35

Lima

18:10

10-Noi

Lima

18:10

Paris

13:35 (11-Noi)

Paris

16:20

Bucuresti

20:10

 

 CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.
In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:
a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).
Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:
a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:
a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;
c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;
d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.
In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.
Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.
Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.
Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.
Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.
Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.
Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).
Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions .