50px

Revelion Moscova - Descopera magicul metropolei in perioada sarbatorilor

De catre echipa Agetur / 22 iunie 2019

Revelionul la Moscova este una dintre ofertele de vacanta pentru finalul anului incluse in oferta Agetur. Daca alegi acesta destinatie vei petrece 6 zile in una dintre cele mai impresionante metropole din lume. Se spune ca Moscova acoperita de zapada este magica, spectacolul luminilor de iarna contribuind din plin la frumusetea acestui loc.

 

Daca vine vorba sa petreci de Revelion la Moscova toata lumea iti va spune sa nu ratezi spectaculoasele focuri de artificii de la miezul noptii din Piata Rosie, dar excursia Agetur aici inseamna mai mult de atat. 😋

>> Program complet

 

Revelion Moscova 2020 - Principalele atractii

 

1. Kremlinul si Piata Rosie

 

Punctul de referinta istoric al puterii tarilor rusi si odata centrul Bisericii Ortodoxe, Kremlinul nu este considerat doar nucleul Moscovei, ci al intregii tari. Acoperind Dealul Borovitsky, cetatea construita in anul 1156 de printul Iuri Dolgoruki are forma triunghiulara si 20 turnuri, zidurile sale fiind deosebit de inalte.  

 

Kremlinul impresioneaza prin coloristica si arhitectura sa uimitoare. Cetatea fortificata este generoasa in biserici, muzee si cladiri istorice opulente dintre care amintim: Palatul Congreselor, Piata Senatului, Arsenalul, cladirile Senatului, resedinta Presedintelui Federatiei Ruse, clopotul si tunul Tarilor Rusi, Piata Catedralei cu catedrala Inaltarii, catedrala Arhanghelului si catedrala Bunei Vestiri.

 

Fun Fact: Spre deosebire de alti conducatori ai Rusiei, desi aceasta este resedinta oficiala, Putin nu locuieste la Kremlin, ci undeva in afara centrului orasului. 

 

Imediat, la nord-est de Kremlin, se regasete Piata Rosie, construita de Ivan cel Groaznic in secolul XVI, un loc de neratat, a carui panorama spectaculoasa iti va face pielea de gaina. Este inima orasului, locul in care vei vedea foarte multi turisti facandu-si poze pentru amintiri de neuitat. Piata Rosie este inconjurata de cladiri semnificative. 

 

2. Tur de oras

 

In cadrul acestei excursii, turul de oras cuprinde cateva atractii si obiective turistice importante cum ar fi: Parcul Victoriei, Arcul de Triumf, Casa Alba, Catedrala Mantuitorului, platforma de observare Sparrow Hills, monumentul lui Puskin de pe strada pietonala Arbat sau Galeriile Tretyakov, tezaurul national de arta al Rusiei.

 

3. Plimbare cu vestitul metrou moscovit

 

Multe din statiile de metrou din Moscova sunt adevarate opere de arta, cu fatada de marmura, fresce sau aurite. Fiecare statie este unica in felul ei, ca si coloristica, design sau stil. De aceea, excursia cu metroul prin Moscova este asemanatoare unei plimbari printr-o galerie de arta.

 

Trenurile vin des, in general nu trebuie sa astepti mai mult de 3 minute. Conform statisticilor metroul din Moscova este folosit de pana la 9 milioane de oameni pe zi, mai mult decat Londra si New York combinate.

 

Fun Fact: cand directia de mers este spre centrul orasului, vocea care anunta statiile este a unui barbat, si a unei femei cand directia de mers este spre periferie. In acest fel, stii sigur incotro te indrepti. 

 

4. Serghiev Posad

 

Recunosti ansamblul arhitectonic religios de la Serghiev Posad dupa fascinantele cupole albastre si aurite si dupa zidurile albe ca zapada. 

 

Imprejurimile sunt deosebite. In timpul zilei vei vedea aici multi calugari plimbandu-se, lucru ce iti ofera un sentiment pasnic.

 

***

Oferta Agetur pentru Revelion in Rusia consta in 6 zile de vis cu plecare pe 28 decembrie.