50px

4 Obiective turistice de neratat in Patagonia

De catre echipa Agetur / 11 septembrie 2019

Patagonia nu este o tara, ci o zona din sudul Americii de Sud, impartita de Chile si Argentina cu paduri stravechi, ghetari impresionanti si viata salbatica nemaipomenita. Aceasta include muntii Anzi, deserturi, dar si o zona de campie si podis. 

 

Cea mai buna perioada pentru europeni pentru a vizita Patagonia este in perioada Octombrie - Martie, perioada mai calduroasa in emisfera sudica a Planetei. 

 

Patagonia face parte din oferta Circuitelor Agetur, iar detalii complete despre aceasta excursie cu plecare in octombrie gasiti aici

 

Top 4 obiective turistice de vazut in Patagonia

 

1. Ghetarul Perito Moreno

 

Ghetarul Perito Moreno (pe care il puteti recunoaste si in fotografia asociata articolului) reprezinta piesa principala de atractie a Parcului National Los Glaciares. Acesta masoara 30 km lungime, 5 km latime si 60 metri inaltime, avand pereti enormi de un albastru electrizant. 

 

Este fascinant atunci cand bucati imense de gheata din peretii frontali se desprind si se prabusesc in apa limpede a Lacului Argentina, creand un spectacol al naturii grandios si fara egal. 

 

2. Viata salbatica din Parcul National Patagonia

 

Restaurarea Parcului National Patagonia a inceput in 2004 si reprezinta o imbinare de paduri, munti, lacuri si lagune. 

 

Parcul este casa unor specii precum flamingo, guanaco (camelide inrudite cu lamele si rhea), huem (cerb pe cale de disparitie), puma sau vulpe reprezentand astfel un uimitor hotel natural pentru animale salbatice, creat in mijlocul pustietatii. 

 

3. Parcul National Torres del Paine

 

Rezervatia Torres del Paine (Turnurile Albastre in traducere) reprezinta o alta minune naturala a planetei, declarata de UNESCO Rezervatie Naturala a Biosferei. Poti simti aici puterea magica a naturii cu peisajele sale splendide ce te vor lasa cu gura cascata, cu munti, cascade, flora si fauna unica.  

 

Sunt multe activitati de facut in Parcul National Torres del Paine: fotografii, drumetii, calarie, catarari si nu numai. Vremea este salbatica cu zile frumoase cu cer senin si altele in care bate vantul foarte puternic, iar pe cer danseaza nori spectaculosi. 

 

4. Vizionarea balenelor in Puerto Madryn 

 

Tot in Patagonia exista unul dintre cele mai bune locuri ale planetei de unde poti observa viata balenelor. Acesta se numeste Puerto Madryn, o zona cu ape calde, punctul in care balenele se reproduc intre iunie si jumatatea lui decembrie. 

 

Cu putin noroc puteti vedea aici si alte animalute marine precum pinguini, orci sau lei de mare. 

 

***

 

Ghetarul Perito Moreno si Parcul National Torres del Paine sunt incluse in Circuitul Brazilia, Argentina, Uruguay, Patagonia & Tara de Foc cu plecare pe 14 octombrie.