Croaziera in Insulele Grecesti


De multe ori uitam mostenirea frumoasa si importanta pe care o avem de la vechii greci.

Eudemonismul, termen mostenit tot din Elada, se refera la Fericirea formata din Sens, Conexiune si o stare de Multumire impacata. Nu este nicio surpriza. De ce? Pentru ca… sa cunosti Grecia inseamna sa cunosti Fericirea.

Iti recomandam sa incepi calatoria din Atena, simbolul a tot ce este mai frumos, mai liber si mai puternic in cultura elena, esenta a acestei civilizatiei.

Poti sa continui cu Mykonos, celebra pentru peisajul de o splendoare mistica al morilor de vant, dar si pentru mascota insulei, pelicanul Petros. Sa privesti un apus de soare lasandu-si flacarile peste morile de vant de pe malul marii iti poate revela Sensul prin frumusetea coplesitoare ca o epifanie care iti schimba viata pentru totdeauna.

Cu bucurie, iti continui calatoria catre Santorini. Sensul descoperit in Mykonos este completat de Armonie, perfect exemplificata de spiritul, arhitectura si culorile din Santorini. Stancile par sa strajuiasca marea, albul caselor prelungeste infinitul marii, iar marea te poarta pe undele sale dincolo de limitele propriilor tale ganduri catre univerul nesfarsit.

Daca reusesti sa te desprinzi de Santorini, insula Milos, celebra pentru statuia Afroditei, dar si statuile lui Ascleipius si Poseidon, te poarta in lumea tumultoaselor zeitati olimpice.

Nu poti sa calatoresti in Grecia fara sa ajungi in Creta. Ai cunoscut Creta, ai cunoscut cu adevarat Fericirea: „Misterul cretan este adanc. Oricine ajunge pe insula simte cum o forta misterioasa si benefica pune stapanire pe el si incepe sa ii curga prin vene, in timp ce sufletul incepe sa ii creasca” scria autorul grec Nikos Kazantzakis. Insula cu o istorie uluitor de bogata si peisaje seducatoare, vestita in intreaga lume pentru gastronomia unica si oamenii calzi si prietenosi te va cuceri fara drept de apel.

In acest moment poti crede ca ai vazut totul. Insa insula egeeana Samos, cu aerul exotic, cu padurile racoroase de pini negri si calabrieni, cu apa smaraldie, te seduce intr-o clipa prin frumusete neasemuita.

Atata diversitate, atatea lucruri de vazut, de explorat, de cunoscut in minunata Grecie. Totusi, oricat de diverse, unite printr-un fir comun: al Frumusetii care, de prea-plin, explodeaza in Fericire.

Ofera-ti tot ce e mai bun si hai in Croaziera in Insulele Grecesti!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare