Curiozitati despre Sri Lanka

De catre echipa Agetur / 05 februarie 2020

Situată în sudul-estul Indiei, a cărui capitală este Colombo, "Lacrima Indiei" așa cum mai este cunoscută, Sri Lanka este destinația pe care trebuie să o vizitezi cel puțin o dată în viață.

Principalele atracții turistice fiind  Templul Dintelui Sfant, Moscheea Jami Ul-Alfar, Nuwara Eliya, Buduruwagala și Bazarul Pettah.


ȘTIAI CĂ..

 Unul dintre cei mai batrâni copaci din lume se află în Sri Lanka, cunoscut sub numele de Jaya Sri Maha Bodhi, ce are o vârsta uluitoare de 2300 de ani. Copacul se afla în zona Anuradhapura la circa 200 de km distanță de Colombo - capitala statului Sri Lanka.

 Sri Lanka este constituită din 25 de districte grupate în noua provincii, de asemenea tot în Sri Lanka se găsesc vechile capitale Anuradhapura cu templele budiste Thuparamaya și Ruwanweli.

 Capitala Colombo este principalul centru economic și cultural al țării. 

▶ În Sri Lanka cel mai popular sport este cricketul, însa sportul național este volei.

 Cunoscută pentru frumusețea plantaților de ceai, Sri Lanka este al doilea cel mai mare exportator  de "licoare caldă" din lume.

 Orezul și curry-ul sunt mâncarea de bază din Sri Lanka. Adesea se manânca dintr-o frunză de banana, în mod tradițional cu mâinile, făra tacâmuri, la fel ca toate celelalte mese. Acest fel de mâncare este întotdeauna numit orez și curry, niciodată curry și orez, deoarece orezul este considerat a fi cel mai important aliment din bucătăriile din Sri Lanka.

Nu mai sta pe gânduri și rezervă-ți acum locul pe circuitul din 04 septembrie.