50px

Noua Anglie (SUA) - Descopera spiritul autentic american

De catre echipa Agetur / 24 septembrie 2019

Noua Anglie (New England) reprezinta o regiune din nord-estul Statelor Unite ale Americii formata din 6 state: Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island si Vermont

 

Se spune despre Noua Anglie ca reprezinta locul in care a luat nastere America, o zona cu istorie bogata, atractii culturale, orase fascinante, sate pitoresti sau de pescari, case si biserici construite in secolele 18 si 19, galerii de arta si cu posibilitati de aventuri in aer liber la fiecare colt.  

 

Poti descoperi aici plaje cu nisip alb, lacuri intinse, vederi panoramice de pe munte, restaurante ce au in meniu fructe de mare deosebit de delicioase sau placinta cu afine. 

 

Noua Anglie - Despre cele 6 state

 

1. Connecticut

 

Connecticut este un loc istoric pentru Razboiul de Independenta si al atractiilor culturale, precum arhitectura si muzeele Universitatii Yale din New Haven sau casa lui Mark Twain din Hartford. 

 

Poti vedea aici sate fermecatoare, magazine de antichitati si hanuri confortabile in regiunea rurala Litchfield. Alte doua atractii sunt reprezentate de muzeul Mystic Seaport si de muzeul acvatic Mystic Aquarium. 

 

2. Maine

 

Cel mai nordic stat din Noua Anglie, Maine are o personalitatea duala. Oamenii care vin aici adora coastele sale minunate, stancoase si farurile istorice, precum si muntii impaduriti si lacurile sale intinse. 

 

Una dintre nestematele naturale de aici este reprezentata de Parcul National Acadia cu plaje stancoase si privelisti uimitoare ale oceanului. Aici se afla Cadillac Mountain, cel mai inalt de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii (466 m). Parcul inconjoara pitorescul oras Bar Harbor

 

Lacurile si muntii de aici atrag vanatori, pescari, drumeti, schiori si motociclisti. 

 

3. Massachusetts

 

Massachusetts este cel mai variat stat dintre cele 6 din Noua Anglie, iar Boston este cel mai important loc de aici, un oras istoric si emblematic, de clasa mondiala, cu multe universitati de prestigiu, cu traditie in muzica si cu o istorie aparte privind Razboiul de Independenta. 

 

In Massachusetts exista si plaje fabuloase cu un cadru maritim deosebit, dar si munti unde poti schia.

 

4. New Hampshire

 

New Hampshire este cunoscut pentru muntii sai albi, unde vizitatorii pot practica diverse sporturi de iarna in statiuni de lux, dar si pentru plajele mari aglomerate pe timpul verii. 

 

Este un loc plin de atractii pentru copii si bun de distratii in familie. Orasul port Portsmouth se afla situat pe un rau unde traficul barcilor este ametitor.

 

5. Rhode Island

 

Cel mai mic stat din SUA, Rhode Island, nu este tocmai o insula. Desi iti ia maxim o ora sa traversezi acest stat, aceasta mica minunatie contine peste 400 de mile de plaje cu nisip alb, unde poti inota in apele Oceanului, dar si unele dintre cele mai fine galerii, muzee si opere arhitecturale din tara. 

 

6. Vermont

 

Cand spui Vermont te gandesti in primul rand la munti impaduriti, orase mici si frumoase, statiuni unde poti schia, artari si nu in ultimul rand sirop de artar. 

 

Este singurul stat din Noua Anglie fara litoral oceanic, insa superbul lac Champlain si insulele sale ofera un loc perfect pentru sporturi nautice de iarna si de vara. 

 

***

O parte din atractiile enumerate in articol pot fi vizitate cu ajutorul Circuitului din Noua Anglie si Canada organizat de Agetur. Plecarea in acest Circuit are loc in mai 2020, iar detalii complete despre acesta gasiti aici.