Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Filipine

Durata: 1 zi, fara cazare

Tarif: 3165 eur / pers. in camera dubla

Ziua 1. BUCURESTI – MANILA
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) ora 10:50, decolare si zbor spre Manila via Amsterdam. Scurta escala in Amsterdam si zbor spre Filipine, ora 20:50. Noapte in avion.
Ziua 2.  MANILA
Sosire in Manila ora 19.25. Manila este poarta catre cele 7107 insule care formeaza arhipeleagul filipinez, oras fermecator, cosmopolit, seducator, centrul cultural al tarii, fiind locul cu cea mai mare comunitate de crestini din Asia. Transfer si cazare hotel Jen 4*, Manila.
Ziua 3. MANILA – TAGAYTAY - MANILA
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face o excursie in faimosul orasel Tagaytay. Vom vizita “Palatul Cerului” locul unde se afla mormantul presedintelui Ferdinand Marcos si continuam traseul pana in punctul de belvedere ce ne ofera o priveliste de neuitat asupra celui mai activ vulcan din Filipine, vulcanul Taal, si a lacului ce-l inconjoara. Pranz traditional intr-un restaurant local. Continuam cu vizita orasului vechi Manila, Fortul Santiago, Casa Manila si Biserica Sf.Augustin, aflata pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Turul panoramic cantinua cu luxosul cartier Makati (“Micul New York”) si si Memorialul American de Razboi. Cazare Manila la acelasi hotel.
Ziua 4. MANILA – BACOLOR - BAGUIO
Mic dejun. Inainte de a parasi Manila vizitam doua dintre cele mai reprezentative locuri: Fabrica Jeepney si Biserica St.Joseph, ce adaposteste Orga de Bambus – unica in lume. De aici ne indreptam spre nord, ajungand dupa aprox. 2 ore in Bacolor, una dintre sutele de localitati ce au fost devastate de eruptia vulcanului Pinatubo din 1993. Vom face un tur panoramic, vizitand Basilica St. Guillermo, ingropata mai mult de jumatate in lava pietrificata a vulcanului. Vom vedea ramasitele vechilor case acoperite de cenusa si lava, inclusive scoala, din care se mai pot observa acoperisurile. Deoarece ploile musonice imprastie an de an cenusa de pe Muntele Pinatubo, locuitorii s-au ‘adaptat’, construindu-si noile case pe piloni inalti. Vom continua traseul spre Baguio, capitala de vara a filipinezilor, asezata in mijlocul peisajelor impresionante ale Cordilierilor, la 1500 m altitudine. Tur de oras unde vom vizita Gradina Botanica, Catedrala, Piata si Parcul Burnham. Cazare Baguio Burnham Suites 3*.
Ziua 5. BAGUIO - SAGADA
Mic dejun. Plecare spre Sagada, asezare situata la o altitudine de aproximativ 1500 m, vestita datorita ‘sicrielor suspendate’ de pe varful stancilor inalte de calcar, marturie a unei vechi practici funerare foarte rar intalnita. Sagada este si singurul oras filipinez cu majoritate protestanta - episcopala (95% din populatie). Pranz la un restaurant local. Sosire si cazare Sagada, la St. Joseph’s Inn 3*. La multi ani 2019!
Ziua 6. SAGADA - BONTOC – BANAUE
Mic dejun. Ne indreptam spre Bontoc, capitala privinciei montane, unde vizitam Muzeul de Antropologie, fondat de catre o calugarita belgiana. Aici sunt expuse numeroase artefacte vechi si fotografii infatisand populatia din zona montana. Sosim dupa-amiaza la Banaue, situat in inima Cordilierilor. Privelistea teraselor uriase este fantastica. Un intreg munte a fost ‘sculptat’ cu mainile goale de catre populatia Ifugao, in urma cu 2000 de ani, pentru a da forma teraselor uluitor de simetrice, folosite si astazi pentru vastele plantatii de orez. Amplul proiect ingineresc, care a presupus acoperirea celor doua capete ale vaii pe distante de km intregi si mai mult de 200 m inaltime, sistemul ingenios de irigare cu ajutorul izvoarelor din munti, colectate si canalizate in zig zag pentru a se revarsa peste imensele terase, sunt si acum o enigma foarte mare. Numite si ‘cea de-a opta minune a lumii’, aceste terase fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Pranz en route la un restaurant local. Seara cina si spectacol traditional. Cazare Banaue Hotel 3*. 
Ziua 7. BANAUE & SATUL TRADITIONAL BANGA-AN / HAPAO
Mic dejun. Excursie la terasele de orezarii, plecand cu traditionalul jeepney, ajungand in cel mai bun punct de belvedere, de unde coboram in satul Banga-An/ Hapao unde vom intalni populatia locala Ifugao. Daca vremea permite, vom cobori in orezarii. Pranz la un restaurant local. Dupa pranz, vom afla povestea celebrelor hud-hud, casele traditionale ale populatiei Ifugao, vizitand satul Hiwang. Intoarcere in Banaue, timp liber la dispozitie. Cazare la acelasi hotel.
Ziua 8. BANAUE - MANILA
