SRI LANKA - EXOTISM SI SPIRITUALITATE

 
Transport
Perioada 04.09.2020 - 13.09.2020
 
1369
pers. / camera dubla

Ziua 1. BUCURESTI –ISTANBUL

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), imbarcare si zbor spre Colombo, via Istanbul. Noapte in avion.

Ziua 2. COLOMBO – HABARANA

Sosire in Colombo. Dupa formalitatile vamale, transfer la hotelul din Habarana, situtat in apropiere de Sigiriya, fosta capitala si simbol al tarii. Sosire Habarana, transfer la hotel si cazare.

Ziua 3. HABARANA – SIGIRIYA - POLONNARUWA

Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita simbolul tarii: “Fortareata Cerului” sau “Stanca Leului”, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1982. Sigiriya a fost capitala Sri Lankai pentru o scurta perioada in timpul domniei regelui Kasyapa (477 – 495). Palatul regal a fost construit pe stanca de aproximativ 180 m inaltime, drumul de acces trecand printr-o poarta de forma unui leu, iar peretele de vest al stancii a fost decorat cu fresce multicolore, reprezentand femei despre care se credea ca faceau parte din haremul regal.

Dupa pranz continuam spre Polonnaruwa, unde vom vizita orasul care a fost candva a doua capitala medievala a tarii dupa Anuradhapura, considerata a fi cea mai importanta creatie urbana datorita atat dimensiunilor sale, cat si armoniei dintre constructii si natura, un oras-gradina, inclus in patrimoniul  UNESCO in 1982. Seara intoarcere in Habarana si cazare.

Ziua 4. HABARANA – DAMBULLA - PINNAWALA - KANDY

Mic dejun. Astazi ne vom deplasa catre Kandy. In continuare vom vizita Templul de Aur din Dambulla (UNESCO 1991), datand din perioada domniei Regelui Valagambahu (sec.3 i.Hr), cel care a trasformat acest conglomerat de pesteri intr-un templu. Dintre cele 80 de pesteri aflate aici, doar 5 pot fi vizitate, fiecare avand o statuie reprezentandu-l pe Buddha. Templul adaposteste 153 de statui si picturi murale care acopera tavanele si peretii pesterilor.  

En route vom vizita adapostul pentru elefanti Pinnawela, care functioneaza in prezent atat ca orfelinat dar si ca baza de reproductie, aici aflandu-se cea mai mare turma de elefanti din lume in semi-captivitate. Orfelinatul a fost infiintat in 1975 pentru a gazdui elefanteii abandonati, raniti, sau pe cei ai caror parinti au murit.

Pe traseu vom face o scurta oprire la gradinile de condimente din Mawanella unde puteti descoperi diferite condimente pentru care Sri Lanka este binecunoscuta. Ajungem in Kandy (UNESCO 1988) si vom admira Piata centrala, Centrul artizanal, Gradinile Botanice Regale (peste 5000 de specii de arbori, multi dintre ei specii endemice). Seara, optional, va propunem o cina traditionala cu spectacol. Cazare Kandy.

Ziua 5. KANDY – NUWARA ELIYA

Mic dejun. Vizitam „Templul Dintelui Sfant” construit in sec.17 cu scopul de a pastra unul dintre dintii lui Buddha. Conform legendei, dintele i-ar fi fost luat lui Buddha in timpul funeraliilor. Datorita acestei pretioase relicve, templul este un adevarat loc de pelerinaj pentru budistii sositi din toate colturile lumii, iar altarul este de departe cel mai impresionant, fiind decorat cu flori de lotus si frangipani.

Plecam spre Nuwara Eliya, statiune montana situata la 1868 m altitudine, supranumita „Mica Anglie”, deoarece prin arhitectura sa aminteste de perioada coloniala. Drumul ne poarta printre munti, oferindu-ne privelisti incantatoare: cascade, vegetatie luxurianta, tuneluri, plantatii unde se cultiva renumitul ceai de Ceylon. Pe traseu vom vizita o fabrica de prelucrare a ceaiului. La sosirea in Nuwara Eliya vom face un tur panoramic de oras, avand astfel ocazia sa admiram Cabana Reginei, Hill Club, Oficiul Postal, Grand Hotel, Casa Guvernatorului. Cazare Nuwara Eliya.

