Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

MEXIC & CUBA - Circuit si Sejur Cancun, Trinidad & Varadero


Descriere

Destinatie: Mexic

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – MEXICO CITY
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Mexico City via Paris. Sosire in Mexico City dupa amiaza si transfer la hotel pentru cazare.
Ziua 2. MEXICO CITY & XOCHIMILCO
Mic dejun. Turul celei mai mari metropole din lume, cu o populatie de 25 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2400 m. Vizitam Zócalo (centrul animat al orasului), Palatul National, construit pe ruinele unui palat aztec, cu minunatele sale picturi murale, opera faimosului pictor mexican Diego Riviera, impozanta Catedrala Metropolitana. Dupa pranz, turul continua cu o vizita la Muzeul National de Antropologie ce adaposteste o bogata colectie de artefacte precolumbiene, dupa care deplasare la Xochimilco, pentru o plimbare de seara cu barcile traditionale pe canale. Cazare Mexico City.
Ziua 3. MEXICO CITY & TEOTIHUACAN - PUEBLA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu vizitarea Altarului Guadalupe, cel mai important monument religios al Mexicului. Ne deplasam la Teotihuacan pentru o vizita la impresionantul complex arheologic, supranumit ‘Orasul Zeilor’, unde se vor admira monumentalele Piramide ale Soarelui si Lunii si Templul lui Quetzalcoatl. Dupa pranz, vom pleca spre Puebla. Ajungem in Puebla transfer si cazare.
Ziua 4. PUEBLA - MONTE ALBAN - OAXACA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu un tur de oras al orasului si cu vizitarea Capelei Rosario, Piata Centrala, Catedrala si El Parian (cunoscut centru comercial de artefacte). Continuam apoi cu vizitarea Templului Santa Maria Tonantzintla, admirabil decorat manual de catre indigeni.
Dupa amiaza devreme ne deplasam spre Oaxaca. Sosim si incepem vizita la Monte Alban (Muntele Alb), important complex arheologic, atribuit unui amestec succesiv de civilizatii pre-columbiene zapotec, olmec si mixtec, situat pe un promontoriu artificial inalt de 400 m, in Valea Oxaca. Vom putea admira numeroase temple, picturi murale, piramide in trepte, basoreliefuri, morminte (dintre care se remarca mormantul nr.7), Observatorul (ansamblu de cladiri cu semnificatie astrologica) si ‘Pietrele Dansatorilor’ (sculpturi in piatra care infatiseaza barbati dezbracati, in diverse posturi contorsionate).Cina si cazare Oaxaca.
Ziua 5. MITLA - TEHUANTEPEC 
Mic dejun. Ziua de astazi incepe cu un tur panoramic al orasului Oaxaca. In continuare vizitam vechiul oras pre-columbian Mitla, unul din cele mai emblematice locuri sacre, din care s-au pastrat numeroase cladiri si ziduri decorate cu mozaicuri geometrice distincte. Continuam traseul spre Tehuantepec, nu inainte de a trece pe langa Arborele Tule, copacul cu cel mai mare diametru din lume, masurand la baza trunchiului aproape 12 m, estimat cu o varsta de cel putin 1500 ani. Cina si cazare in Tehuantepec.  
Ziua 6. TEHUANTEPEC - CANIONUL SUMIDERO – SAN CRISTOBAL
Mic dejun. Plecam spre Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, bucurandu-ne de peisajele deosebite ale muntilor. Traversam Canionul Sumidero (1000 m inaltime), admirand peisaje spectaculoase. Plimbarea cu vaporasul prin canion va fi marea atractie a zilei de azi (optional). Plecam spre San Cristobal vizitand en route un sat indian autentic, San Juan Chamula, ai carui localnici si-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Vom putea sa intram in locuintele lor, sa le admiram templele si chiar sa asistam la unele ritualuri arhaice pagane.Sosim si tur panoramic. Cina si cazare in San Cristobal.
Ziua 7. SAN CRISTOBAL - CASCADELE AQUA AZUL - PALENQUE