Mic dejun. Ne intoarcem in Manila, oprindu-ne pe traseu la pasul Dalton (Balete), situat la peste 900 m altitudine. Ultima lectie de istorie din Filipine o vom afla vizitand impunatorul si interesantul Cimitir Chinezesc din cartierul Santa Cruz, Manila. Sosire la hotel in cursul serii. Cazare hotel Jen 4*, Manila.
Ziua 9. MANILA – TAIPEI
Mic dejun. Zbor matinal spre Taipei. Bun venit in Taiwan! In cursul diminetii vizitam Parcul National Yangmingshan, unde se afla cel mai inalt vulcan adormit din Taiwan, Qixing (Muntele celor sapte stele, 1120 m), numeroase izvoare termale si fumarole. Apoi, in turul de oras, vom vizita Altarul Martirilor, unde putem asista la ceremonia schimbarii garzii, centrul de artizanat, Muzeul Palatului National. Cina si cazare Hotel Howard Plaza 4*.
Ziua 10. TAIPEI – SUN MOON LAKE
Dupa micul dejun plecam in turul insulei Taiwan. La Puli vizitam o plantatie de ceai si manastirea budista Chung Tai, unde se afla unul dintre cele mai inalte temple din lume (136 m). Ajungem la Sun Moon Lake, aflat in centrul insulei, in zona muntoasa, la o inaltime de 762 metri. Vizitam templul Wen-Wu, inchinat maestrului condeiului Confucius si maestrului sabiei, Kuan Ti, construit pe malul lacului, de unde poate fi zarita in departare pagoda Tzu-En, inalta de 46 m. Cina  si cazare  la hotel Sun Moon Lake 4*.
Ziua 11. SUN MOON LAKE - KAOHSIUNG
Mic dejun. Plecare spre Kaohsiung, cel de-al doilea oras din Taiwan ca numar de locuitori (2,77 milioane), strabatut de raul Love. Pe traseu ne oprim in localitatea Jiji, unde vom vizita Templul Sfaramat Wuchang (dovada graitoare a marelui cutremur din 1999) si gara Jiji. Urmatorul obiectiv vizitat este manastirea budista Fo Guang Shan, cea mai mare din Asia de Est, care adaposteste una dintre relicvele sacre ale budismului – Dintele lui Buddha. Aici vom degusta un pranz vegetarian. Ajunsi la Kaohsiung vom face un tur panoramic si vom vizita piata de noapte Liuho. Cazare la hotel Howard Plaza 4* in Kaohsiung .
Ziua 12. KAOHSIUNG - TAITUNG 
Mic dejun. Ne indreptam spre extremitatea sudica a insulei unde se afla Parcul National Kenting, care ocupa o suprafata terestra de 181 kmp si o suprafata maritima de 152 kmp. Ne vom opri la farul Eluanbi, vom admira spectaculoasa zona de coasta Maopitou si parcul Longpan, situat pe o faleza de calcar ce domina Pacificul. Continuam calatoria spre Taitung, oras situat intre Pacific si munti. Cina si cazare  la hotel Hoya Hot-Spring Resort 4*, Chihpen Taitung.
Ziua 13. TAITUNG - HUALIEN
Mic dejun. In aceasta dimineata ne vom deplasa de-a lungul spectaculoasei coaste de est a insulei, considerata „ultimul taram nealterat din Taiwan”, ce se intinde pe o distanta de 170 km, pana la gurile raului Hualien. Intemperiile, eroziunea, miscarile scoartei terestre au dat nastere unor forme de relief variate si interesante: terase, plaje de nisip si de pietris, recife, peninsule si insulite, vai si pesteri. Diversitatea topografica este completata de diversitatea florei si faunei. Pe traseu ne vom opri pentru a admira Xiaoyeliu, Sanxientai, cu spectaculosul pod ce leaga Insula celor Trei Nemuritori de tarm, Umbrela de piatra, Pestera Baxian (a celor Opt Nemuritori). Cina si cazare  la hotel Chateau de Chine 4*, Hualien.
Ziua 14. HUALIEN - TAIPEI
Mic dejun. Se viziteaza Parcul National Taroko cu spectaculoasele chei create de raul Li Wu, care a taiat prin masivul de marmura un canion lung de 19 km. La centrul turistic vom vedea o prezentare multimedia despre parc apoi vom parcurge drumul ce ne poarta la Altarul Primaverii Eterne, Pestera Randunicilor, tunelul celor noua curbe, podul suspendat, Templul budist si Pagoda Budista. Pe drumul de intoarcere spre Taipei vom calatori pe autostrda Su Hua, care ne ofera imagini incantatoare ale muntilor si oceanului, printre care si faleza Qingshui, care se ridica vertical din ocean la peste 800 m. Autostrada trece si prin tunelul Hsuehshan, cu o lungime de 12.9 km, unul dintre cele mai lungi din lume. Cina si cazare Taipei, hotel Howard Plaza 4*.
Ziua 15. TAIPEI
Mic dejun. In cursul diminetii vizitam Geoparcul Yeliu, unde natura a sculptat cele mai frumoase, dar si bizare forme. Revenind in Taipei vizitam Memorialul Chiang Kai-Shek, templul lui Confucius, templul Bao An si faimosul edificiu Taipei 101 (optional urcare la nivelul 89, unde se afla observatorul). Puteti face cumparaturi de ultim moment la magazinul Duty-Free. Dupa cina de ramas bun ne vom indrepta spre aeroport, pentru zborul de intoarcere, cu decolare la ora 00.20. Noapte in avion.
Ziua 16. TAIPEI – AMSTERDAM - BUCURESTI
Sosire in Amsterdam ora 06.55. Dupa o scurta escala, zbor spre Bucuresti, sosire ora 13.05.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane se va achita un supliment de 175 €/persoana. Reducerea Early Booking este valabila pana la 31.05.2018.

