Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Iordania

Durata: 10 nopti

Plecari: 9 octombrie

Vezi detalii in format PDF

Ziua 1. BUCURESTI – AMMAN
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), ora 21.30 (pe data de 25.04.2019)  si imbarcare pentru zborul spre Amman, Iordania. Decolare ora 00.30 (pe data de 26.04.2019).
Ziua 2. AMMAN – JERASH – AJLOUN - AMMAN
Sosire la Amman, ora 03.10. Transfer la hotel si cazare Amman. Dupa micul dejun plecam intr-o excursie pe parcursul careia se viziteaza trei obiective deosebit de interesante. Primul este citadela din Amman, unde pot fi admirate vestigii din perioadele romana, bizantina si araba: templul lui Hercule, biserica bizantina, palatul Omeiad si altele. Urmatoarea vizita o vom face la Jerash (anticul Gerasa), important oras din perioada romana, cu monumente foarte bine conservate, propus pentru includerea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unde vom vedea impunatoarea poarta de intrare (arcul lui Hadrian), Hipodromul, Amfiteatrul, Forumul Oval, templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Ultima vizita o vom face la Ajloun, oras dominat de castelul musulman, construit in sec.XII pe locul unei manastiri crestine si largit de Mameluci in sec.XIII. Cazare si cina Amman.
Ziua 3.  AMMAN - MADABA – MUNTELE NEBO – BETANIA – MAREA MOARTA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu turul capitalei Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. De la Amman plecam spre Madaba, unde a fost descoperit un valoros mozaic din timpul Imparatului Iustinian (sec.VI), considerat cea mai veche harta a Tarii Sfinte. Urmatoarea vizita o vom face pe Muntele Nebo, locul unde si-a gasit sfarsitul profetul Moise, dupa ce a vazut „Pamantul Fagaduintei”,  pe care nu i-a fost ingaduit sa paseasca. De aici ne indreptam spre Betania (UNESCO 2015), locul unde a fost botezat Iisus Hristos si unde, intr-un perimetru sacru relativ restrans, au fost descoperite manastiri, biserici si chilii, din epoci diferite, toate ridicate pentru a pastra vie amintirea marelui eveniment. Cazare si cina la Marea Moarta.
Ziua 4. MAREA MOARTA - KERAK – PETRA
Mic dejun. Pornim spre sud, de-a lungul malului estic al Marii Moarte, cea mai sarata din lume (de aproape 10 ori mai sarata decat oceanul planetar, situata la 430 m sub nivelul acestuia), in care se varsa raul Iordan si alte cateva rauri mai mici. Scurta oprire la podul peste raul Mujib, pentru a admira intrarea in spectaculosul canion Wadi Mujib, rezervatie naturala cu altitudini intre 410 m sub si 900 m deasupra nivelului marii. Urmatoarea oprire va fi la impunatorul Castel al Cruciatilor Kerak (Al Karak), situat la aproximativ 1000 m altitudine, construit in sec.XII pentru a controla drumurile comerciale ce legau Damascul de Egipt si Mecca. Dupa vizita castelului ne continuam drumul spre Petra, unul dintre cele mai faimoase situri arheologice de pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO (1985). Cazare si cina Petra.
Ziua 5. PETRA
Dupa micul dejun incepem explorarea Orasului Trandafiriu, uimitoarea capitala a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul  1812 dupa o cautare de 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. In 2007 Petra a fost inclusa prin vot universal pe lista noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne datorita templelor sapate in stanca, cel mai cunoscut fiind Trezoreria – „Al Khazneh", construita in stil grecesc, cu o inaltime de 42 m, unde s-a turnat si partea finala a filmului Indiana Jones si Ultima cruciada. Veti putea admira defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple si monumente funerare. Se viziteaza si amfiteatrul (pentru vizita la Petra se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca. 5 km). Cina si cazare Petra.
Ziua 6. PETRA – WADI RUM – UM RASAS - AMMAN
Mic dejun. Ziua de azi o incepem cu un tur cu jepp-uri in desertul Wadi Rum, cunoscut si ca Valea Lunii, inclus in patrimoniul mondial UNESCO din anul 2011. In Wadi Rum, considerat ca fiind cel mai frumos desert din lume, au fost filmate secvente din numeroase filme, dintre care cel mai cunoscut este Lawrence al Arabiei. De aici ne indreptam spre Amman, facand o oprire la Um er-Rasas (Kastrom Mefa'a), important sit arheologic (UNESCO 2004), unde au fost descoperite vestigii din epocile romana, bizantina si musulmana timpurie. Renumele sau este legat in special de minunatele mozaicuri bizantine descoperite in doua biserici datand din sec.VI si VIII. Cazare si cina Amman.
Ziua 7. AMMAN - BEIRUT
