50px

Croaziera de vis in Oceanul Indian

De catre echipa Agetur / 1 august 2019

Calendarul circuitelor Agetur pentru 2020 cuprinde si o Croaziera de neratat in Oceanul Indian. In cadrul celor 18 zile ale excursiei vor fi vizitate 4 tari exotice: Mauritius, Seychelles, Madagascar si Reunion 

 

Datorita Croazierei in Oceanul Indian vei putea vedea tot ce este mai frumos in aceste 4 tari intr-un mod comod si relaxant la un tarif foarte bun. Oferta include 14 nopti cu pensiune completa la bordul vasului Costa Mediterranea 3* si 1 noapte cazare in Mauritius la hotel Le Mauricia Beachcomber 4* (sau similar). 

 

La bordul vaporului va veti putea bucura de razele soarelui tropical in timp ce va relaxati la piscina sau jacuzzi, in sauna, la salonul de masaj sau participand la diverse programe de animatie si divertisment. Seara au loc petreceri surpriza, spectacole de cabaret stil Broadway si muzica dansanta. 

 

Vezi programul complet aici >>

 

Croaziera in Oceanul Indian - Destinatii principale

 

1. Mauritius

 

Mark Twain spunea ca "intai a fost creata insula Mauritius, iar mai apoi acest loc a servit drept model pentru crearea Paradisului". Iar cei care au fost aici confirma ca exista un mare adevar in aceste vorbe. 

 

Mauritius este un loc fabulos, unic pe planeta, cu ape de safir si plaje perfecte cu nisip alb , deosebit de fin, cu munti numai buni de catarat, paduri salbatice si gradini botanice de o frumusete rara. Tanara insula situata in estul Oceanului Indian si a insulei Madagascar este de asemenea o destinatie cautata de pasionatii de scufundari si snorkeling, renumita si din punct de vedere culinar. 

 

Programul include: 

 

✅ Tur al capitalei Port Louis, cu urmatoarele atractii:

- celebra pista de curse hipice Champ de Mars (prima de acest gen din emisfera sudica);

- fortul Adelaide, de unde se poate admira o splendida panorama a orasului si a portului;

- catedrala catolica;

- catedrala anglicana;

- Place d’Armes;

- Moscheea Jummah;

- Chinatown;

- muzeul Postei ("Blue Penny") unde veti descoperi povestea faimoselor "Albastru de Mauritius" si "Portocaliu de Mauritius", cele mai scumpe timbre din lume 1 million de dolari fiecare, datand din 1847;

- promenada Caudan Waterfront.

✅ Gradina Botanica Pamplemousses,una dintre cele mai vechi din emisfera sudica, ce adaposteste mii de plante endemice rare precum crini giganti din Amazon si palmierii Talipot, care infloresc o data la 60 de ani;

✅ Casa coloniala "Mon Plaisir", siutata in nord-vestul insulei; 

✅ L'Aventure du Sucre - Muzeul Zaharului, construit chiar intr-o fosta fabrica de zahar, reprezinta un bun prilej de a descoperi istoria Mauritiusului.

 

2. Seychelles

 

Mama Natura a fost incredibil de generoasa cu Seychelles. Cele 114 insule ale arhipelagului, pozitionate imediat sub ecuator, printre care se remarca Mahe, La Digue, Praslin si Silhouette, descopera vizitatorului frumuseti paradisiace.

 

Vei fi vrajit de plajele rafinate inconjurate de ape turcoaz, limpezi, de gradini si fructe tropicale, de palmierii inalti, de magnificele recifuri de corali, unele dintre cele mai mari din lume, care formeaza lagune spectaculoase. Fauna deosebita include broaste testoase gigantice de uscat si mii de specii de pasari rare ce ii creaza vizitatorului impresia unui muzeu viu. 

 

Seychelles sunt singurul loc din lume unde se gasesc specii endemice unice cum sunt palmierii coco-de-mer, monument natural UNESCO, copacul-meduza sau pasari pe cale de disparitie.