Destinatie: Filipine

Durata: 1 zi, fara cazare

Tarif: 3165 eur / pers. in camera dubla

Ziua 1. BUCURESTI – MANILA
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) ora 10:50, decolare si zbor spre Manila via Amsterdam. Scurta escala in Amsterdam si zbor spre Filipine, ora 20:50. Noapte in avion.
Ziua 2.  MANILA
Sosire in Manila ora 19.25. Manila este poarta catre cele 7107 insule care formeaza arhipeleagul filipinez, oras fermecator, cosmopolit, seducator, centrul cultural al tarii, fiind locul cu cea mai mare comunitate de crestini din Asia. Transfer si cazare hotel Jen 4*, Manila.
Ziua 3. MANILA – TAGAYTAY - MANILA
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face o excursie in faimosul orasel Tagaytay. Vom vizita “Palatul Cerului” locul unde se afla mormantul presedintelui Ferdinand Marcos si continuam traseul pana in punctul de belvedere ce ne ofera o priveliste de neuitat asupra celui mai activ vulcan din Filipine, vulcanul Taal, si a lacului ce-l inconjoara. Pranz traditional intr-un restaurant local. Continuam cu vizita orasului vechi Manila, Fortul Santiago, Casa Manila si Biserica Sf.Augustin, aflata pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Turul panoramic cantinua cu luxosul cartier Makati (“Micul New York”) si si Memorialul American de Razboi. Cazare Manila la acelasi hotel.
Ziua 4. MANILA – BACOLOR - BAGUIO
Mic dejun. Inainte de a parasi Manila vizitam doua dintre cele mai reprezentative locuri: Fabrica Jeepney si Biserica St.Joseph, ce adaposteste Orga de Bambus – unica in lume. De aici ne indreptam spre nord, ajungand dupa aprox. 2 ore in Bacolor, una dintre sutele de localitati ce au fost devastate de eruptia vulcanului Pinatubo din 1993. Vom face un tur panoramic, vizitand Basilica St. Guillermo, ingropata mai mult de jumatate in lava pietrificata a vulcanului. Vom vedea ramasitele vechilor case acoperite de cenusa si lava, inclusive scoala, din care se mai pot observa acoperisurile. Deoarece ploile musonice imprastie an de an cenusa de pe Muntele Pinatubo, locuitorii s-au ‘adaptat’, construindu-si noile case pe piloni inalti. Vom continua traseul spre Baguio, capitala de vara a filipinezilor, asezata in mijlocul peisajelor impresionante ale Cordilierilor, la 1500 m altitudine. Tur de oras unde vom vizita Gradina Botanica, Catedrala, Piata si Parcul Burnham. Cazare Baguio Burnham Suites 3*.
Ziua 5. BAGUIO - SAGADA
Mic dejun. Plecare spre Sagada, asezare situata la o altitudine de aproximativ 1500 m, vestita datorita ‘sicrielor suspendate’ de pe varful stancilor inalte de calcar, marturie a unei vechi practici funerare foarte rar intalnita. Sagada este si singurul oras filipinez cu majoritate protestanta - episcopala (95% din populatie). Pranz la un restaurant local. Sosire si cazare Sagada, la St. Joseph’s Inn 3*. La multi ani 2019!
Ziua 6. SAGADA - BONTOC – BANAUE