Mic dejun. Zbor spre Beirut. Cunoscuta sintagma “aici Estul intalneste Vestul” isi gaseste intruchiparea in Beirut – unul dintre cele mai vechi orase din lume. Reconstruit de mai multe ori, arhitectura moderna convietuieste cu cea otomana si cu cea franceza de pe vremea coloniilor. Stiut si sub numele de alint „Bey”, orasul este un creuzet de istorie levantina, peisaje uluitoare, o peninsula imbratisata de mare, stradute labirintice, moschei batrane, biserici si palate. Vizitam cladiri construite sub mandat francez, a caror restaurare a inceput in anul 1993, baile romane, biserici si Moscheea Al Amin - masiva si impozanta, este unica prin impletirea stilurilor arhitecturale otoman si oriental. Cupola albastra si minaretele inalte de 65 metri sunt doua dintre elementele care amintesc de celebra moschee Sultan Ahmed din Istanbul. Continuam apoi cu o plimbare pe faleza Corniche si ne oprim la Raouché Rocks, minune naturala care se inalta din mare. Stancile sunt unul dintre simbolurile nemuritoare ale Beirutului, a carui frumusete povesteste de la sine de ce este atat de fotografiat, dar si de ce a fost ales deseori de sufletele pierdute drept locul in care si-au pus capat vietii. Cina si cazare Beirut.
Ziua 8. BEIRUT - DEIR EL QAMAR - BEIT ED DIN – TYR – SIDON – BEIRUT 
Mic dejun. Excursie in sudul Libanului, pe parcursul careia vizitam centrul oraselului Deir El Qamar, palatul si muzeul mozaicurilor de la Beit Ed Din, vechile orase feniciene Tyr (UNESCO 1984) si Sidon. Sidon (sau Saida) este al treilea oras ca marime din Liban si una dintre destinatiile care trebuie neaparat vizitate. Istoria, atmosfera prietenoasa, ospitalitatea il fac cu adevarat memorabil. Aici vom vedea Castelul de langa mare, ridicat in 1228 de cavalerii cruciati, aflat pe o insulita care odinioara gazduia un templu inchinat lui Melkart, versiunea feniciana a lui Hercule si vom face un tur in Orasul Vechi, cu stradute stravechi bine conservate, ce pastreaza atmosfera originala, dar si utilitatea actuala, fiind locul unde localnicii vin pentru cumparaturi. Brutarii, magazine cu dulciuri, macelarii – vei gasi aici orice doresti si, nu in ultimul rand, suveniruri. Pe traseu ne vom opri la Khan El Franj, cel mai frumos si mai bine conservat caravanserai dintre cele construite de Emirul Fakhreddine al II-lea in secolul al XVII-lea si la Muzeul Sapunului. Cina si cazare Beirut.
Ziua 9. BEIRUT – JEITA - JOUNIEH - HARISSA & BKERKE - BYBLOS - BSHARRI
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita pesterile Jeita, ansamblu format din doua pesteri separate, dar interconectate, in care pot fi vazute superbe formatiuni carstice - stalactite si stalacmite, perdele si ciuperci. In continuare trecem prin Jounieh, unul dintre cele mai moderne si active orase din Liban, vestit ca localitate balneara, vizitam Harissa, important loc de pelerinaj, unde se afla o impresionanta statuie a Fecioarei Maria (8,5 m inaltime) si  Bkerke, sediul Patriarhatului Catolic Maronit.  Urmatorul obiectiv vizitat este Byblos, unul dintre cele mai vechi orase feniciene (UNESCO 1984), unde se pot vedea vestigiile mai multor civilizatii, care s-au succedat pe teritoriul sau. De asemenea Byblos a jucat un rol important in istoria si difuzarea alfabetului fenician. De aici ne indreptam spre Valea  Qadisha, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1998, considerata unul dintre cele mai importante asezaminte crestine din lume, cu manastirile sale, unele foarte vechi, fondate in sec.IV, raspandite intr un peisaj spectaculos. Cina si cazare zona Bsharri.
Ziua 10. BSHARRI - CEDARS FOREST – BAALBECK – ANJAR - BEIRUT
Mic dejun. Astazi vom cunoaste trei obiective turistice inscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in acelasi an, 1984. Primul este renumita Padure de Cedri a Domnului (Forest of the Cedars of God), iar cel de-al doilea celebrul sit arheologic Baalbeck, situat in Valea Bekaa. Acest impresionant complex de temple romane, inchinate lui Jupiter, Venus si Bacchus, inceput in sec.I i.Hr., a suferit repetate transformari si distrugeri. In drum spre cel de-al treilea obiectiv UNESCO, Anjar, vizitam podgoria Chateau Ksara, fondata in 1857 de catre iezuiti, unde a fost produs primul vin alb sec din Liban. Incheiem ziua cu vizita la Anjar, singurul sit Omeiad (Umayyad) din Liban, fondat in sec.VIII, cu rol de centru comercial, asezare ce reprezinta un exemplu unic de planificare urbana de la inceputul perioadei islamice. Cina si Cazare Beirut.
Ziua 11. BEIRUT – BUCURESTI
Transfer la aeroport la miezul noptii si imbarcare pentru zborul de intoarcere in tara. Sosire in Bucuresti la ora 06.15.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 pers, tariful se majoreaza cu 55 €/pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la 25.11.2018.

