Circuit in Egipt & Croaziera pe Nil

Agetur / 21 iulie 2019

este unul dintre principalele puncte de atractie atunci cand ajungi in aceasta destinatie. Pe langa monumente impresionante, excursii in desert si povesti misterioase cu faraoni, o croaziera pe Nil este unul dintre acele lucruri pe care trebuie sa le experimentezi macar o data in viata. 

 

Nilul este cel mai lung fluviu al lumii (6650 km). Partea egipteana este reprezentata printr-o delta bogata si fertila, iar pe marginea sa se poate observa o multitudine de atractii construite in urma cu mii de ani. 

 

Croaziera pe Nil ofera un peisaj fascinant cu vederi variate: sate, asezari si case modeste, imbinate romantic cu vegetatie subtropicala, plantatii de palmieri bogati, pajisti ofertante, dealuri golase, orase moderne, pline de viata, si temple antice. Pe langa acestea, esti impresionat de latimea fluviului pe care te deplasezi agale.

 

Acestea sunt numai cateva din exemplele pentru care Croazierele pe Nil sunt atat de populare printre turisti. 

 

Intre Aswan si Luxor pe marginile tarmurilor se regasesc  foarte multe monumente si temple cu o arhitectura incredibila, bine conservate, dar si bogatii naturale impresionante. Din acest motiv, croaziera intre aceste doua orase este cea mai ofertanta si cea mai aleasa de catre turisti. Vei vedea aici o multime de ambarcatiuni mergand in ambele directii.

 

Sfaturi si informatii - Croaziera pe Nil

 

Cand sa calatoresti

 

De Craciun si Paste este foarte aglomerat si scump. Vara (iunie - august) poate fi extrem de calduros si prin urmare acesta este cel mai ieftin sezon de croaziera. Primavara si toamna sunt ideale. Lumina pentru croaziera este deosebit de buna in lunile octombrie si noiembrie.

 

De unde sa pleci (presupunand ca alegi ruta Aswan- Luxor )

 

Croazierele care pleaca din Luxor fac aproximativ cu o zi mai mult pe drum decat cele care pleaca din Aswan. Acest lucru se intampla datorita faptului ca vasele navigheaza contra curentului. 

 

Ce cabina sa alegi

 

Atunci cand optezi pentru o croaziera pe Nil incearca sa eviti  cabina cea mai de jos. Cele mai multe ambarcatiuni au o vedere decenta din toate zonele, dar tarmurile Nilului sunt ridicate (cresc pe masura ce nivelul fluviului scade) si o sa vrei sa vezi cat mai mult posibil. 

 

***


Oferta Agetur pentru Egipt consta intr-un sejur de 13 zile in luna octombrie, iar 3 dintre acestea sunt dedicate unei Croaziere pe Nil de la Aswan la Luxor la bordul unui vas de 5*. Afla mai multe despre oferta noastra aici.