Mic dejun. Ne indreptam spre Bontoc, capitala privinciei montane, unde vizitam Muzeul de Antropologie, fondat de catre o calugarita belgiana. Aici sunt expuse numeroase artefacte vechi si fotografii infatisand populatia din zona montana. Sosim dupa-amiaza la Banaue, situat in inima Cordilierilor. Privelistea teraselor uriase este fantastica. Un intreg munte a fost ‘sculptat’ cu mainile goale de catre populatia Ifugao, in urma cu 2000 de ani, pentru a da forma teraselor uluitor de simetrice, folosite si astazi pentru vastele plantatii de orez. Amplul proiect ingineresc, care a presupus acoperirea celor doua capete ale vaii pe distante de km intregi si mai mult de 200 m inaltime, sistemul ingenios de irigare cu ajutorul izvoarelor din munti, colectate si canalizate in zig zag pentru a se revarsa peste imensele terase, sunt si acum o enigma foarte mare. Numite si ‘cea de-a opta minune a lumii’, aceste terase fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Pranz en route la un restaurant local. Seara cina si spectacol traditional. Cazare Banaue Hotel 3*. 
Ziua 7. BANAUE & SATUL TRADITIONAL BANGA-AN / HAPAO
Mic dejun. Excursie la terasele de orezarii, plecand cu traditionalul jeepney, ajungand in cel mai bun punct de belvedere, de unde coboram in satul Banga-An/ Hapao unde vom intalni populatia locala Ifugao. Daca vremea permite, vom cobori in orezarii. Pranz la un restaurant local. Dupa pranz, vom afla povestea celebrelor hud-hud, casele traditionale ale populatiei Ifugao, vizitand satul Hiwang. Intoarcere in Banaue, timp liber la dispozitie. Cazare la acelasi hotel.
Ziua 8. BANAUE - MANILA
Mic dejun. Ne intoarcem in Manila, oprindu-ne pe traseu la pasul Dalton (Balete), situat la peste 900 m altitudine. Ultima lectie de istorie din Filipine o vom afla vizitand impunatorul si interesantul Cimitir Chinezesc din cartierul Santa Cruz, Manila. Sosire la hotel in cursul serii. Cazare hotel Jen 4*, Manila.
Ziua 9. MANILA – TAIPEI
Mic dejun. Zbor matinal spre Taipei. Bun venit in Taiwan! In cursul diminetii vizitam Parcul National Yangmingshan, unde se afla cel mai inalt vulcan adormit din Taiwan, Qixing (Muntele celor sapte stele, 1120 m), numeroase izvoare termale si fumarole. Apoi, in turul de oras, vom vizita Altarul Martirilor, unde putem asista la ceremonia schimbarii garzii, centrul de artizanat, Muzeul Palatului National. Cina si cazare Hotel Howard Plaza 4*.
Ziua 10. TAIPEI – SUN MOON LAKE
Dupa micul dejun plecam in turul insulei Taiwan. La Puli vizitam o plantatie de ceai si manastirea budista Chung Tai, unde se afla unul dintre cele mai inalte temple din lume (136 m). Ajungem la Sun Moon Lake, aflat in centrul insulei, in zona muntoasa, la o inaltime de 762 metri. Vizitam templul Wen-Wu, inchinat maestrului condeiului Confucius si maestrului sabiei, Kuan Ti, construit pe malul lacului, de unde poate fi zarita in departare pagoda Tzu-En, inalta de 46 m. Cina  si cazare  la hotel Sun Moon Lake 4*.
Ziua 11. SUN MOON LAKE - KAOHSIUNG
Mic dejun. Plecare spre Kaohsiung, cel de-al doilea oras din Taiwan ca numar de locuitori (2,77 milioane), strabatut de raul Love. Pe traseu ne oprim in localitatea Jiji, unde vom vizita Templul Sfaramat Wuchang (dovada graitoare a marelui cutremur din 1999) si gara Jiji. Urmatorul obiectiv vizitat este manastirea budista Fo Guang Shan, cea mai mare din Asia de Est, care adaposteste una dintre relicvele sacre ale budismului – Dintele lui Buddha. Aici vom degusta un pranz vegetarian. Ajunsi la Kaohsiung vom face un tur panoramic si vom vizita piata de noapte Liuho. Cazare la hotel Howard Plaza 4* in Kaohsiung .
