PANAMA - CIUDAD DE PANAMA & SEJUR PLAYA BLANCA

TRAIESTE VISUL EXOTIC!

 
Transport
Perioada 20.03.2020 - 30.03.2020
 
1599
pers. / camera dubla

Ziua 1. BUCURESTI – CIUDAD DE PANAMA

Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:30, imbarcare si zbor spre Paris la 06:00. Scurta escala in Paris, urmata de zbor spre Ciudad De Panama.

Ziua 2. CIUDAD DE PANAMA

Sosire în cursul dupa-amierzii în Panama. Transfer privat la hotel. Timp liber la dispozitie pentru acomodare. Cazare la hotel Double Tree by Hilton Panama City 4* (sau similar) in Panama City.  

Ziua 3. CIUDAD DE PANAMA  

Mic dejun. Optional, tur de oraș care include vizitarea ruinelor din Panama la Vieja, unul dintre cele mai vechi orașe spaniole din zona Pacificului, a cartierului colonial Casco Viejo, inclus in patrimoniul UNESCO. Aici vom vizita principalele atracții turistice: Plaza Francia cu partea nouă a orașului, Piața Bolivar si cele mai interesante biserici. 

Pranz (inclus) la un restaurant local. Continuam apoi cu impresionanta ecluza Miraflores, unde se pot observa navele care trec canalul Panama. Tot aici vom asista si la o prezentare video 3D a istoriei canalului. Seara, intoarcere la acelasi hotel.

Ziua 4. CIUDAD DE PANAMA-RIO CHAGRES – EMBERA

Mic dejun. Optional,  excursie în lumea indigenilor cu canoe pe Rio Chagres, pentru a observa flora si fauna impresionantă a padurii luxuriante. Incursiune in jungla cu un reprezentant al tribului Embera pentru a descoperi modul în care acestia folosesc plantele şi seminţele în tratarea diverselor afectiuni; prezentarea dansurilor, a ritualurilor tribului si a tehnicii de realizare a tatuajelor cu cerneala extrasa din fructul Tagua. 

Pranz traditional inclus. Intoarcere in Ciudad de Panama si cazare la acelasi hotel.

Ziua 5. CIUDAD DE PANAMA – PLAYA BLANCA 

Mic dejun. De la ţărmul oceanului Pacific, ne vom deplasa în zona Playa Blanca (Plaja Albă) din Santa Clara aflata in Panama Centrală, cu plaje kilometrice cu nisip neatins, cu ape liniştite, ce ne vor îmbia la relaxare. Seara cazare la Sheraton Bijao Beach Resort 5* în regim all inclusive.

Ziua 6. PLAYA BLANCA  

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare si pentru a ne bucura de facilitatile resortului Sheraton. Cazare in regin all inclusive.

Ziua 7. PLAYA BLANCA

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si sporturi nautice. Va recomandam o plimbare de-a lungul coastei, admirand plaja si Oceanul Pacific. Cazare in regim all inclusive.

Ziua 8. PLAYA BLANCA - PADUREA TROPICALA SOBERANIA PARK

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare pe plajele Pacificului sau, optional, excursie in padurea tropicala din Parcul National Soberania. Transferul catre Soberania se va face  pe celebra Panamaericana, care traverseaza Americile de la nord din Alaska, pana in sud in Tara de Foc, fiind cea mai lunga artera rutiera din lume, cca. 25.750 km.

Sosire in Soberania Park, situat pe malurile canalului Panama, unde se afla si Rainforest Discovery Center,un centru renumit pentru observarea pasarilor, fiind identificate peste 525 de specii de pasari. Se mai pote observa si fauna specifica zonei padurii tropicale sud-americane: capucini, tamarini, aguti (rozatoare), lenesii, furnicarii. Pranz (inclus) intr-un restaurant local pe malul lacului Gatun. Intoarcere la hotel si cazare in regim all inclusive.

Ziua 9. PLAYA BLANCA

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si reaxare. Cazare în regim all inclusive.

Ziua 10. CIUDAD DE PANAMA - BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare pana dupa amiaza, cand se va face trasnferul la aeroportul din Panama, pentru zborul de intoarcere in tara, via Amsterdam. Noapte la bord.

