CROAZIERA IN GOLFUL PERSIC SI OMAN

 
Transport
Perioada 26.01.2020 - 08.02.2020

Ziua 1. BUCURESTI

Intalnire cu reprezentantul agentiei in holul aeroportului Henri Coanda (Otopeni) la ora 21:00 si zbor Bucuresti – Dubai. Noapte in avion.

Ziua 2. DUBAI

Sosire la Dubai, cel mai mare oras din Emiratele Arabe Unite, formalitati de frontiera si tur de oras, care include atat partea veche cat si partea noua a orasului si se incheie la terminalul de croaziere, unde se desfasoara formalitatile de imbarcare pe vasul MSC Lirica. Dupa ce va instalati in cabina aveti posibilitatea sa faceti o prima explorare a vasului la bordul caruia veti petrece 11 nopti. In fiecare seara veti gasi in cabina programul de activitati prevazute pentru ziua urmatoare. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 3. DUBAI

In aceasta a doua zi petrecuta la Dubai puteti vizita Burj Khalifa, cunoscuta anterior sub numele de Burj Dubai, cea mai inalta cladire din lume, cu o inaltime de 828 m, in apropierea careia se afla Fantana Muzicala si Dubai Mall, in care se gaseste si impresionantul Acvariu din Dubai. Daca timpul va permite, puteti vizita si Mall of the Emirates, pentru a vedea sau chiar incerca partiile de schi de aici. Vasul paraseste portul la ora 22. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 4. ABU DHABI

Capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, incanta vizitatorul cu zonele verzi si cu interpretarea moderna a arhitecturii arabe. Printre cele mai interesante obiective din aceasta capitala unica se numara Moscheea Sheik Zayed, una dintre cele mai mari din lume, Palatul Prezidential, Heritage Village - copie a unui sat din desert, care include si ateliere mestesugaresti traditionale, Muzeul Louvre Abu Dhabi, inaugurat in 2017, circuitul Ferrari. Vasul paraseste portul la ora 21. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 5. SIR BANI IAS IS

Vasul ancoreaza in apropierea insulei Sir Bani Ias, cea mai mare insula naturala din Emiratele Arabe Unite (87 kmp), declarata in 1971 rezervatie naturala. Aici traiesc peste 10000 de animale salbatice: antilope, gazele, girafe, hiene, gheparzi si numeroare specii de pasari. Pentru a le admira puteti sa participati la un jeep safari sau un tur al insulei. Alte optiuni pentru aceasta escala sunt plimbarea cu caiacul de-a lungul malurilor pe care cresc mangrove, snorkeling, calarie sau relaxarea pe plaja amenajata pentru turisti. Vasul paraseste portul la ora 17. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 6. BAHRAIN

Regatul Bahrain este un stat insular foarte mic (765 kmp), situat intre Arabia Saudita si Qatar. Vizitand capitala Manama veti descoperi impunatoarea Moschee Al Fateh, in care se pot ruga peste 7000 de credinciosi, Muzeul National, care prezinta istoria si traditiile tarii, Bab al Bahrain, care marcheaza intrarea principala a bazarului din Manama, sgarienorii cu inaltimi de pana la 270 m, fortul Qal'at al Bahrain, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO (pe aceasta lista este inscris si un grup de obiective legate de istoria productiei de perle). Vasul paraseste portul la ora 18. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 7. DOHA

Vasul ancoreaza in portul Hamad, situat la 40 km sud de Doha, capitala emiratului Qatar. In centrul istoric al capitalei se afla renumitul Souq Waqif, restaurat in 2006 cu materiale traditionale, unde se vand de toate: aur, condimente, textile si chiar animale. In vecinatatea sa se afla fortul Al Koot, construit in 1927, actualmente muzeu si Centrul Islamic, inaugurat in 2008. In acelasi an a fost inaugurat si Muzeul de Arta Islamica, proiectat de celebrul arhitect I.M.Pei. Alte constructii cu care se mandreste Doha sunt sgarienorii sai, dintre care cel mai inalt este Aspire Tower (300 m) si insula artificiala Perla Qatarului. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 8. DOHA

In aceasta a doua zi petrecuta in Qatar puteti opta pentru continuarea explorarii capitalei sau pentru o excursie in nordul emiratului, unde pot fi admirate, printre altele, orasul Al Khor, padurea de mangrove Al Thakhira, fortul si situl arheologic Al Zubarah, singurul obiectiv UNESCO din emirat. Vasul paraseste portul la ora 18. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 9. PE MARE

Vasul navigheaza spre Golful Oman, trecand prin stramtoarea Ormuz. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 10. MUSCAT

Vasul ancoreaza in portul capitalei Sultanatului Oman, este unul dintre cele mai vechi din Orientul Mijlociu. Printre cele mai importante obiective turistice din Muscat se numara resedinta oficiala a Sultanului, palatul Al Alam, construit in urma cu 200 de ani si reconstruit in 1972, incadrat de forturile Al Mirani si Al Jalali, construite de portughezi in sec.XVI. In apropiere se afla Muzeul Bait Al Zubair, inaugurat in anul 1998. Tot recente sunt si Marea Moschee a Sultanului Qabus, cu o capacitate de 6500 de credinciosi, inaugurata in 2001 si Teatrul Regal de Opera, terminat in anul 2011. Vasul paraseste portul la ora 17. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 11. KHASAB