Mic dejun. Plecam spre Palenque, oprindu-ne sa ne ‘clatim privirea’ cu apele azurii ale Cascadelor Aqua Azul. Pranz la un restaurant local. Continuam itinerariul spre Palenque cu vizitarea complexului arheologic de la Palenque, aflat in inima junglei, unul din cele mai importante repere ale urmelor civilizatiei maya in Mexic. Vom admira Templul Inscriptilor, cum a fost denumit, situat deasupra Mormantului regelui Pakal cel Mare, Palatul (ansamblu de structuri arhitectonice adiacente, inter-conectate, care adapostesc unele din cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri) si Templele ridicate in varful piramidelor in trepte (Templul Soarelui, Templul Crucii) care comemoreaza succesiunea regelui Chan Bahlul II la tron. Sosire la Palenque, cina si cazare.
Ziua 8. PALENQUE – CAMPECHE - MERIDA 
Mic dejun. Dimineata Continuam itinerariul spre Merida, cu oprire in Camepche si vizitarea orasului. Continuam apoi spre Merida, oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale, supranumit si ‘Orasul Alb’ (apelativ care isi are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictilor impuse populatiei de culoare de a intra in oras). Vizitam Montejo Avenue, Palatul Guvernatorului, Piata Centrala, Catedrala. Cina si cazare in Merida.
Ziua 9. MERIDA - UXMAL – CHICHEN ITZA – CANCUN
Mic dejun. Ne deplasam spre Uxmal, sit arheologic al civilizatiei maya deosebit de bine conservat, situat in peninsula Yucatán, avand constructii a caror arhitectura rivalizeaza in rafinament cu cele de la Palenque (Palatul Guvernatorului, Templul Adivino, numit si Piramida Magicianului etc). Continuam spre Chichen Itza, cel mai fascinant centru arheologic pre-hispanic din Mexic, cu functii ceremoniale, unde vom intalni si urme de cunostiinte avansate de astronomie arhaica ale civilizatie mayase. Vom vizita Templul piramidal Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piata celor o mie de coloane, Fantana Sacra (cenote), locul unde erau aruncate spre sacrificiu victimele in onoarea zeului Chaak. Pranz la un restaurant local. Continuam itinerariul spre Cancun.Sosim in Cancun, celebra statiune a Mexicului de la Oceanul Atlantic. Cazare cu cina Cancun.
Ziua 10. CANCUN 
Mic dejun. Timp liber in Cancun pentru plaja si relaxare. In a doua parte a zilei recomandam o excursie la celebra la Playa del Carmen, continuand apoi cu o vizita la parcul tematic Xcaret, o reconstructie magnifica a unui vechi sat mayas, prilej de a ne bucura de cele peste 40 de atractii si de a asista la un spectacol traditional mexican magnific, care are loc in fiecare seara. Cazare cu pranz si cina.
Ziua 11. CANCUN & ISLA MUJERES
Mic dejun. Timp liber in care ne vom putea bucura de plajele cu apele turcoaz ale oceanului (Marii Caraibelor) sau vom putea vizita, optional, Isla Mujeres (bauturi si pranz inclus). Cazare cu pranz si cina.
Ziua 12.CANCUN - HAVANA
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Havana. Sosim si facem un tur de oras al orasului cu cartierele noi ale Havana. Incepem cu Vedano, cartier elegant, cu strazile sale pitoresti, vile luxoase, magazine moderne si vestita Avenida de los Presidentes. Turul ne poarta si in zona rezidentiala Miramar, cel mai bogat si elitist cartier al Havanei. Vom admira cladirea Universitatii, Muzeul Napoleon gazduit intr-un palat in stil florentin, unul dintre cele mai importante muzee din lume, Hotelul Nacional, unde a fost gazduit si fostul rege a Romaniei, Carol al II-lea. Cazare in Havana.
Ziua 13. HAVANA & VALE VINALES
Mic dejun. Astazi vom face o excursie in faimoasa Vale Viñales, cu pranz inclus, admirand din locul de belvedere Los Jazmines peisajele pitoresti ale provinciei Pinar del Rio, vizitand apoi pestera indiana si picturile murale preistorice. Excursia ofera un prilej de introducere in viata de zi cu zi a Cubei. Seara, optional, putem participa la renumitul spectacol de Cabaret Tropicana, o reprezentatie de neegalat a luminilor, costumelor si dansurilor exotice (bautura este inclusa). Cazare Havana.
Ziua 14.  HAVANA - GUAMA - LAGUNA DEL TESORO – CINEFUEGOS – TRINIDAD 