 

Programul include: 

 

✅ Capitala Victoria;

✅ Excursie cu Catamaranul de-a lungul tarmurilor exotice, prilej de a admira cele mai frumoase plaje ale arhipeleagului. Posibilitati de plaja, baie si snorkeling in apele turcoaz ale lagunei.

 

Optional:

 

✅ Excursie in Praslin, a doua insula ca marime din arhipeleag, renumita pentru flora si fauna ei;

✅ Excursie in La Digue, insula pitoreasca unde nu exista masini sau autobuze, doar vehicule locale viu colorate.

 

3. Madagascar

 

Lemuri, baobabi si alte specii rare si exotice ale florei si faunei, paduri tropicale, parcuri nationale, desert, golf impresionant, al treilea cel mai mare din lume, drumetii si scufundari - Madagascar este o destinatie de vis pentru iubitorii de natura.  

 

Programul include: 

 

✅ Insula tropicala Nosy Be, destinatia principala din Madagascar, numita si insula parfumata datorita faptului ca este un mare producator de ulei extras din florile copacului ylang-ylang, unde vedem printre altele:

- Hell-Ville, portul principal din Nosy Be;

- Muzeul Nosy Be sunt organizate expozitii apartinand triburilor locale Sakalava si Antankarana.

✅ Diego Suarez, cel mai nordic port din Madagascar, situata in al treilea golf ca marime al lumii;

✅ Tamatave, principalul oras de pe coasta de est a Madagascarului. 

 

Optional:

 

✅ Excursie in insulele Komba si Tanikely, adevarate bijuterii tropicale;

✅ Vizita la Parcul National din Ankarana, patrimoniu natural UNESCO.

 

4. Reunion

 

Insula Reunion, de origine vulcanica, se bucura de o diversitate uimitoare de peisaje, fiind comparata deseori cu Hawaii. 

 

Asteptati-va sa vedeti munti nemaipomeniti, paduri de smarald, cascade, panorame parca pictate de cei mai iscusiti artisti, plaje de nisip alb sau negru, inconjurate de bariere de corali. De asemenea, trebuie mentionat si Piton de la Fournaise, unul dintre cei mai accesibili vulcani activi din lume. 

 

Pe insula se simt pe alocuri influente ale culturilor indiene, africane, franceze si chiar chineze.

 

Programul include: 

 

✅ Capitala Saint Denis cu urmatoarele obiective turistice:

- Muzeul de Arta Leon Dierx, care adaposteste opere ale unor artisti cunoscuti pe plan mondial; - Artothèque (un alt Muzeu de Arta);

- Jardin d’État cu Muzeul de Istorie Naturala;

- vechea primarie;

- Episcopia;

- rue de Paris cu vilele creole;

- sediul Consiliului General;

- vila Déramond-Barre;

- primaria;

- pagoda chinezeasca Guan Di;

- catedrala;

- templul indian si moscheea Noor-e-Islam;

- renumitul bazar.

✅ Fabrica de ceaiuri Nouvelle France

✅ Parcul La Vanille, rezervatie cunoscuta si sub numele de "Crocodile Park", locul unde isi duc viata mii de crocodili adusi din Nil. Este singurul loc din lume in care se imperecheaza broastele testoase Aldabra;

✅ Gris Gris Souillac, loc unde vom remarca forta valurilor care ajung la tarm trecand prin singurul pasaj din bariera de corali care inconjoara insula;

✅ Cascada Rochester;

✅ Plaja perfecta de la Pointe-aux-Roches;

✅ Baie du Cap Maconde

✅ Cea mai frumoasa plaja din Maruritius, Morne Brabant Beach;

✅ Vizita Parc Casela;

✅ Cascadele Chamarel;

✅ Grand Bassin, un lac natural, sacru pentru religia hindu; 

✅ Curepipe, unde se poate admira vulcanul stins Trou aux Cerfs. 

 

Optional:

 

✅ Turul insulei Reunion.

***

 

Plecarea in Croaziera in Oceanul Indian se face pe 13 februarie 2020, iar tariful promo pentru ultimele 2 cabine este de 2499 € de persoane pentru 18 zile de vis exotic.