Ziua 12. KAOHSIUNG - TAITUNG 
Mic dejun. Ne indreptam spre extremitatea sudica a insulei unde se afla Parcul National Kenting, care ocupa o suprafata terestra de 181 kmp si o suprafata maritima de 152 kmp. Ne vom opri la farul Eluanbi, vom admira spectaculoasa zona de coasta Maopitou si parcul Longpan, situat pe o faleza de calcar ce domina Pacificul. Continuam calatoria spre Taitung, oras situat intre Pacific si munti. Cina si cazare  la hotel Hoya Hot-Spring Resort 4*, Chihpen Taitung.
Ziua 13. TAITUNG - HUALIEN
Mic dejun. In aceasta dimineata ne vom deplasa de-a lungul spectaculoasei coaste de est a insulei, considerata „ultimul taram nealterat din Taiwan”, ce se intinde pe o distanta de 170 km, pana la gurile raului Hualien. Intemperiile, eroziunea, miscarile scoartei terestre au dat nastere unor forme de relief variate si interesante: terase, plaje de nisip si de pietris, recife, peninsule si insulite, vai si pesteri. Diversitatea topografica este completata de diversitatea florei si faunei. Pe traseu ne vom opri pentru a admira Xiaoyeliu, Sanxientai, cu spectaculosul pod ce leaga Insula celor Trei Nemuritori de tarm, Umbrela de piatra, Pestera Baxian (a celor Opt Nemuritori). Cina si cazare  la hotel Chateau de Chine 4*, Hualien.
Ziua 14. HUALIEN - TAIPEI
Mic dejun. Se viziteaza Parcul National Taroko cu spectaculoasele chei create de raul Li Wu, care a taiat prin masivul de marmura un canion lung de 19 km. La centrul turistic vom vedea o prezentare multimedia despre parc apoi vom parcurge drumul ce ne poarta la Altarul Primaverii Eterne, Pestera Randunicilor, tunelul celor noua curbe, podul suspendat, Templul budist si Pagoda Budista. Pe drumul de intoarcere spre Taipei vom calatori pe autostrda Su Hua, care ne ofera imagini incantatoare ale muntilor si oceanului, printre care si faleza Qingshui, care se ridica vertical din ocean la peste 800 m. Autostrada trece si prin tunelul Hsuehshan, cu o lungime de 12.9 km, unul dintre cele mai lungi din lume. Cina si cazare Taipei, hotel Howard Plaza 4*.
Ziua 15. TAIPEI
Mic dejun. In cursul diminetii vizitam Geoparcul Yeliu, unde natura a sculptat cele mai frumoase, dar si bizare forme. Revenind in Taipei vizitam Memorialul Chiang Kai-Shek, templul lui Confucius, templul Bao An si faimosul edificiu Taipei 101 (optional urcare la nivelul 89, unde se afla observatorul). Puteti face cumparaturi de ultim moment la magazinul Duty-Free. Dupa cina de ramas bun ne vom indrepta spre aeroport, pentru zborul de intoarcere, cu decolare la ora 00.20. Noapte in avion.
Ziua 16. TAIPEI – AMSTERDAM - BUCURESTI
Sosire in Amsterdam ora 06.55. Dupa o scurta escala, zbor spre Bucuresti, sosire ora 13.05.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane se va achita un supliment de 175 €/persoana. Reducerea Early Booking este valabila pana la 31.05.2018.