Mic dejun. Ne imbarcam pe vaporas pentru a porni spre Laguna del Tesoro, unde a debarcat in 1492 Cristofor Columb, luand prima data contact cu locuitorii indieni. In satul Indian reconstruit vom vedea casele in care acestia traiau, sculpturi si picturi reprezendand diferite activitati zilnice. Drumul continua spre Cinefuegos, considerat si “Perla Sudului”, remarcabil prin imbinarea deosebita intre relieful marin si cel montan si prin aerul frantuzesc pastrat de la vechii colonisti (a fost colonie franceza in 1819). Se viziteaza Parcul Jose Marti, centrul istoric cu Catedra Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry, Bulevardul Prado. Se pleaca spre Trinidad, ‘cel mai colonial oras al Cubei’. Cina si cazare in Trinidad.
Ziua 15. TRINIDAD – PARCUL NATIONAL TOPES DE COLLANTES
Mic dejun. Dimineata excursie (optionala) in Parcul National Topes de Collantes, o veritabila padure tropicala, impresionanta datorita diversitatii pe care a creat-o natura: pesteri, cascade, rauri, grote, canioane, iazuri cu apa de clestar, vegetatia luxurianta, cu sute de specii de plante.
Dupa amiaza intoarcere in Trinidad si  tur pietonal de oras. In Trinidad vom intalni cel mai bine conservat complex architectural colonial din toata America, inclus in Patrimoniul UNESCO. Se viziteaza Muzeul Romantic gazduit in Palatul Brunet, unde sunt expuse colectii de arta decorativa si mobile de epoca, Palatul Cantereo, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul sec. XVIII – XIX atat in interior cat si in exterior, Muzeul Conchanchara. All inclusive Trinidad.Cazare in Trinidad.
Ziua 16. TRINIDAD - SANTA CLARA – VARADERO
Mic dejun. Plecare spre Varadero dar ne oprim in Santa Clara, oras in care a avut loc ultima batalie a Revolutiei Cubaneze, in anul 1958. Vom admira Parcul Vidal, Mausoleul Che Guevara, Plaza del Mercado, Catedral de Santa Clara de Asis. Dupa-amiaza plecare spre Varadero, statiune emblematica a Cubei, situata la aprox. 160 km de Havana, un veritabil paradis tropical, unul din cele mai indragite locuri din Caraibe. Cazare cu All Inclusive in Varadero. Cazare Varadero.
Ziua 17.VARADERO – SUN & FUN
Mic dejun. Timp liber sa ne bucuram de plajele imaculate ale Marii Caraibelor in timp ce savuram un ‘mojito’ la umbra unui palmier si ascultam cantecul exotic al pasarilor in gradinile paradisiace ale hotelului. Ne asteapta 4 zile cu infinite optiuni de petrecere a timpului, incepand de la plimbari cu barca in largul marii, un safari plin de adrenalina in jungla tropicala acompaniati de ghizi experimentati, scufundari pentru incepatori si profesionisti, rafting pe raul Canimar etc. Cazare Varadero cu All Inclusive.
Ziua 18. VARADERO & CAYO BLANCO
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in Cayo Blanco. Transfer de la hotel la Marina Chapelin, de unde se va lua catamaranul. Avem posibilitatea sa inotam cu delfinii, sa facem plaja si snorkeling printre recifele de corali. Bar deschis unde putem experimenta cocktail-urile cubaneze, romul, dar si bucataria cubaneza. Ambianta muzicala, spectacolele cu delfinii si de divertisment vor face aceasta zi de neuitat. Cazare Varadero cu All Inclusive
Ziua 19.  VARADERO 
Mic dejun. Program liber pentru plaja si activitati individuale. Cazare Varadero cu All Inclusive.
Ziua 20. VARADERO - HAVANA
Mic dejun. Dimineata transfer in Havana. Sosim in Havana si plecam in turul orasului vechi. Orasul contrastelor, in care vom descoperi frumusetea cladirilor coloniale din centrul vechi (Havana Vieja), vom vizita cladirea Capitoliului, construita dupa modelul american, fosta cladire a senatului, Muzeul Revolutiei, ne vom opri in piata Catedralei unde vom fi impresionati de Palatul marchizului de Aguas Claras, de Catedrala din Havana, Piata Armelor (cea mai veche piata din Havana).Dupa-amiaza transfer la aeroportul international din Havana, imbarcare si zbor spre Paris. Noapte si cina in avion.
Ziua 21. PARIS - BUCURESTI
Aterizam in Paris dimineata si zbor in conexiune spre Bucuresti.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.  Grup minim 20 pers. Pentru grup de 15 - 19 persoane se achita supliment de 155 € / persoana. Reducerea de Early Booking este valabila pana la 30.10.2017.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

