CROAZIERA IN ANTARCTICA

 
Transport
Perioada 16.01.2020 - 04.02.2020
VÂNDUT
 
4895
pers. / camera dubla

Ziua 1. BUCURESTI – BUENOS AIRES

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si zbor spre Istanbul. Dupa o scurta escala, ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Buenos Aires. Sosire seara tarziu si transfer la hotel in Buenos Aires pentru cazare.

Ziua 2. BUENOS AIRES

Mic dejun. Dimineata vom face un tur de oras, prilej de a cunoaste frumoasa capitala argentiniana, tur pe parcursul caruia vom admira Teatrul Colon, Cartierul Boca (cartierul italian), Calle Florida (principala artera comerciala a orasului), Piata San Martin si Catedrala Metropolitana. Dupa amiaza timp liber pentru vizite individuale, Cazare Buenos Aires, la acelasi hotel.

Ziua 3. DELTA EL TIGRE

Mic dejun. Azi vom participa la cea mai populara excursie din Buenos Aires, plecand pana la El Tigre, orasel insular aflat in mijlocul deltei, inconjurat de cele trei rauri Tigre, Lujan si Reconquista. La sosire, transfer in micul port pentru o plimbare relaxanta cu barca prin Delta raului Parana, prilej de a admira peisajele minunate, cu nenumarate insulite care formeaza acest ecosistem fascinant. Seara optionala de tango cu beefsteak argentinian. Cazare in Buenos Aires, la acelasi hotel.

Ziua 4. WELCOME ON BOARD!

Mic dejun. Timp liber in cursul diminetii. Transfer in port pentru formalitatiile de imbarcare pe vasul de croaziera. Bun venit la bord! Vasul paraseste Buenos Aires la ora 17:00. Dupa ce va instalati in cabina aveti posibilitatea sa faceti o prima explorare a vasului la bordul caruia veti petrece 14 nopti. In fiecare seara veti gasi in cabina programul de activitati prevazute pentru ziua urmatoare. Cazare la bordul vasului cu pensiune completa.

Ziua 5 - 7. PE MARE

Vom avea 3 zile in care vasul va naviga fara oprire spre sud, prilej de ralaxare si bucurie, admirand peisajul electrizant al oceanului. Vom fi invitati sa participam la nenumarate activitati si jocuri ce au loc pe puntea superioara sau vom explora secretele acestui mic oras plutitor, incercand sa descoperim si sa ne familiarizam cu numeroasele sale facilitati. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 8. USHUAIA (ARGENTINA)

La ora 09:00, vasul va acosta in Ushuaia - cel mai sudic oras de pe planeta ! Ne mai despart doar 1190 km de coasta Peninsulei Antarctice! Din Ushuaia pornesc expeditiile catre tinuturile indepartate ale ghetii eterne. Astazi putem participa la o minunata croaziera optionala pe Canalul Beagle, una din cele mai populare excursii locale. Vom ajunge la Isla de Los Lobos, unde vom admira o impresionanta colonie de lei de mare, asistand la jocurile si ritualurile lor. Linistea atemporala care domneste peste aceste locuri ne accentueaza impresia ca ne aflam intr-adevar la capatul lumii. Urmatorul popas va fi pe Isla de Pájaros (Insula Pasarilor), prilej de a admira numeroase pasari fascinante, cum ar fi cormoranii imperiali, precum si alte animale: foci, pinguini si chiar orci. O alta excursie optionala este excursia in Rezervatia Tierra del Fuego cu trenuletul cu aburi, numit El Tren del Fin del Mondo (Trenul de la Capatul Lumii), pe cea mai sudica cale ferata functionala de pe planeta. Traseul este un spectacol in sine. Prima oprire va fi Estacion Cascada la Macarena, unde turistii pot cobori pentru a vizita colibele indiene (reconstruite) ale unuia din cele patru triburi indigene care au populat aceste locuri de mii de ani: Yamanas. Rezervatia ne ofera surprize neasteptate, cu peisaje impresionante, cascade, rauri si lacuri sclipitoare, paduri sub-antarctice si o bogata flora si fauna subpolara. Intoarcere in Ushuaia. Vasul paraseste portul la ora 21:00. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 9. CAPE HORN (CHILE) 