SERVICII INCLUSE

 • transport avion Bucuresti – Manila / Taipei – Bucuresti;
 • zbor continental Manila – Taipei;
 • taxele de aeroport si securitate pentru zboruri (se achita obligatoriu la inscriere):  495 €;
 • taxe de aeroport si securitate pentru zborul continentale: 195 €;
 • intrari la obiectivele turistice din program (se achita obligatoriu la inscriere): 135 €;
 • autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;
 • cazare 13 nopti in hoteluri de 4* si 3*: 3 nopti Manila, 1 noapte Baguio, 1 noapte Sagada, 2 nopti Banaue, 2 nopti Taipei, 1 noapte Sun Moon Lake, 1 noapte Kaohsiug, 1 noapte Taitung, 1 noapte Hualien;
 • vizitele conform programului cu insotitorul roman si ghizi locali pe durata circuitului;
 • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie).

 

SERVICII NEINCLUSE

 • Cina Festiva de Revelion (optional): 95 €;
 • bacsisurile de pe durata circuitului (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 5 $/ pers/ zi;
 • excursiile si activitatile optionale;
 • alte servicii decat cele mentionate.
ORAR DE ZBOR (compania Air France - KLM) - ore locale:

   27-Dec

Bucuresti

13:50

Amsterdam

15:50

Amsterdam

20:50

Manila

19:25 (28-Dec)

   11-Ian

Taipei

00:20

Amsterdam

06:55

Amsterdam

09:20

Bucuresti

13:05Conditiile Generale de Participare:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                                

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.