 • Plimbarea cu barca prin Canionul Sumidero: 36 €;
 • Playa del Carmen & X’caret (se achita local -  include transferuri, intrare la X’caret spectacol): 147 €;
 • Isla Mujeres din Cancun ( se achita local - include transferuri, bauturi nealcoolice si pranz): 125 €;
 • Parcul National Topes de Collantes ( include transferuri, insotitor ):  54 €;
 • Croaziera in Cayo Blanco (cu pranz si bauturi incluse): 109 €;
 • Cabaret Tropicana (cu bauturi si snack incluse): 99 €; 
ArrayArrayArray

Destinatie: Mexic

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – MEXICO CITY
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Mexico City via Paris. Sosire in Mexico City dupa amiaza si transfer la hotel pentru cazare.
Ziua 2. MEXICO CITY & XOCHIMILCO
Mic dejun. Turul celei mai mari metropole din lume, cu o populatie de 25 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2400 m. Vizitam Zócalo (centrul animat al orasului), Palatul National, construit pe ruinele unui palat aztec, cu minunatele sale picturi murale, opera faimosului pictor mexican Diego Riviera, impozanta Catedrala Metropolitana. Dupa pranz, turul continua cu o vizita la Muzeul National de Antropologie ce adaposteste o bogata colectie de artefacte precolumbiene, dupa care deplasare la Xochimilco, pentru o plimbare de seara cu barcile traditionale pe canale. Cazare Mexico City.
Ziua 3. MEXICO CITY & TEOTIHUACAN - PUEBLA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu vizitarea Altarului Guadalupe, cel mai important monument religios al Mexicului. Ne deplasam la Teotihuacan pentru o vizita la impresionantul complex arheologic, supranumit ‘Orasul Zeilor’, unde se vor admira monumentalele Piramide ale Soarelui si Lunii si Templul lui Quetzalcoatl. Dupa pranz, vom pleca spre Puebla. Ajungem in Puebla transfer si cazare.
Ziua 4. PUEBLA - MONTE ALBAN - OAXACA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu un tur de oras al orasului si cu vizitarea Capelei Rosario, Piata Centrala, Catedrala si El Parian (cunoscut centru comercial de artefacte). Continuam apoi cu vizitarea Templului Santa Maria Tonantzintla, admirabil decorat manual de catre indigeni.
Dupa amiaza devreme ne deplasam spre Oaxaca. Sosim si incepem vizita la Monte Alban (Muntele Alb), important complex arheologic, atribuit unui amestec succesiv de civilizatii pre-columbiene zapotec, olmec si mixtec, situat pe un promontoriu artificial inalt de 400 m, in Valea Oxaca. Vom putea admira numeroase temple, picturi murale, piramide in trepte, basoreliefuri, morminte (dintre care se remarca mormantul nr.7), Observatorul (ansamblu de cladiri cu semnificatie astrologica) si ‘Pietrele Dansatorilor’ (sculpturi in piatra care infatiseaza barbati dezbracati, in diverse posturi contorsionate).Cina si cazare Oaxaca.
Ziua 5. MITLA - TEHUANTEPEC 
Mic dejun. Ziua de astazi incepe cu un tur panoramic al orasului Oaxaca. In continuare vizitam vechiul oras pre-columbian Mitla, unul din cele mai emblematice locuri sacre, din care s-au pastrat numeroase cladiri si ziduri decorate cu mozaicuri geometrice distincte. Continuam traseul spre Tehuantepec, nu inainte de a trece pe langa Arborele Tule, copacul cu cel mai mare diametru din lume, masurand la baza trunchiului aproape 12 m, estimat cu o varsta de cel putin 1500 ani. Cina si cazare in Tehuantepec.  
Ziua 6. TEHUANTEPEC - CANIONUL SUMIDERO – SAN CRISTOBAL
Mic dejun. Plecam spre Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, bucurandu-ne de peisajele deosebite ale muntilor. Traversam Canionul Sumidero (1000 m inaltime), admirand peisaje spectaculoase. Plimbarea cu vaporasul prin canion va fi marea atractie a zilei de azi (optional). Plecam spre San Cristobal vizitand en route un sat indian autentic, San Juan Chamula, ai carui localnici si-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Vom putea sa intram in locuintele lor, sa le admiram templele si chiar sa asistam la unele ritualuri arhaice pagane.Sosim si tur panoramic. Cina si cazare in San Cristobal.
Ziua 7. SAN CRISTOBAL - CASCADELE AQUA AZUL - PALENQUE