Nu ratati privelistea din aceasta dimineata cand, in expeditia sa, vasul va ajunge in jurul orei 08:00 la Cape Horn, cel mai sudic punct al Americii de Sud, situat la limita nordica a Stramtorii Drake. Timp de multi ani Capul Horn a reprezentat un important reper al rutei clipperelor, ruta pe care corabiile transportau bunuri in toata lumea. Vasul paraseste Cape Horn pentru o expeditie unica printre ghetari maiestosi, fiorduri inguste si peisaje cuceritoare pana in Antarctica! Desi aici se afla 70% din apa de pe Pamant, acest continent este cel mai uscat loc de pe planeta. Nu uitati sa va incarcati aparatele foto! Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 10. CANALUL SCHOLLART – GOLFUL PARADISE  - STRAMTOAREA GERLACHE (ANTARCTICA)

Incepem o aventura magica prin tinuturile australe, strabatand peisaje magnifice, nemaiintalnite in nicio alta regiune a planetei. Antarctica – cel mai sudic si salbatic continent, este de o frumusete fascinanta, un loc unic si captivant, cu animale si plante unice. Astazi vom naviga in apele antarctice, admirand peisaje senzationale si, cu putin noroc, diferite specii de manifere marine: balene cu cocoasa, pinguini si foci. Vom strabate Canalul Schollart, care separa nsulele Anvers si Brabant, indreptandu-ne spre Golful Paradise, cel mai sudic punct al traseului nostru (64,8⁰S) si stramtoarea Gerlache, ce separa Arhipelagul Palmer de Peninsula Antarctica. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 11. INSULA ELEFANT (ANTARCTICA)

Mic dejun. Azi vom continua sa navigam prin acest tinut de gheata. Vom trece pe langa Insula Elefant unde, in anul 1916,  21 de membri ai echipajului navei Endurance au ramas timp de 4 luni, in timp ce liderul lor, Sir Ernest Shackleton, a plecat dupa ajutor. Echipajul a trait in tot acest timp sub o barca rasturnata, supravietuind cu grasime de foca, nestiind daca vor reusi sa plece vreodata de aici. Insula este faimoasa pentru numeroasele colonii de pinguini, dar si pentru coloniile de foci. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 12. PE MARE

Astazi este ultima zi in care vom mai putea admira peisajul inghetat al Antarcticii, ce emana o frumusete fascinanta, fatala. Aflandu-se la mare distanta de celelalte continente si cu tarmurile blocate de gheata compacta, Antarctica a fost nelocuita milioane de ani. Prinse intre curentii reci ai marii se afla numeroase grupuri de insule polare si subpolare, printre care Georgia de Sud, Insulele Sandwich de Sud, Insulele Orkney de Sud si Insulele Shetland de Sud.  Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 13. PORT STANLEY (Insulele Falkland)

Vasul va acosta la ora 08:00 in Port Stanley, Insulele Falkland, unde a avut loc “Razboiul Malvinelor” sau Razboiul din Atlanticul de Sud. Acest conflict militar intre Argentina și Regatul Unit al Marii Britanii a durat zece saptamani, motivul disputei fiind doua teritorii britanice de peste mari, respectiv Insulele Falkland și Insulele Georgia de Sud și Sandwich de Sud. Arhipelagul Falkland, situat in Oceanul Atlantic de Sud, la aproximativ 500 km de coasta Argentinei si la 13.000 km de Marea Britanie, este format din peste 200 de insule, principalele fiind Falklandul de Vest si Falklandul de Est, ultima gazduind capitala Port Stanley. Pana la plecarea vasului (ora 17:00) puteti participa la o excursie optionala pentru a vedea una dintre coloniile de pinguini de pe insula sau puteti vizita capitala, intr-un tur organizat sau pe cont propriu. Nu ratati Muzeul “Falkland Islands”, ce ofera detalii despre istoria insulelor. Cazare la bord cu pensiune completa

Ziua 14. PE MARE

Astazi ne vom bucura de timp liber pe vas si vom fi surprinsi de varietatea bogata de privelisti, dar ne vom delecta totodata si cu numeroasele delicatese culinare puse la dispozitie in cele 5 restaurante ale vasului.  Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 15. PUERTO MADRYN (ARGENTINA)

Vasul acosteaza la ora 07:00 in Portul Madryn din Argentina (Patagonia). Orasul este poarta pentru vizitatori spre Peninsula Valdes si Punta Tombo. Peninsula Valdes este una dintre cele mai importante rezervatii de viata salbatica din Argentina si a fost desemnata sit al patrimoniului mondial UNESCO in 1999. Este zona in care traiesc balenele netede sudice, elefanti de mare si lei de mare, fiind in acelasi timp locul de cuibarit a mii de pasari de tarm, inclusiv pelicani, cormorani si scoicari. Capul (Punta) Tombo, aflat la 165 km de Puerto Madryn, are cea mai mare colonie de pinguini Magellan din lume. Pinguinii vin in septembrie si stau pana in martie. In colonie puteti merge practic printre mii de pasari care se deplaseaza intre cuiburi si mare de-a lungul "autostrazilor de pinguini" bine definite si le puteti admira pescuindu-si hrana langa coasta. Alternativ, puteti vizita Muzeul Oceanografic sau Muzeul de Stiinte Naturale din orasul-port. Parasim Puero Madryn la ora 16:30. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 16. PE MARE