 

Excursii optionale:

 • Cina traditionala libaneza cu belly dancer si show folcloric 70 €
ArrayArrayArray

Destinatie: Iordania

Durata: 10 nopti

Plecari: 9 octombrie

Vezi detalii in format PDF

Ziua 1. BUCURESTI – AMMAN
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), ora 21.30 (pe data de 25.04.2019)  si imbarcare pentru zborul spre Amman, Iordania. Decolare ora 00.30 (pe data de 26.04.2019).
Ziua 2. AMMAN – JERASH – AJLOUN - AMMAN
Sosire la Amman, ora 03.10. Transfer la hotel si cazare Amman. Dupa micul dejun plecam intr-o excursie pe parcursul careia se viziteaza trei obiective deosebit de interesante. Primul este citadela din Amman, unde pot fi admirate vestigii din perioadele romana, bizantina si araba: templul lui Hercule, biserica bizantina, palatul Omeiad si altele. Urmatoarea vizita o vom face la Jerash (anticul Gerasa), important oras din perioada romana, cu monumente foarte bine conservate, propus pentru includerea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unde vom vedea impunatoarea poarta de intrare (arcul lui Hadrian), Hipodromul, Amfiteatrul, Forumul Oval, templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Ultima vizita o vom face la Ajloun, oras dominat de castelul musulman, construit in sec.XII pe locul unei manastiri crestine si largit de Mameluci in sec.XIII. Cazare si cina Amman.
Ziua 3.  AMMAN - MADABA – MUNTELE NEBO – BETANIA – MAREA MOARTA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu turul capitalei Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. De la Amman plecam spre Madaba, unde a fost descoperit un valoros mozaic din timpul Imparatului Iustinian (sec.VI), considerat cea mai veche harta a Tarii Sfinte. Urmatoarea vizita o vom face pe Muntele Nebo, locul unde si-a gasit sfarsitul profetul Moise, dupa ce a vazut „Pamantul Fagaduintei”,  pe care nu i-a fost ingaduit sa paseasca. De aici ne indreptam spre Betania (UNESCO 2015), locul unde a fost botezat Iisus Hristos si unde, intr-un perimetru sacru relativ restrans, au fost descoperite manastiri, biserici si chilii, din epoci diferite, toate ridicate pentru a pastra vie amintirea marelui eveniment. Cazare si cina la Marea Moarta.
Ziua 4. MAREA MOARTA - KERAK – PETRA
Mic dejun. Pornim spre sud, de-a lungul malului estic al Marii Moarte, cea mai sarata din lume (de aproape 10 ori mai sarata decat oceanul planetar, situata la 430 m sub nivelul acestuia), in care se varsa raul Iordan si alte cateva rauri mai mici. Scurta oprire la podul peste raul Mujib, pentru a admira intrarea in spectaculosul canion Wadi Mujib, rezervatie naturala cu altitudini intre 410 m sub si 900 m deasupra nivelului marii. Urmatoarea oprire va fi la impunatorul Castel al Cruciatilor Kerak (Al Karak), situat la aproximativ 1000 m altitudine, construit in sec.XII pentru a controla drumurile comerciale ce legau Damascul de Egipt si Mecca. Dupa vizita castelului ne continuam drumul spre Petra, unul dintre cele mai faimoase situri arheologice de pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO (1985). Cazare si cina Petra.
Ziua 5. PETRA
Dupa micul dejun incepem explorarea Orasului Trandafiriu, uimitoarea capitala a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul  1812 dupa o cautare de 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. In 2007 Petra a fost inclusa prin vot universal pe lista noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne datorita templelor sapate in stanca, cel mai cunoscut fiind Trezoreria – „Al Khazneh", construita in stil grecesc, cu o inaltime de 42 m, unde s-a turnat si partea finala a filmului Indiana Jones si Ultima cruciada. Veti putea admira defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple si monumente funerare. Se viziteaza si amfiteatrul (pentru vizita la Petra se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca. 5 km). Cina si cazare Petra.
Ziua 6. PETRA – WADI RUM – UM RASAS - AMMAN
Mic dejun. Ziua de azi o incepem cu un tur cu jepp-uri in desertul Wadi Rum, cunoscut si ca Valea Lunii, inclus in patrimoniul mondial UNESCO din anul 2011. In Wadi Rum, considerat ca fiind cel mai frumos desert din lume, au fost filmate secvente din numeroase filme, dintre care cel mai cunoscut este Lawrence al Arabiei. De aici ne indreptam spre Amman, facand o oprire la Um er-Rasas (Kastrom Mefa'a), important sit arheologic (UNESCO 2004), unde au fost descoperite vestigii din epocile romana, bizantina si musulmana timpurie. Renumele sau este legat in special de minunatele mozaicuri bizantine descoperite in doua biserici datand din sec.VI si VIII. Cazare si cina Amman.
Ziua 7. AMMAN - BEIRUT