Ziua 11. AMSTERDAM - BUCURESTI

Aterizare in Amsterdam in jurul pranzului, scurta escala si imbarcare pentru zborul spre Bucuresti cu sosire la ora 17:20.

SERVICII INCLUSE

Ø  bilet de avion Bucuresti – Ciudad de Panama – Bucuresti;

Ø taxe de aeroport si de securitate ;

Ø transferurile cuprinse in program, transport pe durata programului cu autocar/minibus licentiat;

Ø 3 nopti mic dejun la Double Tree by Hilton Panama City 4* in Panama City;

Ø 5 nopti cu all inclusive hotelul Sheraton Bijao Beach Resort 5* in Playa Blanca

Ø transferuri curse de linie la/de la aeroportul Henri

Ø asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie).

 

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

20 Martie

Early Booking: 1499€

529€

 

NOTE 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti).

Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.

Grup minim 30 pers. Tarif calculat pentru un grup de minim 20 persoane.

Ultimul prag de reducere Early Booking este valabil pana la 30.11.2019.

 

SERVICII NEINCLUSE

Ø excursiile si activitatile optionale;

Ø bacsisurile pentru soferii si ghizii locali (se achita obligatoriu la insotitorul de grup) – 5 € /pers/zi;

Ø alte servicii decat cele mentionate in program.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Ø   Parcul National Soberania  & Rainforest Discovery Center (include transferuri, ghid local, insotitor roman de grup, pranz pe malul lacului Gatun) - 145 €;

Ø Rio Chagres & Tribul Embera (In Jungla) (transferuri, pranz traditional in jungla, ghid local, insotitor roman de grup) - 86 €;

Ø Ciudad de Panama si Canalul Panama (Ecluza Miraflores, Casco Viejo centrul vechi colonial, muzeul interoceanic Canalul Panama, partea moderna a orasului, pranz la restaurant local, transferuri intre obiective, ghid local si insotitorul roman) - 96 €.

Panama este o destinatie exotica, de vacanta, ce iti va oferi peisaje superbe, paduri tropicale, plaje cu nisip fin si alb, insule ratacite precum si urbanismul modern al capitalei, Ciudad de Panama.

Panama – legatura dintre cele doua Americi, localizata în America Centrala, uneste America de Nord cu America de Sud si are iesire atat la Marea Caraibelor cat si la Oceanul Pacific. Este renumita la nivel mondial datorita Canalului Panama, de o frumusete exorbitanta si care permite trecerea vaselor dinspre Oceanul Pacific in Oceanul Atlantic si invers.

Atractii turistice:

Canalul Panama, Casco Viejo, unul dintre cele mai vechi orase coloniale din Caraibe, Muzeul Canalul Panama, Parcul National Soberania, Lacul Gatun,  padurile tropicale

 

Conditii de calatorie: 

Cetatenii romani, care doresc sa calatorească in Republica Panama în scop turistic, nu au nevoie de viza de intrare in aceasta tara.

Pentru a putea intra în Panama, cetatenii romani care calatoresc in scop turistic trebuie sa detina un pasaport valabil cel putin 6 luni de la momentul intrarii si sa faca dovada unui bilet de calatorie dus-intors. 

 

Dacă doriti să calatoriti in scop turistic, folositi numai operatori acreditati si nu va indepartati de grupul turistic!

 

Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone:

MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero)

-  Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau

SUD EST: (firma Direct Aeroport)

-  Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda

CENTRU – VEST (firma Direct Aeroport)

 -  Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe

 

ORAR DE ZBOR (compania Airfrance / KLM) - ore locale:

 


20-Mar

Bucuresti


Paris

06:00


11:20

Paris


Panama City

08:00


16:25


29-Mar

Panama City


Amsterdam

18:50


13:35

Amsterdam


Bucuresti

12:00 (30-Mar)


17:20

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intrunestenumarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarelepenalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inainteainceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inainteainceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauzamodificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putandapareaintarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauzaconditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereazaagentia de la orice raspundere. Turistilorcarora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist ilprimeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamanainainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isifaca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotararejudecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite auobligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoriacetatenilor romani in strainatate,accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeascaConditiile Generale de Participare.

Cere Oferta