CROAZIERA NEW ENGLAND - CANADA

 
Transport
Perioada 21.05.2020 - 31.05.2020
 
2879
pers. / camera dubla

Ziua 1. BUCURESTI - BOSTON

Intalnire cu insotitorul de grup in holul aeroportului Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:30 si zbor Bucuresti – Boston, via Paris (06:55-08:55, 11:20-13.14). Sosire Boston, transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. BOSTON

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime descoperirii acestui oras istoric si emblematic al Americii. Tur panoramic al orasului pe parcursul caruia vom admira Copley Square, Fanueil Hall, Quincy Marketplace, Harvard Yard, Cambridge Common, Boston Harbour. Dupa amiaza timp liber pentru a continua individual explorarea orasului. Cazare Boston, la acelasi hotel.

Ziua 3. BOSTON

Mic dejun. Transfer la terminalul de croaziere, unde se desfasoara formalitatile de imbarcare pe vasul MS Zaandam. Dupa ce va instalati in cabina aveti posibilitatea sa faceti o prima explorare a vasului la bordul caruia veti petrece 7 nopti. In fiecare seara veti gasi in cabina programul de activitati prevazute pentru ziua urmatoare. Vasul paraseste portul la ora 16:00. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 4. BAR HARBOR (Maine, USA)

Escala 7:00 - 16:00 la Bar Harbor, pitorescul oras situat pe insula Mount Desert din statul Maine, inconjurat de Parcul National Acadia. Aici se afla Cadillac Mountain (466 m), cel mai inalt de pe coasta de est a SUA. In timpul acestei escale puteti explora Bar Harbor, Parcul National Acadia sau Cadillac Mountain la bordul Oli's Trolley sau puteti sa navigati in cautarea balenelor. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 5. HALIFAX (Nova Scotia, Canada)

Escala 9:00 - 18:00 in capitala provinciei canadiene Noua Scotie. Exista numeroase modalitati de a explora orasul si imprejurimile sale: o plimbare pe jos in centrul istoric si la citadela, un tur cu autobuzul cu etaj sau o excursie organizata de vas, de exemplu pana in pitorescul sat de pescari Peggy's Cove sau in oraselul Lunenburg, inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 6. SYDNEY (Nova Scotia, Canada)

Escala 10:00 - 18:00 la Sydney, capitala istorica si cel mai mare oras de pe insula Cape Breton. Pe tarm veti intalni cea mai mare vioara din lume (17 m, 2005), casute si biserici datand din sec.18 si 19, galerii de arta, restaurante cu fructe de mare. Puteti opta pentru una dintre excursiile de pe vas, de exemplu la Baddeck, unde a locuit inventatorul telefonului, Alexander Graham Bell sau la Insula Paasrilor, unde cuibaresc mii de pasari, printre care pufinii (numiti papagali de mare). Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 7. CHARLOTTETOWN (Prince Edward Island, Canada)

Escala 8:00 - 18:00 la Charlottetown, capitala si cel mai mare oras din cea mai mica provincie a Canadei, insula Prince Edward. Deoarece in 1864 aici s-a tinut conferinta care a dus la crearea Dominionului Canadei, orasul este considerat locul de nastere al Confederatiei. Numeroasele case si edificii istorice, biserici si parcuri pot fi admirate facand o plimbare pe jos sau cu trasura. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 8. GOLFUL SAINT LAWRENCE

Vasul navigheaza spre Quebec, trecand prin stramtoarea Cabot, pe langa insula St.Paul si prin Golful St.Lawrence (en.) / St.Laurent (fr.), de fapt estuarul fluviului cu acelasi nume, care face legatura intre Marile Lacuri si Oceanul Atlantic. Cazare la bord cu pensiune completa. 

Ziua 9. QUEBEC 

Escala 7:00 - 17:00 la Quebec, capitala provinciei cu acelasi nume, unul dintre cele mai vechi orase de pe continentul Nord-American si singurul la nord de Mexico City ale carui fortificatii au ramas intacte. Zona istorica din Quebec a fost inclusa pe lista Patrimoniului mondial UNESCO in 1985. Cea mai buna modalitate de a descoperi frumusetile acestui oras este turul pietonal, eventual combinat cu cel cu autobuzul cu etaj. De la Quebec vasul isi reia calatoria pe fluviul Saint Lawrence, pana la Montreal. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 10. MONTREAL

La ora 7:00 vasul ancoreaza la Montreal, cel mai mare oras din statul Quebec si al doilea din Canada. Dupa formalitatile de debarcare vom face un tur al orasului, care se va incheia in centru, unde vom avea timp liber la dispozitie pana la transferul la aeroport pentru zborul spre Amsterdam, ora 18:50. Noapte in avion.