Vasul navigheaza inca o zi fara oprire, iar noi ne vom relaxa si totodata ne vom bucura in continuare de facilitatile acestui oras plutitor, participand la spectacole si activitati organizate de profesionisti, pregatiti special pentru a va oferi momente unice, in care distractia si voia buna sunt nelipsite. Aceasta zi de relaxare la bordul vasului este si o buna ocazie de a revedea imaginile surprinse de aparatul foto sau de a mai face cateva cumparaturi in galeria comerciala de pe vas. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 17. MONTEVIDEO (URUGUAY)

Astazi vasul va poposi in Montevideo - capitala Uruguay-ului, cea mai europeana capitala din America de Sud. Aici veti putea vizita centrul vechi (Ciudad Vieja), Plaza de Independecia si Catedrala. La ora 17:00 parasim Montevideo si ne indreptam spre Buenos Aires. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 18. BUENOS AIRES (ARGENTINA)

In cursul diminetii vom debarca in Buenos Aires unde veti avea timp liber sau optional, puteti participa la Fiesta Gaucha,  ocazie unica de a cunoaste o ferma argentiniana veritabila (pranz barbeque inclus). Veti avea ocazia de a invata despre obiceiurile gauchos si abilitatile lor de a interactiona cu caii a caror frumusete va va taia respiratia. Intoarcere dupa amiaza in Buenos Aires si transfer la aeroport pentru imbarcarea in zborul spre Europa. Noapte in avion.

Ziua 19. ISTANBUL - BUCURESTI

Escala Istanbul, zbor in conexiune spre tara.

SERVICII INCLUSE

Ø  zboruri intercontinentale: Bucuresti - Istanbul - Buenos Aires si retur; 

Ø taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: 495 €; 

Ø taxe portuare: 395 €;

Ø transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor;

Ø cazare 3  nopti in hoteluri de 4* in Buenos Aires;

Ø cazare 14 nopti cu pensiune completa la bordul vasului Celebrity Eclipse 5*;

Ø tur de oras cu ghid local si insotitorul de grup; 

Ø insotitor roman  pe toata durata programului;

Ø transferuri curse de linie la / de la aeroportul Henri Coanda;

Ø asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie);

 

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

16 Ianuarie

4895€

295€

 

NOTE 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti).

Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.

Grup minim 25 persoane.

Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 145€ / pers.  

Suplimentul de camera single este valabil numai pentru serviciile la sol.

Tariful suplimentar pentru cabina single se verifica la cerere, valabil in limita locurilor disponibile. 

 

SERVICII NEINCLUSE

Ø bauturile pe vasul de croaziera, masajul, salonul de cosmetica, alte servicii nementionate;

Ø bacsisurile de pe durata croazierei: aprox 14 €/ pers/ zi ( se achita la bordul vasului ); 

Ø bacsisurile pentru serviciile in Argentina: 5€/ pers/ zi  ( se achita obligatoriu la insotitorul de grup);

Ø taxele de iesire din tarile vizitate ( aprox 25€, se achita local );

Ø excursiile si vizitele optionale;

Ø alte servicii decat cele mentionate in program.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Ø   Seara de tango cu beefsteak argentinian: 95 € ( inclusiv transfer, ghid, cina);

Ø Fiesta Gaucha (include transfer, pranz, ghid): 105 €;

*Excursiile organizate in porturile de debarcare pe durata croazierei sunt optionale si se achita pe vas.

Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone:

MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero)

-  Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau

SUD EST: (firma Direct Aeroport)

-  Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda

CENTRU – VEST (firma Direct Aeroport)

 -  Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe

 

ORAR DE ZBOR (compania Turkish Airline) - ore locale:

 


16-Ian

Bucuresti


Istanbul

05:55


09:40

Istanbul


Buenos Aires

07:10


21:05


02-Feb

Buenos Aires


Istanbul

23:15


00:50 (04-Feb)

Istanbul


Bucuresti

21:50 (03-Feb)


02:00

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intrunestenumarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarelepenalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inainteainceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inainteainceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauzamodificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putandapareaintarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauzaconditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereazaagentia de la orice raspundere. Turistilorcarora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist ilprimeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamanainainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isifaca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotararejudecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite auobligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoriacetatenilor romani in strainatate,accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeascaConditiile Generale de Participare.

Cere Oferta