50px

Sarbatoarea Ciresilor Infloriti din Japonia

De catre echipa Agetur / 8 septembrie 2019

Sarbatoarea Ciresilor Infloriti sau Hanami 🌸 este unul dintre festivalurile pentru care Japonia este cunoscuta in intreaga lume.

 

Acest lucru se intampla de obicei primavara, de la finalul lunii martie si pana in mai. Acestea fiind spuse, nu te astepta sa vezi flori de cires oriunde mergi, intrucat copacii infloresc diferit in Japonia in functie de zona in care se afla. 

 

Daca planuiesti o vacanta in Japonia in perioada primaverii, iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le stii. 

 

5 idei despre Sarbatoarea Ciresilor Infloriti din Japonia

 

1. Insemnatatea acestei sarbatori

 

Hanami reprezinta o sarbatoare traditionala prin care japonezii se bucura de inflorirea ciresilor din parcuri si din intreaga zona rurala din tara. Se spune ca sarbatoarea dateaza de cel putin 1000 de ani, iar primii aristocrati care luau parte la acest eveniment scriau poezii inspirate de inflorirea ciresilor. 

 

Cel mai popular tip de cires japonez, sakura, se intalneste in toata Japonia. Acesti copaci mai sunt numiti si copaci somei-yoshino sau yedoensis, in Gradinile Botanice. Hanami se traduce literal prin "vizualizarea florilor", dar indica de fapt vizualizarea procesului de inflorire.

 

2. Cum se sarbatoreste

 

Fata de vremurile antice, japonezii de azi considera distractia drept o componenta cheie pentru aceasta sarbatoare. Se mananca bine si se bea, traditia transformandu-se astfel mai mult intr-un picnic sub copacii infloriti. Avand in vedere ca poate exista aglomeratie in parcuri, multi isi rezerva locul favorit chiar si cu o zi inainte. 

 

#FunFact: Cei mai in varsta, care vor sa evite aglomeratia, viziteaza in acest timp parcurile japoneze de prune, intrucat acestea sunt mai putin zgomotoase. 

 

3. Simbolismul infloririi

 

Pentru ca florile de cires sunt adesea frumoase si trecatoare (nu dureaza mai mult de doua saptamani), acestea au devenit simbol pentru frumesetea efemera. 

 

Florile de cires sunt adesea prezentate de japonezi in lucrari de arta sau chiar si in tatuaje, lucruri ce doresc sa transmita privitorului faptul ca nimic nu dureaza pentru totdeauna. 

 

4. Alte atractii

 

Desigur, florile de cires sunt atratia principala, dar pe langa acesta mai exista si spectacole traditionale japoneze desfasurate in aceste zile de primavara care iti vor lua ochii. 

 

Ati putea dori sa luati parte la o ceremonie de ceai organizata sub ciresi, lucru ce se poate dovedi drept o experienta memorabila. Este de asemenea un moment bun de a te alege cu suveniruri locale de neuitat. 

 

5. Se sarbatoreste si in alte locuri inflorirea ciresilor? 

 

Fara nicio indoiala Japonia este campioana acestei sarbatori. Dar, Hanami poate fi celebrata si in China, Coreea sau Taiwan, ba chiar si in Statele Unite sau Europa. Evident, totul la un nivel mult mai mic. 

 

Pentru o experienta completa se recomanda zborul catre Tokio la final de luna martie. 😀

 

***

 

Agetur iti ofera 3 sanse de a ajunge la Sarbatoarea Ciresilor Infloriti din Japonia. Exista plecari spre Tokio pe 21, 26 si 30 martie 2020

 

Pentru detalii complete despre Circuitele respective puteti accesa urmatoarele link-uri: 

 

🌸 21 martie - Sarbatoarea Ciresilor Infloriti

 

🌸 26 martie - Sarbatoarea Ciresilor Infloriti

 

🌸 30 martie - Sarbatoarea Ciresilor Infloriti