Mic dejun. Zbor spre Beirut. Cunoscuta sintagma “aici Estul intalneste Vestul” isi gaseste intruchiparea in Beirut – unul dintre cele mai vechi orase din lume. Reconstruit de mai multe ori, arhitectura moderna convietuieste cu cea otomana si cu cea franceza de pe vremea coloniilor. Stiut si sub numele de alint „Bey”, orasul este un creuzet de istorie levantina, peisaje uluitoare, o peninsula imbratisata de mare, stradute labirintice, moschei batrane, biserici si palate. Vizitam cladiri construite sub mandat francez, a caror restaurare a inceput in anul 1993, baile romane, biserici si Moscheea Al Amin - masiva si impozanta, este unica prin impletirea stilurilor arhitecturale otoman si oriental. Cupola albastra si minaretele inalte de 65 metri sunt doua dintre elementele care amintesc de celebra moschee Sultan Ahmed din Istanbul. Continuam apoi cu o plimbare pe faleza Corniche si ne oprim la Raouché Rocks, minune naturala care se inalta din mare. Stancile sunt unul dintre simbolurile nemuritoare ale Beirutului, a carui frumusete povesteste de la sine de ce este atat de fotografiat, dar si de ce a fost ales deseori de sufletele pierdute drept locul in care si-au pus capat vietii. Cina si cazare Beirut.
Ziua 8. BEIRUT - DEIR EL QAMAR - BEIT ED DIN – TYR – SIDON – BEIRUT 
Mic dejun. Excursie in sudul Libanului, pe parcursul careia vizitam centrul oraselului Deir El Qamar, palatul si muzeul mozaicurilor de la Beit Ed Din, vechile orase feniciene Tyr (UNESCO 1984) si Sidon. Sidon (sau Saida) este al treilea oras ca marime din Liban si una dintre destinatiile care trebuie neaparat vizitate. Istoria, atmosfera prietenoasa, ospitalitatea il fac cu adevarat memorabil. Aici vom vedea Castelul de langa mare, ridicat in 1228 de cavalerii cruciati, aflat pe o insulita care odinioara gazduia un templu inchinat lui Melkart, versiunea feniciana a lui Hercule si vom face un tur in Orasul Vechi, cu stradute stravechi bine conservate, ce pastreaza atmosfera originala, dar si utilitatea actuala, fiind locul unde localnicii vin pentru cumparaturi. Brutarii, magazine cu dulciuri, macelarii – vei gasi aici orice doresti si, nu in ultimul rand, suveniruri. Pe traseu ne vom opri la Khan El Franj, cel mai frumos si mai bine conservat caravanserai dintre cele construite de Emirul Fakhreddine al II-lea in secolul al XVII-lea si la Muzeul Sapunului. Cina si cazare Beirut.
Ziua 9. BEIRUT – JEITA - JOUNIEH - HARISSA & BKERKE - BYBLOS - BSHARRI
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita pesterile Jeita, ansamblu format din doua pesteri separate, dar interconectate, in care pot fi vazute superbe formatiuni carstice - stalactite si stalacmite, perdele si ciuperci. In continuare trecem prin Jounieh, unul dintre cele mai moderne si active orase din Liban, vestit ca localitate balneara, vizitam Harissa, important loc de pelerinaj, unde se afla o impresionanta statuie a Fecioarei Maria (8,5 m inaltime) si  Bkerke, sediul Patriarhatului Catolic Maronit.  Urmatorul obiectiv vizitat este Byblos, unul dintre cele mai vechi orase feniciene (UNESCO 1984), unde se pot vedea vestigiile mai multor civilizatii, care s-au succedat pe teritoriul sau. De asemenea Byblos a jucat un rol important in istoria si difuzarea alfabetului fenician. De aici ne indreptam spre Valea  Qadisha, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1998, considerata unul dintre cele mai importante asezaminte crestine din lume, cu manastirile sale, unele foarte vechi, fondate in sec.IV, raspandite intr un peisaj spectaculos. Cina si cazare zona Bsharri.
Ziua 10. BSHARRI - CEDARS FOREST – BAALBECK – ANJAR - BEIRUT
Mic dejun. Astazi vom cunoaste trei obiective turistice inscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in acelasi an, 1984. Primul este renumita Padure de Cedri a Domnului (Forest of the Cedars of God), iar cel de-al doilea celebrul sit arheologic Baalbeck, situat in Valea Bekaa. Acest impresionant complex de temple romane, inchinate lui Jupiter, Venus si Bacchus, inceput in sec.I i.Hr., a suferit repetate transformari si distrugeri. In drum spre cel de-al treilea obiectiv UNESCO, Anjar, vizitam podgoria Chateau Ksara, fondata in 1857 de catre iezuiti, unde a fost produs primul vin alb sec din Liban. Incheiem ziua cu vizita la Anjar, singurul sit Omeiad (Umayyad) din Liban, fondat in sec.VIII, cu rol de centru comercial, asezare ce reprezinta un exemplu unic de planificare urbana de la inceputul perioadei islamice. Cina si Cazare Beirut.
Ziua 11. BEIRUT – BUCURESTI
Transfer la aeroport la miezul noptii si imbarcare pentru zborul de intoarcere in tara. Sosire in Bucuresti la ora 06.15.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 pers, tariful se majoreaza cu 55 €/pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la 25.11.2018.

