50px

Muntii Tianzi - Minunea naturii care a inspirat lumea filmului “Avatar”

De catre echipa Agetur / 3 octombrie 2019

Considerata a fi una dintre cele mai sclipitoare destinatii turistice din China, Muntii Tianzi, care inseamna “Fiul Cerului”, impresioneaza prin peisajele sale unice care ne aduc aminte de filmul "Avatar" si de planeta Pandora (in film se numesc Muntii Hallelujah).

 

Muntii Tianzi se afla intr-un triunghi de aur din punct de vedere al turismului din zona pitoreasca Wulingyuan, alaturi de parcul natural Zhangjiajile si valea Suoxi. Inaltimea acestora este de 1262 metri, iar in zona exista peste 100 de locuri perfecte pentru a vizualiza frumusetea celor peste 2000 de varfuri unice, dar si a imprejurimilor din vale.

 

Peisajul uluitor al muntilor Tianzi este renumit pentru grupul de stalpi naturali alcatuiti din roci sedimentare erodate care se inalta de la sol asemenea unor zgarie-nori naturali. Acesta este rezultatul unui lung proces de stratificare, desfasurat pe parcursul a catorva milenii. 

 

De multe ori, mai ales la primele ore ale diminetii, aceste creste muntoase naturale sunt invaluite de un palc gros de ceata, oferind locului un aer misterios, asemenea Pandorei, in viziunea lui James Cameron din Avatar. Un alt lucru care contribuie la farmecul locului este dat de iarba, arbustii si chiar copacii care cresc pe unii dintre acesti stalpi.

 

Muntii Tianzi se pot vizita in orice perioada a anului, dar recomandate sunt mai ales lunile martie, aprilie, mai, septembrie sau octombrie.

 

Ii poti vizita si tu datorita Circuitului in China propus de Agetur, cu plecare pe 20 martie, despre care poti afla mai multe aici.

 

Legenda Muntilor Tianzi - Povestea lui King Xiang Dakun

 

Numele muntilor provine de la legendarul Xiang Dakun, lider al revoltei taranesti din secolul 14, care s-a autodeclarat "Tianzi", adica "Fiul Cerului". Acesta era lider al grupului etnic "Tujia" si a condus o revolta de succes impotriva dinastiei Ming, iar taberele sale si-au pus bazele in locul in care gasim astazi Muntii Tianzi

 

In final, revolta a fost insa oprita cu ajutorul zecilor de mii de soldati de dinastia Ming, iar la finalul uneia dintre batalii, fermierul Xiang Dakun s-a aruncat in gol de pe una dintre crestele muntilor. In semn de omagiu, oamenii care il iubeau au oferit locului numele sau.