50px

Kuala Lumpur: de la cultura straveche la zgarie nori

De catre echipa Agetur / 20 august 2019

Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, reprezinta o sarbatoare pentru toate gusturile. Vei putea gasi aici monumente istorice, zgarie-nori din otel, parcuri luxuriante, mall-uri uriase, piete pline de culoare si bunatati si o bogata viata de noapte. 

 

Vei fi vrajit de monumentele si templele construite de comunitatea locala, chineza sau de indieni, care se imbina cu arta contemporana, creativa si cu design futurist.

 

Kuala Lumpur - atractii principale

 

Atractiile principale din Kuala Lumpur sunt impartite in doua zone mari de interes: Centrul Orasului si Triunghiul de Aur. Dintre acestea enumeram:

 

Dataran Merdeka (Piata Independentei)

 

Uriasa piata Dataran Merdeka, unde a fost declarata in 1957 independenta Malaeziei, reprezinta o buna oportunitate de a te relaxa sau chiar de a sta la un picnic. Exista aici un steag urias national, iar piata este inconjurata de cladiri de patrimoniu, incluzand Cladirea Sultan Abdul Samad sau catedrala Anglicana

 

Moscheea Nationala

 

Moscheea Nationala din Malaezia a fost construita in 1965 si dispune de o arhitectura unica, diferita de celelalte moschee de pe glob, ce au cupola rotunda. 

 

Aceasta are cupola in forma de stea cu mai multe colturi (sau umbrela), iar holul principal este decorat cu versuri din Coran. In exterior exista mici lacuri si fantani frumoase care glorifica acest loc. Muzeul National Islamic se regaseste chiar pe cealalta parte a drumului. 

 

Chinatown

 

Faimosul Chinatown din Kuala Lumpur este inconjurat de foarte multe temple si magazine, de unde poti cumpara suveniruri la pret accesibil. Aici se spune ca gasesc unele dintre cele mai delicioase bauturi si mancaruri locale. 

 

Turnurile Gemene Petronas

 

Nu cu mult timp in urma Turnurile Gemene Petronas (inaltime de 451.9 metri) erau cele mai inalte din lume. Acestea sunt atat de inalte incat turistii au de multe ori probleme sa se pozeze cu acestea si sa le cuprinda in intregime in fotografie. Arhitectura lor este fascinanta, iar privelistea grandioasa pe care o ofera iti poate face pielea de gaina. 

 

Turnul Menara KL

 

Localizat intr-o pozitie perfecta, Turnul Menara KL poate oferi o panorama extraordinara la 360 de grade  de la inaltimea de 276 metri asupra intregului oras. Este locul cel mai bun din care se poate observa grandoarea Turnurilor Gemene Petronas. 

 

***

 

Toate atractiile principale din Kuala Lumpur sunt incluse in Circuitul Thailanda, Singapore & Malaezia, cu plecare pe 19 martie 2020.