AVENTURA SIBERIANA

 
Transport
Perioada 19.07.2020 - 31.07.2020
 
3099
pers. / camera dubla

Ziua 1. BUCURESTI – IRKUTSK

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda - Otopeni pentru imbarcare si zbor spre Irkutsk, via Moscova. Sosire la Irkutsk in cursul serii, intalnire cu ghidul local, transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. IRKUTSK – UST ORDA

Mic dejun. Dupa turul orasului deplasare in satul Ust-Orda, locuit de populatia Buryat, situat la aprox 75 km nord-est de Irkutsk. Pranz cu specific Buryat in complexul etnografic "Hoarda de Aur", urmat de vizita muzeului local si, daca este posibil, intalnire cu un saman. Participare la un spectacol de cantece si dansuri traditionale buryat. Intoarcere la Irkutsk si cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. IRKUTSK  – LISTVYANKA 

Mic dejun. Plecare spre Listvyanka, mica localitate situata la varsarea raului Angara in lacul Baikal. Pe traseu se viziteaza Muzeul in aer liber Taltsky, in care pot fi admirate constructii din lemn din sec.XVII-XIX, provenind din intreaga Siberie. La sosirea in Listvyanka oprire la platforma de unde poate fi vazuta faimoasa stanca a Samanului. Pranz la un restaurant local. Vizita la Muzeul Baikalului si ascensiune cu telescaunul pe Muntele Chersky. Cina si cazare.

Ziua 4. LISTVYANKA  sau INSULA OLKHON 

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala pe insula Olkhon, cea mai mare de pe lacul Baikal. Deplasarea pana la insula se face cu vasul de pasageri rapid si dureaza aprox.4 ore. Debarcare in golful Zagli, transfer in satul Khujir si vizita acestuia. Pranz la una dintre cafenele din sat, urmat de o plimbare pana la Stanca Shamanka din golful Saraisky. Imbarcare pe vasul de pasageri si revenire la Listvyanka. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5. LISTVYANKA - SLUDIANKA - IRKUTSK  

Mic dejun. Transfer in port si deplasare cu ferryboat pana la Port Baikal, de unde incepe calatoria cu trenul de-a lungul tarmului lacului Baikal, cu opriri in locuri pitoresti de pe traseul pana la Sludianka, localitate din extremitatea vestica a lacului. Continuam calatoria cu trenul, pe o portiune din calea ferata Transsiberiana, pana la Irkutsk. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 6. IRKUTSK 

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pana la eliberarea camerelor. Pranz la un restaurant local. Plecare spre Angarsk, unde vizitam doua muzee interesante: muzeul Ceasurilor si muzeul de Mineralogie. Revenire la Irkutsk si cina cu spectacol la un restaurant traditional. Seara tarziu transfer la aeroport pentru zborul spre Petropavlovsk-Kamchatsky.

Ziua 7. IRKUTSK – PETROPAVLOVSK-KAMCHATSKY 

Dupa miezul noptii zbor spre Petropavlovsk-Kamchatsky, via Habarovsk. Sosire in cursul dupa-amiezii, transfer la hotel, cazare si cina.

Ziua 8. PETROPAVLOVSK-KAMCHATSKY 

Mic dejun. Tur de oras cu vizite la Muzeul Regional, la piata centrala si la un magazin de suveniruri. Pranz la un restaurant local. Excursie intr-un sat traditional, unde vom cunoaste populatia indigena, vom vedea cainii de tractiune si vom asista la un spectacol de dansuri traditionale. Dupa cina revenire la acelasi hotel.

Ziua 9. EXCURSII OPTIONALE 

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau participare la una dintre urmatoarele excursii optionale (ambele cu pranz inclus): cu elicopterul la Lacul Kuril, vulcanul Ksudach si izvoarele termale Khodutka sau, pentru cei care se tem sa zboare cu elicopterul, excursie terestra cu vizite la statia geotermala Mutnovskaya, izvoarele termale Dachniye, paraul si cascada Spokoiniy. Cazare Petropavlovsk-Kamchatsky, la acelasi hotel.