 

Excursii optionale:

 • Cina traditionala libaneza cu belly dancer si show folcloric 70 €
ArrayArrayArray

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

SERVICII INCLUSE

 • zboruri Bucuresti – Amman / Amman – Beirut / Beirut - Bucuresti;
 • taxele de aeroport si securitate: 295 €;
 • intrarile la obiectivele turistice: 185 €;
 • autocar/minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;
 • 10 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri de 4* astfel: 3 nopti Amman, 1 noapte Marea Moarta, 2 nopti Petra, 1 noapte Bsharri, 3 nopti Beirut;
 • vizitele conform programului cu insotitor roman si ghizi locali pe durata circuitului;
 • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie)

 

SERVICII NEINCLUSE

 • bacsisuri pentru soferi, ajutori de soferi, ghizi locali  (se achita obligatoriu la insotitorul de grup):  5 $/pers/zi;
 • alte servicii decat cele mentionate.

Excursii optionale:

 • Cina traditionala libaneza cu belly dancer si show folcloric 70 €

 

ORAR DE ZBOR (compania TAROM) - ore locale

26-Apr

Bucuresti

00:30

Amman

03:10

05-Mai

Beirut

03:50

Bucuresti

06:15

 

OBSERVATII:

Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone:

MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero)

-              Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau

SUD-EST: (firma Direct Aeroport)

-              Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda

CENTRU–VEST (firma Direct Aeroport)

-           Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe

 

Conditiile Generale de Participare: 
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul. 
In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:
a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc). 
Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare: 
a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:
a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;
c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;
d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective. 
In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.  
Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene. 
Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                
Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei. 
Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.
Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.
Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata). 
Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.