Mic dejun. Plecam spre Palenque, oprindu-ne sa ne ‘clatim privirea’ cu apele azurii ale Cascadelor Aqua Azul. Pranz la un restaurant local. Continuam itinerariul spre Palenque cu vizitarea complexului arheologic de la Palenque, aflat in inima junglei, unul din cele mai importante repere ale urmelor civilizatiei maya in Mexic. Vom admira Templul Inscriptilor, cum a fost denumit, situat deasupra Mormantului regelui Pakal cel Mare, Palatul (ansamblu de structuri arhitectonice adiacente, inter-conectate, care adapostesc unele din cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri) si Templele ridicate in varful piramidelor in trepte (Templul Soarelui, Templul Crucii) care comemoreaza succesiunea regelui Chan Bahlul II la tron. Sosire la Palenque, cina si cazare.
Ziua 8. PALENQUE – CAMPECHE - MERIDA 
Mic dejun. Dimineata Continuam itinerariul spre Merida, cu oprire in Camepche si vizitarea orasului. Continuam apoi spre Merida, oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale, supranumit si ‘Orasul Alb’ (apelativ care isi are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictilor impuse populatiei de culoare de a intra in oras). Vizitam Montejo Avenue, Palatul Guvernatorului, Piata Centrala, Catedrala. Cina si cazare in Merida.
Ziua 9. MERIDA - UXMAL – CHICHEN ITZA – CANCUN
Mic dejun. Ne deplasam spre Uxmal, sit arheologic al civilizatiei maya deosebit de bine conservat, situat in peninsula Yucatán, avand constructii a caror arhitectura rivalizeaza in rafinament cu cele de la Palenque (Palatul Guvernatorului, Templul Adivino, numit si Piramida Magicianului etc). Continuam spre Chichen Itza, cel mai fascinant centru arheologic pre-hispanic din Mexic, cu functii ceremoniale, unde vom intalni si urme de cunostiinte avansate de astronomie arhaica ale civilizatie mayase. Vom vizita Templul piramidal Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piata celor o mie de coloane, Fantana Sacra (cenote), locul unde erau aruncate spre sacrificiu victimele in onoarea zeului Chaak. Pranz la un restaurant local. Continuam itinerariul spre Cancun.Sosim in Cancun, celebra statiune a Mexicului de la Oceanul Atlantic. Cazare cu cina Cancun.
Ziua 10. CANCUN 
Mic dejun. Timp liber in Cancun pentru plaja si relaxare. In a doua parte a zilei recomandam o excursie la celebra la Playa del Carmen, continuand apoi cu o vizita la parcul tematic Xcaret, o reconstructie magnifica a unui vechi sat mayas, prilej de a ne bucura de cele peste 40 de atractii si de a asista la un spectacol traditional mexican magnific, care are loc in fiecare seara. Cazare cu pranz si cina.
Ziua 11. CANCUN & ISLA MUJERES
Mic dejun. Timp liber in care ne vom putea bucura de plajele cu apele turcoaz ale oceanului (Marii Caraibelor) sau vom putea vizita, optional, Isla Mujeres (bauturi si pranz inclus). Cazare cu pranz si cina.
Ziua 12.CANCUN - HAVANA
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Havana. Sosim si facem un tur de oras al orasului cu cartierele noi ale Havana. Incepem cu Vedano, cartier elegant, cu strazile sale pitoresti, vile luxoase, magazine moderne si vestita Avenida de los Presidentes. Turul ne poarta si in zona rezidentiala Miramar, cel mai bogat si elitist cartier al Havanei. Vom admira cladirea Universitatii, Muzeul Napoleon gazduit intr-un palat in stil florentin, unul dintre cele mai importante muzee din lume, Hotelul Nacional, unde a fost gazduit si fostul rege a Romaniei, Carol al II-lea. Cazare in Havana.
Ziua 13. HAVANA & VALE VINALES
Mic dejun. Astazi vom face o excursie in faimoasa Vale Viñales, cu pranz inclus, admirand din locul de belvedere Los Jazmines peisajele pitoresti ale provinciei Pinar del Rio, vizitand apoi pestera indiana si picturile murale preistorice. Excursia ofera un prilej de introducere in viata de zi cu zi a Cubei. Seara, optional, putem participa la renumitul spectacol de Cabaret Tropicana, o reprezentatie de neegalat a luminilor, costumelor si dansurilor exotice (bautura este inclusa). Cazare Havana.
Ziua 14.  HAVANA - GUAMA - LAGUNA DEL TESORO – CINEFUEGOS – TRINIDAD 