Micul oras Khasab, capitala Guvernoratului Musandam, enclava a Sultanatului Oman, este situat la intrarea in fiordul Musandam, cel mai lung si faimos din aceasta zona numita, datorita configuratiei coastelor sale, Norvegia Orientului Mijlociu. In Khasab poate fi vizitat Fortul ridicat de portughezi in sec.XVII, iar pe coasta de vest a peninsulei pot fi vizitate alte doua forturi, Bukha si Al Qala'a. O excursie atragatoare este cea cu o barca traditionala “dhow” pana la Insula Telegrafului, unde britanicii au instalat in 1864 o statie intermediara pe traseul cablului telegrafic dintre Iraq si India. Vasul paraseste portul la ora 18. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 12. DUBAI

Vasul acosteaza la terminalul din Dubai, unde aveti la dispozitie intreaga zi pentru ultimele vizite, conform preferintelor personale. Doritorii de aventura pot opta pentru survolarea orasului cu hidroavionul sau pentru o excursie de tip jeep safari in desert, urmata de cina barbeque in corturi de beduini, cu muzica traditionala si program animat de bellydance si dans folcloric „tanoura”. De asemenea se pot face plimbari pe camila de-a lungul dunelor de nisip sau se poate fuma traditionala shisha aromata. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 13. DUBAI – BUCURESTI

Dupa formalitatile de debarcare ne indreptam catre Miracle Garden, cea mai mare gradina de flori naturale din lume, cu o suprafata de 72000 mp, decorata cu peste 50 milioane de flori. Aici pot fi admirate aranjamente florale uimitoare: Castelul Floral, Mickey Mouse, Pasajul Inimilor, avionul Airbus A380 si multe altele. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti, cu sosire in jurul orei 22:30.

SERVICII INCLUSE

Ø  zboruri intercontinentale Bucuresti - Dubai si retur;

Ø taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: 195 €;

Ø taxe portuare: 270 €;

Ø 11 nopti in croaziera cu pensiune completa la bordul vasului MSC Lirica, in cabine duble interioare (vezi supliment cabine exterioare);

Ø transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat la sosire si plecare;

Ø vizitele din Dubai in ziua 2 si ziua 13;

Ø participarea la toate activitatile de divertisment si accesul la toate facilitatile vasului pe durata croazierei (piscina, spectacole, discoteca, sala de fitness etc);

Ø transferuri curse de linie la / de la aeroportul Henri Coanda;

Ø asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 8.500 lei / calatorie).

 

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

26 Ianuarie

1495€

- €NOTE
 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti).

Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. 

Grup minim 20 pers. 

Pentru un grup de 15-19 pers, tariful se majoreaza cu 195 € / pers. 

Suplimentul single pentru cazarea de pe vapor se verifica in functie de disponibilitate la momentul cererii. 

Tariful de Early Booking este valabil pana la 31.05.2019.

SERVICII NEINCLUSE

Ø  bacsisurile obligatorii pentru soferi, ajutori de soferi, ghizi locali (se achita insotitorului de grup): 5 $/pers/zi;

Ø bacsisurile de pe durata croazierei (se achita la bordul vasului): aprox 170 €;

Ø bauturile pe vapor, servicii de masaj, cosmetica, alte servicii nementionate;

Ø supliment optional cabina exterioara pe vapor: 295 €/pers (fara balcon), 695 €/pers (cu balcon); pretul este mentionat cu titlu informativ iar aceste cabine se confirma in limita disponibilitatilor;

Ø excursiile si vizitele optionale;

Ø alte servicii decat cele mentionate in program.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Ø   Bilet intrare Burj Khalifa (se achita local): 55 €;

Ø Safari in desert - optiunea se face la inscriere (transferuri si cina incluse): 50 €.

Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone:

MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero)

-  Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau

SUD EST: (firma Direct Aeroport)

-  Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda

CENTRU – VEST (firma Direct Aeroport)

 -  Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe

 

ORAR DE ZBOR (compania Fly Dubai) - ore locale:

26-Ian

Bucuresti

23:30

Dubai

06:20 (27-Ian)

07-Feb

Dubai

19:00

Bucuresti

22:30

 

🚢 MSC Lirica

Vasul de croaziera Lirica, cu liniile sale clasice si elegante, urmareste sa ofere confort, ospitalitate si o ampla varietate de facilitati.

Vasul are o lungime de 275 m, 13 punti, 9 ascensoare, 992 cabine confortabile, echipate cu grup sanitar, seif, aer conditionat, telefon, TV, mini bar, 4 restaurante, numeroase baruri si cafenele, teatru, cabaret si inca 2 sali pentru spectacole, arcada comerciala cu magazine duty-free, casino, biblioteca, galerie de arta, 2 piscine, 2 jacuzzi, Aurea Spa cu aromoterapie, masaj, sauna, salon de frumusete, sala de fitness, pista de jogging, teren de minigolf, mese de tenis, room service, loc de joaca pentru copii, acces Internet si Wi-Fi contra cost.

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intrunestenumarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarelepenalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inainteainceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inainteainceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauzamodificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putandapareaintarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauzaconditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereazaagentia de la orice raspundere. Turistilorcarora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist ilprimeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamanainainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isifaca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotararejudecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite auobligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoriacetatenilor romani in strainatate,accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeascaConditiile Generale de Participare.

Cere Oferta