Ziua 11. AMSTERDAM – BUCURESTI
Sosire in Amsterdam la ora 07:35. Dupa escala, ne imbarcam pentru zborul spre casa la ora 09:30 si sosire in Bucuresti Otopeni ora 13:10.

SERVICII INCLUSE

Ø  transport avion Bucuresti - Boston si Montreal - Bucuresti;

Ø taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale;

Ø taxele portuare;

Ø autocar / minibus modern, licentiat pe durata transferurilor si a zilelor 1,3 & 10;

Ø cazare 2 nopti in Boston la hotel 3* (sau similar);

Ø cazare 7 nopti cu pensiune completa la bordul vasului MS Zaandam 4* in cabine interioare (pentru cabine exterioare sau cu balcon, disponibilitatea si tariful se verifica la cerere);

Ø participarea la toate activitatile de divertisment si accesul la toate facilitatile vasului pe durata croazierei (piscine, spectacole, cabaret, discoteca, sala de fitness etc);

Ø insotitor de grup din partea agentiei pe toata durata croazierei;

Ø transferuri la / de la aeroportul Henri Coanda conform grafic;

Ø asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 21.000 lei / calatorie).

 

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

21 Mai

2879€

879€NOTE
 

Reducere copii pana in 12 ani: 10% din pachet. 

Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana in camera.

Suplimentul de single include si cazarea pe vas dar se reconfirma la momentul inscrierii.

Grup minim 16 pers. Pentru un grup de 12 – 15 persoane, tariful se majoreaza cu 290 € / pers.

Excursiile organizate in porturile de debarcare pe durata croazierei sunt optionale si se achita pe vas.

Insotitorul roman de grup nu participa la excursiile optionale organizate de linia de croaziera.

Tariful de Early Booking este valabil pentru rezervari pana la data de 10.10.2019 si plata unui avans la inscriere de 50%.

SERVICII NEINCLUSE

Ø  excursiile optionale; 

Ø bacsisurile pentru soferii si ghizii locali in zilele 1,2 & 10 (se achita insotitorului grupului, la aeroportul Otopeni): 15$ / pers;

Ø bacsisurile de pe durata excursiilor optionale pentru soferii si ghizii locali (se achita local);

Ø bacsisurile de pe durata croazierei (se achita la bordul vasului): 14,5$ / zi/ pers;

Ø alte servicii decat cele mentionate. 

 

 

Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone:

MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero)

-  Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau

SUD EST: (firma Direct Aeroport)

-  Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda

CENTRU – VEST (firma Direct Aeroport)

 -  Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe

 

ORAR DE ZBOR (compania Air France) - ore locale:

 


21-Mai

Bucuresti


Paris

06:55


11:20

Paris


Boston

08:55


13:14


30-Mai

Montreal


Amsterdam

18:50


09:30 (31-Mai)

Amsterdam


Bucuresti

07:35 (31-Mai)


13:10

 

🚢 VASUL DE CROAZIERA – MS Zaandam 4*

 

Proiectat pentru a oferi mai mult spatiu celor 1432 de pasageri, deserviti de cei 615 membri ai echipajului, Zaandam se remarca prin eleganta si confort. Cabinele sunt generoase (16-27 m²) fiind echipate cu grup sanitar, telefon, TV cu circuit inchis si canale internationale, aer conditionat, minibar.

Decorul vasului are ca tema muzica, prezentand diverse instrumente muzicale, printre care un saxofon care a apartinut fostului presedinte Bill Clinton, chitare semnate de Queen, Iggy Pop, Eric Clapton si Rolling Stones, precum si o orga in stil Baroc. Pasagerii au la dispozitie restaurante, baruri, cazino, biblioteca, centru SPA, piscine, jacuzzi, centru de fitness, magazine, expozitii etc.

De asemenea pot participa la o gama larga de activitati: spectacole de divertisment, conferinte ce prezinta escalele de pe traseu, momente muzicale de diverse genuri, degustari de vinuri, cursuri de gatit sau de utilizarea a calculatorului. 

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intrunestenumarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarelepenalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inainteainceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inainteainceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauzamodificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putandapareaintarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauzaconditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereazaagentia de la orice raspundere. Turistilorcarora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist ilprimeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamanainainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isifaca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotararejudecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite auobligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoriacetatenilor romani in strainatate,accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeascaConditiile Generale de Participare.

Cere Oferta