Peru - misterul civilizaților apuse

20px

Peru sau Împărăția Soarelelui așa cum mai este cunoscută, este o țară situată în America de Sud, învecinându-se la nord cu Ecuador și Columbia, la est cu Brazilia, la sud cu Chile și la Vest cu Oceanul Pacific.

Denumirea de "Peru" provinde de la numele unui mântuitor local Birú care a trăit la începutul secolului al XVI-lea, în Panama, în apropierea golfului San Miguel.  Primele dovezi ale existenței umane pe teritoriile peruviene au fost descoperite în  Pikimachay cu aproximativ aproximativ la 9000 Î.Hr.

ȘTIAI CĂ... ?

🔸 Peru este a3-a ce mai mare națiune a Americii de Sud, istoria sa începând cu mult înaintea venirii spaniolilor conduși de Francisco Pizarro în 1532.

🔸 Partea de nord a acestuia este recomandată persoanelor care doresc să se relaxeze într-o vacanță liniștită. Partea de sud a coastei este un mare deșert unde se regăsesc mai multe orașe mari, precum Lima, capitala republicii Peru.

🔸 Dacă străbați țara spre est, ajungi în partea alpină numită în dese rânduri altiplano, unde se pot vedea camilele andine, lama și multe animale vestite acestei zone. De asemenea, se mai poate admira lacul Titicaca și cele doua orașe Arequipa și Cusco. 

🔸 În partea de nord-este se află așa numita junglă a Amazonului, un loc cu adevărat mistic.

🔸 Machu Picchu reprezintă una din marile atracții și curiozitati ale planetei, declarată oficial una din cele 7 minuni ale lumii moderne”. Ruinele sunt situate în regiunea Cusco și au fost descoperite în 1911 de către arheologul Hiram Bingham.

🔸 Cusco -  capitala incașilor  se află pe valea râului Huaianay din sud-estul Anzilor peruani și este construită la o altitudine de 3310 metri,  fiind cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase coloniale ale Americii de Sud

 

Alege circuitul Peru - Bolivia - Chile & Insula Pastelui din 11 Noiembrie la un mega tarif.