Mic dejun. Ne imbarcam pe vaporas pentru a porni spre Laguna del Tesoro, unde a debarcat in 1492 Cristofor Columb, luand prima data contact cu locuitorii indieni. In satul Indian reconstruit vom vedea casele in care acestia traiau, sculpturi si picturi reprezendand diferite activitati zilnice. Drumul continua spre Cinefuegos, considerat si “Perla Sudului”, remarcabil prin imbinarea deosebita intre relieful marin si cel montan si prin aerul frantuzesc pastrat de la vechii colonisti (a fost colonie franceza in 1819). Se viziteaza Parcul Jose Marti, centrul istoric cu Catedra Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry, Bulevardul Prado. Se pleaca spre Trinidad, ‘cel mai colonial oras al Cubei’. Cina si cazare in Trinidad.
Ziua 15. TRINIDAD – PARCUL NATIONAL TOPES DE COLLANTES
Mic dejun. Dimineata excursie (optionala) in Parcul National Topes de Collantes, o veritabila padure tropicala, impresionanta datorita diversitatii pe care a creat-o natura: pesteri, cascade, rauri, grote, canioane, iazuri cu apa de clestar, vegetatia luxurianta, cu sute de specii de plante.
Dupa amiaza intoarcere in Trinidad si  tur pietonal de oras. In Trinidad vom intalni cel mai bine conservat complex architectural colonial din toata America, inclus in Patrimoniul UNESCO. Se viziteaza Muzeul Romantic gazduit in Palatul Brunet, unde sunt expuse colectii de arta decorativa si mobile de epoca, Palatul Cantereo, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul sec. XVIII – XIX atat in interior cat si in exterior, Muzeul Conchanchara. All inclusive Trinidad.Cazare in Trinidad.
Ziua 16. TRINIDAD - SANTA CLARA – VARADERO
Mic dejun. Plecare spre Varadero dar ne oprim in Santa Clara, oras in care a avut loc ultima batalie a Revolutiei Cubaneze, in anul 1958. Vom admira Parcul Vidal, Mausoleul Che Guevara, Plaza del Mercado, Catedral de Santa Clara de Asis. Dupa-amiaza plecare spre Varadero, statiune emblematica a Cubei, situata la aprox. 160 km de Havana, un veritabil paradis tropical, unul din cele mai indragite locuri din Caraibe. Cazare cu All Inclusive in Varadero. Cazare Varadero.
Ziua 17.VARADERO – SUN & FUN
Mic dejun. Timp liber sa ne bucuram de plajele imaculate ale Marii Caraibelor in timp ce savuram un ‘mojito’ la umbra unui palmier si ascultam cantecul exotic al pasarilor in gradinile paradisiace ale hotelului. Ne asteapta 4 zile cu infinite optiuni de petrecere a timpului, incepand de la plimbari cu barca in largul marii, un safari plin de adrenalina in jungla tropicala acompaniati de ghizi experimentati, scufundari pentru incepatori si profesionisti, rafting pe raul Canimar etc. Cazare Varadero cu All Inclusive.
Ziua 18. VARADERO & CAYO BLANCO
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in Cayo Blanco. Transfer de la hotel la Marina Chapelin, de unde se va lua catamaranul. Avem posibilitatea sa inotam cu delfinii, sa facem plaja si snorkeling printre recifele de corali. Bar deschis unde putem experimenta cocktail-urile cubaneze, romul, dar si bucataria cubaneza. Ambianta muzicala, spectacolele cu delfinii si de divertisment vor face aceasta zi de neuitat. Cazare Varadero cu All Inclusive
Ziua 19.  VARADERO 
Mic dejun. Program liber pentru plaja si activitati individuale. Cazare Varadero cu All Inclusive.
Ziua 20. VARADERO - HAVANA
Mic dejun. Dimineata transfer in Havana. Sosim in Havana si plecam in turul orasului vechi. Orasul contrastelor, in care vom descoperi frumusetea cladirilor coloniale din centrul vechi (Havana Vieja), vom vizita cladirea Capitoliului, construita dupa modelul american, fosta cladire a senatului, Muzeul Revolutiei, ne vom opri in piata Catedralei unde vom fi impresionati de Palatul marchizului de Aguas Claras, de Catedrala din Havana, Piata Armelor (cea mai veche piata din Havana).Dupa-amiaza transfer la aeroportul international din Havana, imbarcare si zbor spre Paris. Noapte si cina in avion.
Ziua 21. PARIS - BUCURESTI
Aterizam in Paris dimineata si zbor in conexiune spre Bucuresti.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.  Grup minim 20 pers. Pentru grup de 15 - 19 persoane se achita supliment de 155 € / persoana. Reducerea de Early Booking este valabila pana la 30.10.2017.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