Ziua 10. GOLFUL AVACHA SI IZVOARELE TERMALE PARATUNKA

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, minicroaziera de aproximativ 5 ore in golful Avacha, pana la insula Starichkov. Pranz la bord. La intoarcere deplasare pana in statiunea Paratunka si timp la dispozitie pentru baie in piscina cu apa termala. Revenire la Petropavlovsk-Kamchatsky. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 11. PETROPAVLOVSK-KAMCHATSKY

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru explorarea orasului si vizite la muzee, ca de exemplu Muzeul "Vulkanarium" sau excursie optionala cu elicopterul, care va survola spectaculoasa Vale a Gheizerelor si Craterul (caldera) Uzon (pranz inclus). Cazare la acelasi hotel.

Ziua 12. PETROPAVLOVSK-KAMCHATSKY - BUCURESTI  

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara, cu escale la Novosibirsk si Moscova. Aterizare pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) dupa miezul noptii.

SERVICII INCLUSE

Ø  zboruri internationale Bucuresti – Irkutsk; Petropavlovsk Kamchatsky - Bucuresti;

Ø zbor continental Irkutsk – Petropavlovsk Kamchatsky;

Ø taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale si regionale;

Ø transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor;

Ø 11 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* conform program;

Ø BONUS 4 pranzuri + 1 cina;

Ø insotitor roman pe toata durata excursiei;

Ø intrarile la obiectivele turistice din program;

Ø BONUS: asigurare medicala si storno!

Ø BONUS: transferuri la / de la aeroportul Henri Coanda!

 

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

19 Iulie

Early Booking: 2950€

410€

 

NOTE 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti).

Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.

Grup minim 15 pers. Pentru un grup intre 11 – 15 persoane, tariful se majoreaza cu 175 € de persoana.

Tariful Early Booking este valabil pana la 22.11.2019.

SERVICII NEINCLUSE

Ø taxa de viza si procesare Rusia ~ 330 RON (taxa se va achita in Ron la depunerea documentelor de viza);

Ø bacsisurile de pe durata excursiilor optionale (se achita insotitorului roman de grup): 5 €/pers/zi;

Ø excursiile optionale;

Ø alte servicii decat cele mentionate in program.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Pachet 2 optionale (optiunea se face doar la inscriere): 320 €

Ø   Insula Olkhon (transferuri, pranz, ghid local si insotitor roman): ~250 €;

Ø Minicroaziera Golful Avacha si vizita in statiunea Paratunka (transferuri, pranz la bord, ghid si insotitor roman): 120 €;

Excursii Kamchatka - optiunile se fac la inscriere, dar se achita cash la fata locului, deoarece realizarea lor este conditionata de starea vremii, iar pretul variaza in functie de numarul de participanti si de cursul de schimb. Preturi orientative 2019:

Ø   Lacul Kuril cu elicopterul (transferuri, pranz, ghid local): 640 €;

Ø Valea Gheizelor cu elicopterul (transferuri, pranz, ghid local): 680 €;

Ø Izvoarele termale Dachniye (transferuri, picnic la pranz, ghid local si insotitor roman): 120 €;

Transferuri GRATUITE la / de la Aeroportul Henri Coanda din urmatoarele zone:

MOLDOVA: (firma: AutoVip, Zuzu, Transfero)

-  Iasi, Roman,Barlad, Vaslui, Bacau, Onesti, Adjud, Panciu, Galati, Tecuci, Braila, Focsani, Rm.Sarat, Buzau

SUD EST: (firma Direct Aeroport)

-  Constanta, Mangalia, Fetesti, Cernavoda

CENTRU – VEST (firma Direct Aeroport)

 -  Fagaras, Zarnesti, Brasov, Busteni, Azuga, Sf.Gheorghe

 

ORAR DE ZBOR (compania Aeroflot) - ore locale:

 


19-Iul

Bucuresti


Moscova

01:55


07:30

Moscova


Irkutsk

05:05


18:20


 

 

30-Iul

Petropavlovsk - Kamchatsky


Novosibirsk

 

Moscova

11:45


 

15:25

 

20:55

Novosibirsk

 

 

Moscova

 

Bucuresti

13:35

 


15:55

 

00:15 (31-Iul)

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intrunestenumarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarelepenalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inainteainceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inainteainceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inainteainceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inainteainceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inainteainceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauzamodificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                               

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putandapareaintarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauzaconditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereazaagentia de la orice raspundere. Turistilorcarora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist ilprimeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamanainainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isifaca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotararejudecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminariicalatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite auobligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoriacetatenilor romani in strainatate,accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeascaConditiile Generale de Participare.

Cere Oferta

Va rugam sa bifati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile noastre. Multumim!