Ziua 6. NUWARA ELIYA– BUDURUWAGALA – PARCUL NATIONAL YALA

Mic dejun. Plecare spre Parcul National Yala, cel mai popular parc national din Sri Lanka, cu peisaje variate, care constau din campii, jungle, aflorimente stancoase, lacuri de apa dulce, rauri si plaje si este populat de o mare varietate animale salbatice. Pe traseu se viziteaza Buduruwagala, cu uimitorul sau Buddha sculptat acum 1000 de ani intr-o stanca in jungla, considerat una dintre cele mai importante atractii din regiune. Cazare Yala.

Ziua 7. YALA - GALLE – HIKKADUWA

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea Parcului National Yala, renumit pentru fauna sa diversificata: leoparzi, ursi lenesi, cerb sambar, cerb punctat, elefanti asiatici, mistreti, crocodili, maimute, reptile, bivoli si numeroase specii de pasari. In continuare ne vom indrepta spre Galle, capitala administrativa a zonei de sud, oras care pastreaza amprente din vremea perioadelor coloniale.

In Galle coexista 3 stiluri arhitecturale: portughez, olandez si britanic, fapt pentru care orasul a fost inclus in 1988 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vizitam Fortul Olandez, cel mai reprezentativ exemplu de tehnica militara din perioada coloniala, fort care include si o biserica datand din 1754; bastionul Zwart (cel mai inalt dintre toate) si Farul. De la Galle ne indreptam spre zona de plaja din apropiere de Hikkaduwa, statiune situata pe coasta de vest a insulei. Cazare Hikkaduwa.

Ziua 8. HIKKADUWA

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare pe plajele cu nisip fin auriu, intr-un cadru tropical de vis. Cazare Hikkaduwa, la acelasi hotel.

Ziua 9. HIKKADUWA – COLOMBO

Mic dejun. Plecare spre Colombo si tur de oras: Ceasul-Turn, vechi de 100 de ani, Piata Independentei, Teatrul Nelum Pokuna cu o arhitectura moderna reprezenand o floare de lotus si Bazarul Pettah. Dupa amiaza transfer la aeroportul din Colombo si imbarcare pentru zborul catre Istanbul.

Ziua 10. ISTANBUL- BUCURESTI

Escala in Istanbul si imbarcare pentru zborul catre tara. Sosire in Bucuresti in jurul orei 08:30.

SERVICII INCLUSE

Ø  zboruri intercontinentale: Bucuresti - Colombo si retur;

Ø taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale;

Ø intrarile la obiectivele turistice din program;

Ø autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor;

Ø 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 5*;

Ø vizitele conform programului cu insotitor roman si ghizi locali pe durata circuitului;

Ø BONUS: asigurare medicala si storno!

Ø BONUS: transferuri la / de la aeroportul Henri Coanda!

 

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

4 Septembrie

Early Booking: 1299€

349€

 

NOTE 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti).

Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.

Grup minim 25 pers. Pentru un grup de 20 – 24 persoane, tariful se majoreaza cu 65 €. 

Tariful de Early Booking este valabil pana la 22.11.2019.

SERVICII NEINCLUSE

Ø taxa de viza si procesare Sri Lanka (se achita obligatoriu la inscriere): 40 €;

Ø supliment demipensiune (optiunea se face doar la inscriere): 99 €;

Ø bacsisuri (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 5€/pers/zi;

Ø excursiile optionale;

Ø intrarile la obiectivele turistice vizitate;

Ø alte servicii decat cele mentionate in program.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Ø   Cina traditionala in Kandy (masa inclusa, bauturi, transfer, spectacol local)  - 29 € (optiunea se face la inscriere).

Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone:

MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero)

-  Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau

SUD EST: (firma Direct Aeroport)

-  Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda

CENTRU – VEST (firma Direct Aeroport)

 -  Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe

 

ORAR DE ZBOR (compania KLM / Airfrance) - ore locale:

 


04-Sep

Bucuresti


Istanbul

21:35


01:55 (05-Sep)

Istanbul


Colombo

23:00


15:15 (05-Sep)


12-Sep

Colombo


Istanbul

20:35


07:10 (13-Sep)

Istanbul


Bucuresti

05:00 (13-Sep)


08:30

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intrunestenumarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarelepenalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inainteainceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inainteainceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauzamodificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putandapareaintarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauzaconditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereazaagentia de la orice raspundere. Turistilorcarora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist ilprimeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamanainainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isifaca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotararejudecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite auobligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoriacetatenilor romani in strainatate,accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeascaConditiile Generale de Participare.

Cere Oferta

Va rugam sa bifati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile noastre. Multumim!