 • Plimbarea cu barca prin Canionul Sumidero: 36 €;
 • Playa del Carmen & X’caret (se achita local -  include transferuri, intrare la X’caret spectacol): 147 €;
 • Isla Mujeres din Cancun ( se achita local - include transferuri, bauturi nealcoolice si pranz): 125 €;
 • Parcul National Topes de Collantes ( include transferuri, insotitor ):  54 €;
 • Croaziera in Cayo Blanco (cu pranz si bauturi incluse): 109 €;
 • Cabaret Tropicana (cu bauturi si snack incluse): 99 €; 
ArrayArrayArray

SERVICII INCLUSE:

 • transport avion Bucuresti – Mexico City / Cancun – Havana / Havana - Bucuresti;
 • autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;
 • 19 nopti cu mic dejun pe durata circuitului in hoteluri de 4* - 3*: 2 nopti Mexico City, 1 noapte Puebla, 1 noapte Oaxaca, 1 noapte Tehuantepec, 1 noapte San Cristobal, 1 noapte Palenque, 1 noapte Merida, 3 nopti Cancun, 2 nopti Havana, 2 nopti Trinidad, 4 nopti Varadero ;
 • 7 cine si 5 pranzuri pe durata circuitului si All Inclusive la Cancun, Trinidad & Varadero ( 3 mese / zi cu bauturi alcoolice si nealcoolice nelimitat );
 • vizitele conform programului cu insotitor roman si ghizi locali pe durata circuitului;
 • asigurare medicala si storno * (* valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei  / calatorie).

 

SERVICII NEINCLUSE:

 • taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale intercontinentale  si zborul Cancun-Havana (se achita obligatoriu la inscriere): 590 €;
 • taxele de frontiera (aprox 35 €, se achita local);
 • taxa de viza Cuba si procesare ( se achita optional la agentie sau se aplica personal la Ambasada ): 60 €;
 • taxa de iesire din Cuba ( aprox. 20 €, se achita la plecarea din Cuba in moneda locala );
 • bacsisuri obligatorii pe durata circuitului pentru soferi si ghizi locali (se achita la insotitorul de grup): 5$/persoana/zi;
 • excursiile si vizitele optionale;
 • alte servicii decat cele mentionate.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

 • Plimbarea cu barca prin Canionul Sumidero: 36 €;
 • Playa del Carmen & X’caret (se achita local -  include transferuri, intrare la X’caret spectacol): 147 €;
 • Isla Mujeres din Cancun ( se achita local - include transferuri, bauturi nealcoolice si pranz): 125 €;
 • Parcul National Topes de Collantes ( include transferuri, insotitor ):  54 €;
 • Croaziera in Cayo Blanco (cu pranz si bauturi incluse): 109 €;
 • Cabaret Tropicana (cu bauturi si snack incluse): 99 €; 

 

ORAR DE ZBOR (compania Air France) - ore locale:

 

12-Oct

Bucuresti

06:50

Paris  

09:00

Paris

11:10

Mexico

16:00

01-Nov

Havana

19:40

Paris

10:45 (02-Nov)

Paris

12:30

Bucuresti

16:20

 

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE: 
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul. 
In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:
a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc). 
Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare: 
a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:
a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;
c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;
d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective. 
In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.  
Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene. 
Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.        
Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei. 
Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.
Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.
Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata). 
Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.