50px

Singapore, orasul viitorului

De catre echipa Agetur / 4 septembrie 2019

Profitand de impletirea diverselor culturi din structura sa, Singapore, capitala tarii cu acelasi nume, a devenit rapid una dintre cele mai importante si spectaculoase destinatii din Asia. 

 

Jungla din beton care domina odinioara orasul face loc incet, dar sigur unor zgarie-nori verzi, care arata mai degraba ca niste ecosisteme vii, nu ca niste cladiri plictisitoare destinate corporatiilor. Scopul orasului pe termen lung este acela de a arata ca o gradina vie, durabila. In plus, sistemul de transport din Singapore este considerat drept unul dintre cele mai eficiente din lume. Nu este de mirare faptul ca la aproximativ fiecare doi ani, o noua linie de metrou este deschisa si data spre functionare aici. 

 

Singapore este reunumit pentru mancarea pe care o ofera. Gasesti aici calitate la pret redus, dar si delicatesuri fine cu stele Michelin. Iar daca esti fan cumparaturi, tot Singapore este locul in care sa te bucuri de shopping. 

 

7 obiective de neratat in Singapore

 

1. Orchard Road - principala artera comerciala

 

Si daca tot a venit vorba de shopping si mancare, Orchard Road este locul ideal pentru a combina aceste doua obiective. 

 

Candva Orchard Road era amplasamentul unor plantatii de nucsoara si ardei iute, iar astazi a devenit un simbol al capriciilor capitalismului: mall-uri, hoteluri, localuri de noapte, restaurante si baruri, imprastiate pe o suprafata de aproximativ 2.2 km. 

 

2. Chinatown

 

Chinatown-ul din Singapore este putin diferit fata de locuri similare din alte parti, dar tempelele si restaurantele sale in plina expansiune fac sa merite o excursie aici. O vizita in Chinatown iti va oferi putina cultura si istorie chineza din Singapore. 

 

3. Templul budhist Maha Sasani Ramsi

 

Cunoscut si sub numele de Templul Budist Birmanez, Maha Sasani Ramsi este considerat cel mai vechi site de acest gen din Singapore si una dintre cele mai importante vestigii ale orasului. 

 

Pe langa faptul ca reprezinta un important centru cultural pentru populatia birmaneza locala, statuia lui Buddha construita din marmura alba este cea mai mare de acest fel din afara Myanmarului. Statuia este inconjurata de o lumina vibranta care invaluie intreg spatiul intr-o nuanta aurie, creand astfel o imagine izbitor de frumoasa. De asemenea, este de remarcat arhitectura traditionala birmaneza de la intrarea templului, cu decoratiuni de aur care acopera peretii albi.

 

4. Riverside Point

 

Riverside Point reprezinta un centru colonial cu numeroase statui, teatre, muzee, restauranta si baruri. Acesta este un loc ideal de vizitat pe seara. Raul, barcile, culorile si vibe-ul acestui loc iti vor oferi bucurie in suflet. 

 

5. Little India

 

Mica Indie din Singapore ne aduce aminte de trecutul ei, inceput de muncitorii indieni in secolul 18. Este frenetica, dezordonata si distractiva si te pune in contact putin cu civilizatia indiana. O plimbare prin acest loc iti trezeste la viata toate cele cinci simturi. 

 

6. Cartierul Kampong Glam

 

Se spune ca acesta este principalul loc in care istoria si traditiile bogate din Singapore intalnesc cu modernul, dar si locul potrivit pentru cumparaturi la preturi mici. 

 

Este o zona total diferita fata de restul orasului, iar influentele principale sunt cele arabe si turcesti. Principala atractie din punct de vedere arhitectural este "Moscheea Sultanului".

 

7. Statuia Merlion

 

Cineva in anii '80 a lansat un mit despre o creatura jumatate peste - jumatate leu, care-i ocrotea pe pescari, primii locuitori din Singapore. Astfel, aceasta creatura denumita Merlion are parte de o statuie draguta si inedita. Nu doar aceasta este insa atractia principala aici. Imprejurimile sunt deosebite. 

 

***

 

Toate cele 7 obiective turistice din Singapore mentionate in articol fac parte din itinerariul Circuitului din Thailanda - Sinapore - Malaezia, turoperat de Agetur.

 

Plecarea in acest Circuit are loc pe 19 martie 2020. Vezi oferta completa aici si rezerva acum! 😋